Poli Tukasi Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...mp;rs=GP%20AEGs Kilka tygodni temu zobaczyłem tą replikę w ofercie WGC i napaliłem się jak szczerbaty na suchara. Niska cena , dobry producent, ciekawa konfiguracja (ris, body itd.) i odpowiednie osiągi 350-370 fps Szybka został wysprzedany (zanim uzbierałem kasę), ale bez paniki jest jeszcze na UNcompany, Ehobbyasia, AirSoftGlobal. Wszystko w porządku tylko niepokoją mnie różnice w opisie tej repliki w różnych sklepach, różnice dotyczące fpsów: Wgc 350-370fps UNcompany 350-370 fps eHobbyAsia 300 fps AirSoftGlobal 265-295 (0.8j)(0.25bb) Skąd aż takie różnice w fpsach czy sklepy zamawiają różne wersje czy to jakaś literówka? Różnica dosyć znaczna w moim przypadku 350+fps oznacza, że nie robię żadnego tuningu i cieszę się pewnością fabrycznej konfiguracji a 300fps to niestety za mało, dodatkowe koszty na tuning i brak tej pewności oraz fabrycznej gwarancji. pozdrawiam tukasi :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, a jest duże prawdopodobieństwo na to. Ale chyba WGC oraz UNcompanty są z Taiwagun, a dwa pozostałe z Chin. A w Chinach jest ograniczenie FPS. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 2, 2009 Author Report Share Posted November 2, 2009 Wszystkie sklepy są z Honk Kongu. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 W G&P wymienisz tak czy siak tylko sprężynę na M110 guardera albo doszczelnisz stocka i będziesz miał ok 400fps. Będziesz chciał mniej to wymienisz tylko sprężynę. Poprawcie mnie jeśli się mylę ;) Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 2, 2009 Author Report Share Posted November 2, 2009 Jesli G&P faktycznie ma taki potencjał to super (jak ktoś może to niech potwierdzi) ale nie chcę zaczynać od grzebania w GB tym bardziej że można kupić odrazu wersję 350-370fps. Chciałem kupić w eHobbyAsia bo mają dostępne trzy wersje (magpul, troy, vlotr) ale niestety tam tylko 300fps. chyba że poprostu coś pokręcili w opisach. Pewnie i tak wyślę do nich maila przed zakupem. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 To ta sama giwera ;-) Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 2, 2009 Author Report Share Posted November 2, 2009 To ta sama giwera ;-) Ale co masz na myśli?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Tutaj była podobna kwestia poruszona: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=44984 Mi się osobiście wydaje, że to wynika z fantazji sklepów. G&P to G&P. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 (edited) Fantazja sklepów polegająca na dodawaniu kilku fpsów, ale tutaj odnoszę wrażenie że zaniżono bo niemal wszystkie nowe Mki od G&P maja 340+ i dlaczego ta miałaby mieć 300fps. Liczyłem że ktoś mi odpowie "kupiłem ta Mkę na eHobby Asia i ma 370fps", ale się chyba przeliczyłem. [edit] literówka Edited November 3, 2009 by Poli Tukasi Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Liczyłem że ktoś mi odpowie "kupiłem ta Mkę na eHobby Asia i ma 370fps", ale się chyba przeliczyłem.Kupiłem kilka a V wylotowa oscylowała w granicach 360-400fps. To, że dla G&P czasem podają 320-330fps to się nie przejmuj. U nas nie ma ograniczeń a w innych krajach jest. Te 320fps jest dla tych co i tak nie zmierzą bo by musieli chrono mieć aby to sprawdzić a przecież chodzi o sprzedaż... Quote Link to post Share on other sites
_BuLa_ Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Witam, Mam pytanie do osób, które posiadają ta replikę (jeśli taka w ogóle jest) i innych, które mogą udzielić mi rady, pomocy. Na 3 rożnych sklepach znalazłem rożne informacje i stąd moje pytanie: jaką batke do tej repliki? Na WGC jest napisane lipo stock pipe 7,4, na UNcompany V-shape, a na ehobbyasia że 7,2 G&P lub 11,1V stock pipe. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted November 29, 2009 Author Report Share Posted November 29, 2009 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3345 Capri podaje że pasują baterie takie jak do kolb typu SF. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts