YodaSan Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 (edited) Tak jak w temacie, niedawno zamontowałem gumkę madbulla Shark z dystanserem H. Wiem, że gumka powinna się dotrzeć więc na początku nie dziwiłem się, lecz po 3 hicapach dalej to samo. Wymieniłem dystanser na zwykły i było już trochę lepiej ale to jeszcze nie "to". Teraz pytanie czy winowajcą jest dystanser H gdyż nawet na zerowym hopku kulki szybują do nieba, czy też za twarda gumka (czarna gumowa) i muszę jeszcze ją dotrzeć (replika około 420 fps)? Link do gumek: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1933 Edited October 29, 2009 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Dystanser rzeczywiście może być za duży i możesz rozwiązać ten problem wstawiając poprzedni. Albo możesz lepiej spasować (przyciąć DELIKATNIE skalpelem) koło ze ślimakiem, które bezpośrednio przesuwa ramię dystansera, w ten sposób aby minimalnie naciskało na ramię w pozycji '0'. Sprawdź czy aby na pewno dobrze wszystko poskładałeś bo czasem cześci są ok ale coś nie tak poskładane - czasem tak bywa ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Jeżeli to w G'iecie faktycznie to dziwne troszkę bo zwykle użycie dystansera H powoduje odwrotny efekt niż ten który wystapił u Ciebie. Ale możesz zrobić jak luglo radzi - najlepiej podpiłować ten plastik który dociska dystanser i wsio. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Czarna MB jest dość twarda i wg mnie za twarda do 420fps. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 29, 2009 Author Report Share Posted October 29, 2009 (edited) Możliwe, że rzeczywiście jest za twarda, jutro sprawdzę na sylikonowej jeżeli będzie to samo to zostaje mi spiłowanie tego ząbka co dociska dystanser ;) Edited October 29, 2009 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 30, 2009 Author Report Share Posted October 30, 2009 Ok winowajca dystanser - skróciłem trochę ten plastik, który dociska dystanser i teraz wszystko jest ok ;) Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts