ParQ Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Witam, mam obawy co do tej głowicy tłoka. Czy przez te otwory nie ucieka powietrze i nie spadają fps? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3620 Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 yyyy te otwory są po to żeby ci oring docisnąć, od wewnątrz, do cylindra ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 powietrze wlatujac w te otwory dociska uszczelkę do ścianek cylindra :P Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted October 20, 2009 Author Report Share Posted October 20, 2009 Dziękuję za pomoc ;-) Temat do kosza można Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 A można tak na stockowej zrobić? Nie będzie spadku fps? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Sokowa też tak ma . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 FAIL ;P Stocki np. TMa czy Stara/Aresa nie maja ;P Mozna pod warunkiem ze zrobisz to tak ze otwory beda tylko w przedniej sciance i rozmieszczone w rownych odleglosciach na srednicy okregu tak zeby wychodzily pod o-ringiem. Sorki za brak polskich znakow ale moj tel takich nie posiada :| Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Kiepski telefon :P. Co do głowicy to tzw. "aktywna głowica" świetna nazwa i często używana przez niektóre sklepy żeby wzbudzić podziw jakich to technologi do repliki nie wpakowano :wink: Chyba każdy stockowy chińczyk takową posiada... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Lekko się wygłupiłem . :lol: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 (edited) Jest to po prostu głowica która poprawia szczelność układu z dobrego na lepszy ;) Co do telefonu, jeszcze nie znalazłem polskiej klawiatury na androida ;P Edit: Już znalazłem :D poprzedni użytkownik zablokował tę funkcję ;) Edited December 20, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Dziurki z przodu mają też inne zastosowanie, oprócz rozpychania gumki tłoka podczas ruchu do przodu (sprężającego) przepuszczają powietrze w drodze powrotnej. Przyśpiesza to pracę mechanizmu poprzez rozluźnienie oring-u i niepotrzebnie tłok nie zasysa powietrza do środka. Co by to było jakby tak replika zasysała kulkę z powrotem po wystrzale :P ?! Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Zapytaj użytkowników TMa to dowiesz się że się tak nie da ;) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Szkoda ;) może mają za luźne oring-i ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Dobra skończmy bo za jakiś czas pojawi się temat w zielonych że TMy zasysają kulki po strzale dlatego strzelają tak daleko ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Co by to było jakby tak replika zasysała kulkę z powrotem po wystrzale Na przykład poprawiło by się lekko podawanie kulek. Systema nawet robi zestawy bez tych dziurek (nie-kierunkowe) które mają poprawiać podawanie. Po prostu kulka jest przez niewielkie podcisnienie zasysana z rurki łączącej komore HU (właściwą) z magazynkiem do góry, na właściwą pozycję. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Widziałem kiedyś coś takiego, myślę że to kolejny nieudany chwyt marketingowy... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Nie wiem czy udany czy nie. Fakt jest faktem że TM mimo braku dziurek działa doskonale. Podobnie faktem jest że po wymianie na cichy zestaw systemy (ten z dziurkami) nie widzę różnicy. Jest to po prostu głowica która poprawia szczelność układu z dobrego na lepszy Przy czym warto pamiętać że jesli układ jest szczelny to nie może być "bardziej szczelny" więc czasami nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts