VRil Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Witam Wczoraj dotarła do mnie paczka z Specschop-u .Zamówiłem nową komore KA ,prec lufę Systemy ,gumkę Systemy oraz dystanser KM Head .Poprosiłem o zmontowanie całości. Po zmontowaniu emki i pierwszych próbach okazało się że co drugi ,trzeci strzał jest podwójny .Pierwszy strzał jest normalny ,kulka leci normalnym torem i pełnym zasięgu a druga kulka oczywiście przy tym podwójny strzale jest słabsza i ma dystans krótszy . Co może być przyczyna podwójnego strzału . PS. -Kulki G&G Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 źle założona gumka, podwiniety kołnierz za krótki kołnierz gumki. takie mogą byc przyczyny Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 A nie za mocno dokręciłeś hopa? Spróbuj rozkręci na maxa i zobacz czy wróciło do normy. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 Rozkręciłem hopa i dalej to samo ,ale :) rozkręciłem całość ,poczarowałem złożyłem do kupy i - Przy 0 hop i minimalnie podkręcony na semi strzela prawidłowo i pojedyńczo ale na auto co co któraś wylatuje podwójnie a przerwaniu serii nawet jedna kulka bezwładnie wyleciała mi z lufy :( Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 (edited) To wina gumki Systemy, ostatnio coś zaczęli kaszanić przy ich produkcji i kołnierze za długie wychodzą. Edited November 21, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 (edited) Dziękuje wszystkim za pomoc :) Czy jest możliwość skrócenia i jak to się robi ? Czy dać sobie spokój i kopić lepszą gumkę np: http://www.gunfun.sklep.pl/product-pol-640...a-Madbull-.html Edited November 21, 2009 by VRil Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 W sumie to lepiej silikonową Guardera, używam i jestem zadowolony. I takie jeszcze jedno pytanko, ty używasz hicapów? Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 vanar - jak na razie mam tylko ten magazynek co był w komplecie czyli hi-cap ,czy on też może broić I niestety po kilkudziesięciu strzałach znowu na semi pluje podwójnie :( Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Ja jakiś czas temu chciałem pozbyć się emki, kumpel chciał wziąć, wiec dałem mu na jazdę próbną, kumpel stwierdził, że nie weźmie bo karabin strzela podwójnie. Zdziwiło mnie to bo strzelał u mnie normalnie, później dopiero zobaczyłem, że takie coś miałem, ale tylko na hicapie, bo normalnie na lowcapach jadę. Pożycz od kogoś real- lub low- capa i sprawdź. Może to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 Ok tak zrobię :) .Przy zamówieniu gumki u Krakmanów dobiorę low-capa zobaczymy czy to coś da . Jako że jestem zielony to jakie są różnice oprucz ilości kulek w tych magazynkach. Czy jest inny mechanizm podawania kulki przez co może to powodować efekt podwójnej kulki ? Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Nie grzechoczą, nie musisz nakręca bo masz w środku długą sprężynę, mają klimat (przynajmniej realcapy). Hicapy ogólnie są do kitu, zwłaszcza te chińskie, bo po jakimś czasie i tak pęknie ci sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 A może ten hicap chiński który mam jest wadliwy i przez to cała kałabania może zaiwestować dodatkowo w firmowy hicap. Mam Giete wersja C z hicapem i ani razu mnie nie zawiodła i nie mam na niej podwójnej kulki . Czy magazynki sprzedawane u Krakmanów te low i hi cap są dobre jakościowe czy szukać firmowych. Mógłbyś polecić jakieś firmowe i nie za kosmiczne pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 No cóż, też miałem giete i nie narzekałem ;) Nie wiem czy to na 100% jest wina magazynka, u mnie tak było, u ciebie moźe być zupełnie coś innego. Więc zanim coś kupisz sprawdź czy to jest to. Jeszcze takie pytanie, ten problem masz dopiero po wymianie komory? Co do magów to mam te http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...m4_p_j-580.html i chwale sobie, żadnych zacinek mimo że jeszcze ani razu ich nie smarowałem. Jedyny problem z nimi jest taki że trzeba pilnikiem body poprawiać, bo nie do każdego karabinu pasują. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 Chyba ten problem nie wystąpił po wymianie komory . Na prawdę nie pamiętam ale jak kupowałem emke zamontowali mi gumkę Guardera i od początku nie byłem zadowolony chyba też pluła podwójnie ale tego naprawdę nie pamiętam .Potem zaczołem kombinować sam i uszkodziłem tą gumkę ,więc założyłem stockową i to już był koszmar .Dodatkowo często na kulkach PJ zapychała mi się lufa. Wniosek za braku pamięci :) -- Albo amka od początku pluła podwójnie i tak mi sprzedali albo strzelało normalnie a teraz nie pamiętam ponieważ wtedy bardziej zwracałem i denerwowało mnie to ciągłe zapychanie lufy.Swoją drogą czy Taiwangun mógł mi sprzedać emkę z takim problemem ? --Albo problem strzelania podwójnego występił po wymianie komory KA i gumki Systemy -podejrzenie gumka do bani. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 22, 2009 Author Report Share Posted November 22, 2009 Ta emka mnie zadziwia :wink: :) Dzisiaj jeszcze raz rozebrałem i złożyłem i ......Jak na razie poszło z 500 kulek i ani razu nie było podwójnej tak jak na semi jak i na auto :D Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 No to już właśnie cały czar... niby za każdym razem składasz tak samo, ale ponowne rozłożenie i złożenie w całość coś zmienia... magia?? Co do gumek systemy... mam na każdej zabaweczce właśnie systemki pozakładane i nie zauważyłem aby były jakieś różnice... gumki zakładane w różnych odstępach czasu, ostatnia sprzed 2-3 tygodni i AK strzela na lipo wyśmienicie, zarówno pojedyńczo, jak i serią. Wiadomo ROF okrutny Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 22, 2009 Author Report Share Posted November 22, 2009 Dzięki panowie za pomoc :) Na razie jest gitara zobaczymy jak będzie dalej . Na razie zamówie low-capa i zobaczę jak na nim będzie chodził dodatkowo zamówię gumkę tylko naprawdę już sam nie wiem jaką ? Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 29, 2009 Author Report Share Posted November 29, 2009 A więc znowu wszystko do bani :( .Na auto kulki co drugi strzał wręcz wytaczają się z lufy .Zmiana magazynku na low-cap nic nie dała . Więc co to może być czy ta gumka systemy może być od nowości tak wyrojdowana że przepuszcza kulki . Mam jeszcze w zapasie Guardera i MadBulla niebieskiego . Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Załóż inną gumkę a wcześniej zrób test wrzutowy ;-) . Wrzucasz kulkę do lufy, zatykasz ją szybko palcem i patrzysz czy swobodnie przelatuje przez gumkę. Nie ma prawa. Jesli przeleci to gumka ma luźny kołnierz. No i sprawdź czy popychacz chodzi jak należy. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 29, 2009 Author Report Share Posted November 29, 2009 Dziękuje poldeck Tylko powiedz mi proszę bom zielony co to ten popychacz Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Taki plastik, który porusza dyszą. Oddziel górną od dolnej części gnata i w tej dolnej masz chwyt z GB. Zobacz czy przy strzale rusza się dysza (jak nie chcesz strzelać, to wciśnij dyszę w dżirboks - powinna odskoczyć do takiego położenia w jakim było wcześniej). Jeśli nie będzie odskakiwać/ruszać się przy strzale, to masz uszkodzony popychacz - tj. problem ;-). Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 Dziękuje Gogin :) Dziś rozbieram i posprawdzam to co mi radziliście. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 Już sam nie wiem co mam robić :( Popychacz działa prawidłowo .Założyłem gumkę Guardera i trochę jest lepiej to znaczy semi strzela normalnie ,auto strzela ładnie nie ma podwójnej kulki ale czasami po przerwaniu serii znowu wytacza się z lufy kulka :( Mam jeszcze niebieską Madbulla ale nie wiem czy jest lepsza od Guardera Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 (edited) A na jakich dokładnie kulkach strzelasz? Firma i wagomiar. Moim zdaniem to smar gdzieś w magu/na kołnierzu gumy albo samych kulach. Inna troszkę bardziej prawdopodobna rzecz, że źle założyli Ci gumę w serwisie Speca, a Ty ten błąd tylko powielasz. Najprawdopodobniej i tak jedno z drugim daje finalny efekt, który masz raz za razem. Edited December 3, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 Strzelam na kulkach G&G 25g ale zamówiłem na próbę 28g i w tedy zobaczę . Może masz rację że to może być wina smaru bo mi troszkę pociekło. Wydaje mi się że dobrze zakładam . Nakładam gumkę do końca oczywiście na rowku ,wkładam w komore też dopycham delikatnie do końca potem pierścień ,sprawdzam jak chodzi dystanser i czy jest równiutko na górze . Jakie błędy mogę popełnić przy montażu gumki komory i lufy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts