Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SPR Boyi nie zbiera kulek

Recommended Posts

Spr Mk 12 Mod 0 Boyi nie zbiera mi kulek z magazynka(hi-cap chiński), wcześniej nie było problemy. Nakręcam magazynek wkładam do gniazda, dokręcam jeszcze trochę, SEMI i nic nie leci, AUTO nic nie leci (sprawdzałem na różnych magazynkach i jest to samo). Wygląda no to, że kulki nie wchodzą do Hop-Upa, tak jakby dysza nie "wpuszczała" kulek do komory. Jak można to naprawić.

Zdeka się rusza. Ale to dziwne tydzień temu mieliśmy ćwiczenia i było git, przez tydzień nie ruszałem guna i dzisiaj wyciągnąłem z pokrowca, naładowałem magazynek i lipa :/

//Edit jeśli okaże się, że to popychacz to jaki mam kupić, wiem że do gearbox v.2

Edited by Morten

Jeżeli tam jest plasticzana głowica cylindra to mogła się niestety rozlecieć od uderzeń tłoka... ta tuleja na której dysza się porusza mogła się wyłamać... Będzie to również powodowało nieprawidłowy skok dyszy i w efekcie niedosyłanie kulek do komory... Jednym słowem trza rozkręcić i obczaić

Jeżeli tam jest plasticzana głowica cylindra to mogła się niestety rozlecieć od uderzeń tłoka... ta tuleja na której dysza się porusza mogła się wyłamać... Będzie to również powodowało nieprawidłowy skok dyszy i w efekcie niedosyłanie kulek do komory... Jednym słowem trza rozkręcić i obczaić

Troszkę to bez sensu, ale pozostawiam to tobie do przemyślenia...

Nie podkręciłeś HU na maksa, czy cuś?

Dlatego, że dzióbek głowicy cylindra w tych plasticzanych głowicach - to fakt, dzióbek i głowica cyl. mogą się od siebie oddzielić, ale głowica tłoka będzie dobijać dzióbek do przodu i dysza nie wyleci. Chyba, że dzióbek się cofnął, nie zwolniłeś tłoka to faktycznie dysza mogła wypaść. Stąd uważam to dalej za troszkę dziwne...

Wychodzi na to, że czasami sytuacje tak banalne, że nie bierzesz ich pod uwache się jednak zdarzają :)

Heh Gogin... nie wiesz jakie czasem cuda się zdarzają... Ten dziubek się oddzielił od reszty i sobie luźno latał od strony HU... dysza nie miała "prowadzenia i się po prostu wysunęła z popychacza... ja patrzyłeś w gniazdo magazynka to coś tam niby się ruszało ale nie było pełnego cyklu ot i nie srzelało...

Edited by rodnath