wawa2 Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Na military.pl ostatnio pojawił siętaki karabinek - sprężyna http://military.pl/s/m/GA036.html Czy warto ? Nie chcę na początek wydawać nie wiadomo ile kasy. Dabatuję może nad tym http://military.pl/s/m/CG180703.html ???? może coś innego ?? dzięki za pomoc !!! Link to post Share on other sites
Baku Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 to mp5 widziałem i hmm niepolecam bardzo kiepsko strzela co prawda widziałem tylko jeden model ale wydaje mi się, że nieopłaca się go kupić. To M4 nad którym się zastanawisz niewidziałem jeszcze w akci ale z tego co czytałem jest bardzo dobry i odległoś 50 metrów to dla niego celna odległość a tamto mp5 niedostrzeliwało chyba 25m i było średnio celne niepolecam Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Ja też stawałem przed podobnym wyborem i doradzam kupno MP5 SD3 UHC na Tajgunie. http://tajgun.pl/opis.php?lp=20 To coś pośredniego między tym co pokazałeś. XM jest dość drogi a MP5A3 jest jakieś takie... nijakie? :) Cienko wygląda, słaby zasięg... MP5 SD3 ma lepszy. Poza tym nie zapominaj o wejściu na Tajgun przez baner na stronie (10% zniżki :wink:). P.S. Nie słuchaj tych którzy doradzą ci MP5A3 Tokio Marui :D . (a będzie ich pewnie sporo...) Link to post Share on other sites
Baku Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 oczywiście , że sporo napszykłąd ja model tokio maruja jest moim zdaniem poprstu boski jego wykonanie jest bardzo ładne zasięg i celność przeszły moje oczekiwania. A cena jest niewygórowana. Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Ach tak? To posłuchaj "napszykłąd" tego: :) zalety MP5 SD3: -tłumik można zdjąć, łatwiej wtedy transportować broń, poza tym dzięki niemu lufa jest 2x dłuższa, i gdzieś 1.4x niż w MP5A3 -magazynek ma prostszą konstrukcję niż w MP5A3 -po strzale produkt UHC nie wydaje tylu nieprzyjemnych dźwięków co Tokio Marui -po odkręceniu jednej śrubki przy kolbie (można ją nie tylko składać, łatwo ją odkręcić) i zdjęciu jej, zdjęciu tłumika nasze MP5 zyskuje rozmiary MP5k :!: (prawie :) ) EDIT: No tak, przesadziłem, ale przyznajcie że w CQB to jest przydatne -dałem 20 mm podkładkę i teraz zasięg to jakieś 40 m. Sprawdzone! Dla bezpieczeństwa z jednogroszówek zrobiłem "oparcie" dla tego plastiku za sprężyną EDIT: No, jakieś 35m :) Mam nadzieję że Wawie będzie teraz łatwiej podjąć oczywisty :) wybór. EDIT: No, powiedzmy "dobry" :wink: Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 To M4 nad którym się zastanawisz niewidziałem jeszcze w akci ale z tego co czytałem jest bardzo dobry i odległoś 50 metrów to dla niego celna odległość a tamto mp5 niedostrzeliwało chyba 25m i było średnio celne niepolecam Po pierwsze primo to nie M4 a XM177E2 a to dwie zupełnie inne konstrukcje, więc proszę nie uogólniaj że wszystkie krótkie szesnastki to odrazu M4. Po drugie primo to z tymi 50m to też z leksza przesadziłeś. Jak do 40m trafisz człowieka w walce to już duży sukces. wawa2 bierz tego XM'a z Cyberguna, ma pojemny wygodny magazynek (wygodniejszy i pojemniejszy od tego z TM), zasięg porównywalny z XM z TM tylko nie posiada tej wajchy w łożu do przeładowywania, ale mi i moim znajomym to nie przeszkadza. Link to post Share on other sites
Minimal Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Ach tak? To posłuchaj "napszykłąd" tego: :) zalety MP5 SD3: -tłumik można zdjąć, łatwiej wtedy transportować broń, poza tym dzięki niemu lufa jest 2x dłuższa, i gdzieś 1.6x niż w MP5A3 -magazynek ma prostszą konstrukcję niż w MP5A3 -po strzale produkt UHC nie wydaje tylu nieprzyjemnych dźwięków co Tokio Marui -po odkręceniu jednej śrubki przy kolbie (można ją nie tylko składać, łatwo ją odkręcić) i zdjęciu jej, zdjęciu tłumika nasze MP5 zyskuje rozmiary MP5k :!: (prawie :) ) -dałem 20 mm podkładkę i teraz zasięg to jakieś 40 m. Sprawdzone! Dla bezpieczeństwa z jednogroszówek zrobiłem "oparcie" dla tego plastiku za sprężyną Mam nadzieję że Wawie będzie teraz łatwiej podjąć oczywisty :) wybór. Taa, a swistak siedzi... Poza czescia dotyczaca odglosu przy strzale i mozliwosci zdjecia tlumika wszystko inne to jedna wielka bzdura. Czlowieku, zanim zaczniesz pisac sprawdz co oznaczaja slowa obiektywny i subiektywny. Wawa2, dobrze ci radze, nie sluchaj tego goscia bo gada od rzeczy. EDIT: usuniete zostaly tresci mogace kogokolwiek urazic ;P Link to post Share on other sites
Baku Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 MP5 z TM jest cięższy c dla mnie jest plusem ma dwukrotnie więcej miejsca w magazynku długość czasem jest wadą (np. w pomieszczenaich) jak dobrze pamiętam po odkręceniu tłumika wogle niema lufy jest dładko zakończony co wygląda żałośnie. Jakby neimiał lufy a jedynie tłumik albo nic co jest troche dziwne. a zasięg i celność bez żadnych przeróbek jest większa. Przy zamontowaniu tłumika lufa się wydłuży w tym modelu również. Bardzo polecą tą broń. Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Ach tak? To posłuchaj "napszykłąd" tego: :) zalety MP5 SD3: -tłumik można zdjąć, łatwiej wtedy transportować broń, poza tym dzięki niemu lufa jest 2x dłuższa, i gdzieś 1.6x niż w MP5A3 -magazynek ma prostszą konstrukcję niż w MP5A3 -po strzale produkt UHC nie wydaje tylu nieprzyjemnych dźwięków co Tokio Marui -po odkręceniu jednej śrubki przy kolbie (można ją nie tylko składać, łatwo ją odkręcić) i zdjęciu jej, zdjęciu tłumika nasze MP5 zyskuje rozmiary MP5k :!: (prawie :) ) -dałem 20 mm podkładkę i teraz zasięg to jakieś 40 m. Sprawdzone! Dla bezpieczeństwa z jednogroszówek zrobiłem "oparcie" dla tego plastiku za sprężyną No ofence , ale takich glupot jeszcze tutaj nie czytalem :lol: :lol: Bierz TM - kazdy wie ze to najlepsze modele sprezynowe na rynku - tylko niektorzy zaslaniaja sie swoja duma ... a`la 'bo mam taki, to ten najlepszy' Sorka za prostote posta - ale inaczej sie chyba z niektorymi nie da 8) :lol: A co do A3 i SD3 ... jesli zalezy ci na wygladzie (i tylko na tym, wez SD3), jesli na celnosci, solidnosci i sile to TM. Link to post Share on other sites
Styp Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Hmmm....... powiem tak: ja wachał bym się pomiedzy wyborem xm'a z CG i mp5 z tm. Xm ma bardzo dobry zasieg, jest wiekszy od zasiegu mp5(prorównywałem z moim mp5), ale szybkostrzelnosc xm'a to totalna kicha ja z mp5 potrafiw wywalic nawet do 4 kulek (celnie) zanim padnie strzalz xm'a. Najlepszym rozwiazaniem jest kupić Xm'a z TM co łaczy obydwie te zalety(szybkostrzelnosc i zasieg), ale tez troche kosztuje. Wybór należy do ciebie. Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Taaak, moja ocena była maxymalnie subiektywna. :twisted: No fakt, jako zalety MP5A3 zaliczyłbym ten magazynek :wink: i eee... no i jest cięższy. Ale zawsze można dociążyć. O dokładniejszych zaletach A3 się nie wypowiadam bo nie posiadam. Może jakiś posiadacz A3 niech też zrobi taką tabelkę, to by ułatwiło Wawie wybór? A co do wad... no dobra, w MP5 SD3 nie ma napisów firmowych :( . Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Z dokonanych obserwacji lepsza jest A3 TM choć SD3 nie jest taka zła i do walki sie nadaje jednak z tego wszystkiego o czym była ty mowa najlepiej brać XM TM lub CG ewentualnie AK CG ze względu na zasięg (o ile są dobrze nasmarowane) ale wybór należy do ciebie. Link to post Share on other sites
Rainbow Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 A ja polecam ( tak jak niektórzy) MP5A3 Tokio Marui. Sam posiadam ten model i mogę go polecić a jego zasię to coś koło 30-35 metrów. Także lepiej uzbieraj troche więcej i kup TM. Pozdro Link to post Share on other sites
damiaN Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 SD3 też ma zasięg ok 35 metrów (niebieskimi kulkami 0.12!!!) Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Ja niedawno sprzedałem mp5 a3 tm, znajomy posiadał mp5sd3 uhc Takze miałem porównanie obydwu: mp5 z tm jest o wiele lepsza,pod względem wykonania, zasięgu i wyglądu!!!!! a najważniejsze ma lepszy magazynek na 41 kulek a nie 20 jak uhc !!!! Także polecam ci jakąś sprężyne z TM uzi albo mp5 w firearms 320 zł:D Link to post Share on other sites
Recommended Posts