Meche Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Spr Mk 12 Mod 0 Boyi nie zbiera mi kulek z magazynka(hi-cap chiński), wcześniej nie było problemy. Nakręcam magazynek wkładam do gniazda, dokręcam jeszcze trochę, SEMI i nic nie leci, AUTO nic nie leci (sprawdzałem na różnych magazynkach i jest to samo). Wygląda no to, że kulki nie wchodzą do Hop-Upa, tak jakby dysza nie "wpuszczała" kulek do komory. Jak można to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Zajrzyj do gniazda magazynka, przez otwór w komorze hopup powinieneś widzieć dyszę. Strzel i zaobserwuj czy dysza się rusza. Jeżeli nie to najprawdopodobniej popychacz pękł. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 (edited) Zdeka się rusza. Ale to dziwne tydzień temu mieliśmy ćwiczenia i było git, przez tydzień nie ruszałem guna i dzisiaj wyciągnąłem z pokrowca, naładowałem magazynek i lipa :/ //Edit jeśli okaże się, że to popychacz to jaki mam kupić, wiem że do gearbox v.2 Edited October 24, 2009 by Morten Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Do gearboxa V2, wszystko jedno jakiej firmy. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Jeżeli tam jest plasticzana głowica cylindra to mogła się niestety rozlecieć od uderzeń tłoka... ta tuleja na której dysza się porusza mogła się wyłamać... Będzie to również powodowało nieprawidłowy skok dyszy i w efekcie niedosyłanie kulek do komory... Jednym słowem trza rozkręcić i obczaić Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Jeżeli tam jest plasticzana głowica cylindra to mogła się niestety rozlecieć od uderzeń tłoka... ta tuleja na której dysza się porusza mogła się wyłamać... Będzie to również powodowało nieprawidłowy skok dyszy i w efekcie niedosyłanie kulek do komory... Jednym słowem trza rozkręcić i obczaić Troszkę to bez sensu, ale pozostawiam to tobie do przemyślenia... Nie podkręciłeś HU na maksa, czy cuś? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 dlaczego bez sensu?? miałem taki przypadek i na poczatku przestało podawać kule, a poźniej dysza wyleciała po prostu po rozłożeniu body... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Dlatego, że dzióbek głowicy cylindra w tych plasticzanych głowicach - to fakt, dzióbek i głowica cyl. mogą się od siebie oddzielić, ale głowica tłoka będzie dobijać dzióbek do przodu i dysza nie wyleci. Chyba, że dzióbek się cofnął, nie zwolniłeś tłoka to faktycznie dysza mogła wypaść. Stąd uważam to dalej za troszkę dziwne... Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 Problem rozwiązany - w komorze hop-up utknęła kulka w taki sposób, że inne nie wchodziły ale dysza się poruszała. Dzięki za pomoc :) Można na was liczyć, pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Problem rozwiązany - w komorze hop-up utknęła kulka w taki sposób, że inne nie wchodziły ale dysza się poruszała. Dzięki za pomoc :) Można na was liczyć, pozdrawiam :) Czyli HU na maksa i cieszmy się życiem? :-F Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 (edited) Wychodzi na to, że czasami sytuacje tak banalne, że nie bierzesz ich pod uwache się jednak zdarzają :) Heh Gogin... nie wiesz jakie czasem cuda się zdarzają... Ten dziubek się oddzielił od reszty i sobie luźno latał od strony HU... dysza nie miała "prowadzenia i się po prostu wysunęła z popychacza... ja patrzyłeś w gniazdo magazynka to coś tam niby się ruszało ale nie było pełnego cyklu ot i nie srzelało... Edited October 24, 2009 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Może być i tak. AEG'i są tak banalnymi konstrukcjami, że zawsze nie bierze się pod uwagę ich bananowej konstrukcji i częstych gęstych smutnych skutków owego faktu ;-). Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 HopUp nie był na maksa, tylko kulka była urąbana gęstym smarem sylikonowym. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Smar tak gęsty, że zamienił się w ciało stałe? Łał ;-). Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 Dobra nie zaśmiecam już tematu :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts