Xyanek Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Witam, mam problem ze swoja r17-tka od army. A mianowicie: Gdy naładuje gaz do magazynka nic a nic sie nie ulatnia, wszystko jest bardzo szczelne, ale na nim moge wystrzelic 3-4kulki i zachowuje sie tak jakby niemiał gazu. Ładuje go w temp. pokojowej. Nie wiem o co chodzi? Miał ktos z tym juz problem? Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted November 10, 2009 Author Report Share Posted November 10, 2009 A, i jeszcze dodam ze na tym samym gazie w innym magazynku niema problemu zadnego. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Czasami tak się dzieje jak da się za grubą uszczelkę do zaworka napełnieniowego. Wyjmij ją delikatnie (np. szpilką) i zobacz czy to da jakiś efekt. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 czy tak było od początku? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 (edited) Zrób tak: Naciśnij zawór w magu i przytrzymaj. W tym momencie zacznij napełniać, gaz będzie uciekał przez zawór i schłodzi ci maga. Sęk w tym że ciepły mag ma temp. wyższą od butli i wynikiem jest większe ciśnienie niż w butli. Dlatego gaz nie wchodzi. Dziś miałem to samo z hicapą TM. Ochłodzenie maga przyniosło rezultaty i 3 magazynki wystrzeliłem. Jeżeli nie zadziała za pierwszym razem to spuszczaj gaz i ładuj ponownie ,aż do pojawienia się obfitego obłoku. Edited November 11, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted November 11, 2009 Author Report Share Posted November 11, 2009 Okey, problem rozwiazany, tkwił on w uszczelce, cos nie tak za nią było, ale nie wiem czy za duża czy źle ustawiona. Wymiana rozwiazała problem :) Dzieki wielkie za pomoc! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts