MikoWolf Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Witam serdecznie Chciałem powiadomić że będziemy tworzyć grupę ASG, bazując na stylizacji/rekonstrukcji Drugiej Wojny Światowej, gównie nastawiony na piechotę US ale inne strony konfliktu także mile widziane. Jest nas na razie czterech chętnych, gdzie dwoje z nas posiada osprzęt + broń US RANGERS, reszta zaczyna kompletować sobie ekwipunek. Chcieli byśmy się dowiedzieć jakie jest zainteresowanie tym tematem w Łodzi więc jeżeli jest ktoś zainteresowany pomysłem lub ma jakieś propozycje z tym związane proszę o odp. na PW lub wypowiedz na forum. Pozdrawiam Edited November 26, 2009 by MikoWolf Quote Link to post Share on other sites
crsh Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Mysle, ze lepiej gdybys ten temat zalozyl w Łodzkim. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted November 28, 2009 Author Report Share Posted November 28, 2009 Mysle, ze lepiej gdybys ten temat zalozyl w Łodzkim. byl zalozony, ale mi go przeniesli do tematu "Grupy rekrutuja" :/ (sorry za brak znakow, Norweski comp) Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 (edited) Nim wiekszy ruch miedzy watkami tym lepiej. Sory za brak polskich znakow, tutaj akurat (jak zwykle w swieta) dunski komp. MikoWolf nie chcesz moze rozbudowywac Sojuszu Airsoftowego? My mamy tak naprawde wlasne nazwy jednostek pododdzialow a tworzymy sojusz, mysle ze niedlugo procz 101. FJ6. bedzie tez Grolman. Jako grupa latwiej bedzie propagowac idee. Edited December 21, 2009 by wojt-as Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted December 22, 2009 Author Report Share Posted December 22, 2009 Nim wiekszy ruch miedzy watkami tym lepiej. Sory za brak polskich znakow, tutaj akurat (jak zwykle w swieta) dunski komp. MikoWolf nie chcesz moze rozbudowywac Sojuszu Airsoftowego? My mamy tak naprawde wlasne nazwy jednostek pododdzialow a tworzymy sojusz, mysle ze niedlugo procz 101. FJ6. bedzie tez Grolman. Jako grupa latwiej bedzie propagowac idee. chetnie stworzymy sojusz ;) Tylko oczywiscie zmierzalem do znalezienia osob w lodzi zeby byla tutaj grupka ;) (sorki, w norwegii i bez znakow polskich na kompie) Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 W Lodzi jest sporo rekonstruktorow wiec tylko trzeba do nich dotrzec i zachecic. Good Luck! (nadal dunski komp) Quote Link to post Share on other sites
DonJakub Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Dzieje się tu w Łodzi coś ciekawego jeśli chodzi o ASG stylizowane na IIWŚ ? Jestem tym tematem zainteresowany na poważnie ale widzę, że łatwiej udawać nikogo w stylu modern warfare a szkoda, bo ciekawie by to wyglądało, coś innego. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 23, 2010 Author Report Share Posted April 23, 2010 powiem tak, jest nas z trzech osób prawie ze w pełni umundurowanych na piechotę/rangersow po stronie US, i chętnie szukamy więcej osób by stworzyć grupę WW2 ASG Łódź. Do tej pory nas trzech było tylko na ardenach (Palczew), ale ja z kolega coraz bardziej jeździmy na zloty tak jak na przykład w Katowicach (Ardeny Stylizowane). Daj sygnał na pm, i dam ci info kontaktowe i pogadamy sobie :) ps: My tworzyć będziemy raczej grupę w pełni WW2 co oznacza, ze nie tylko US, ale wszystkie grupy/państwa które były aktywne :) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Nawet nie wiecie jak miło się czyta o poczynaniach w kierunku WWII, mówią że w grupie siła a z tego co widzę ruch ASH nabiera tępa i tak trzymać :uśmiech: Pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 No ba! Szkoda, że w Olsztynie bieeeeeeeda :/ Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 trzeba tylko powiedzieć i samemu rozpocząć małą grupę, a po jakimś czasie pojawia się na pewno zainteresowani :) Popatrz może jeszcze w grupa rekonstrukcyjnych, może są tam i tez zainteresowani :) Quote Link to post Share on other sites
supermario Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Ja też się bardzo ciesze :)słysząc takie wieści. Jestem z Krakowa, gdzie razem kolegą zaczynamy kompletowanie niemieckich mundurów. ASG w klimatach 2 wojennych to świetna sprawa!Mam nadzieje że kiedyś się uda zorganizować coś większego! :killer: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Dudek Javny jak mówi Miko trzeba zacząć a się nie obejrzysz i zobaczysz że jednak paru was jest :D supermario jeżeli się nic nie zmieni to: 5/6 Czerwiec 2010 D-Day: Operacja Chicago Dąbrowa Górnicza Piaskownia Stylizacja Organizuje tomcajs. pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Wystarczy "Dudek" :P Sprzęt to ja mam, jednak okazji do założenia nie ma:D Jestem w ekipie multichamowej i raczej nie zrobie chłopakom zonka i wpadne jako paratrooper :D Zresztą paru pierdół mi brakuje. Mam tylko nadzieję, że w okolicach lipca/sierpnia będzie jakaś impreza ash ww2 w miare normalnej odległości od Olsztyna. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Oki Oki :uśmiech: Nie ukrywam że fajnie by było gdyby ktoś zorganizował pierwszy ogólnopolski taki zlot gdzieś w środku Polanda gdzie wszyscy byśmy mieli w miarę blisko. Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Oki Oki :uśmiech: Nie ukrywam że fajnie by było gdyby ktoś zorganizował pierwszy ogólnopolski taki zlot gdzieś w środku Polanda gdzie wszyscy byśmy mieli w miarę blisko. Dokładnie :uśmiech: Pierwsza w Polsce strzelanka historyczna z prawdziwego zdarzenia (gdzie obie walczące strony są uzbrojone i wyposażone jak na IIWŚ przystało, bez flecktarnów, eMek i kałachów). To by było naprawdę zacne. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Takie rzeczy to tylko w Erze i na Rekonstrukcji ( aczkolwiek i tu kałachy i PK sie pojawiają ) :-F . Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 ( aczkolwiek i tu kałachy i PK sie pojawiają ) :-F . Jak to mówią: na "czterech pancernych" wychowały się pokolenia 8-) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Raczej wynika to z małej dostępności historycznej broni automatycznej ;) Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 (edited) A ja powiem ze sie szykuje cos duzego w wrzesniu tylko dla osob w mundurach i bronia ww2, i co ma wieksze dymencje niz 10 na 10 ;) a i jest mniej wiecej w srodku polski :) Ps: sorki za brak liter polskich ale to cos na czym pisze nie posluguje sie znakami polskimi. Edited April 27, 2010 by MikoWolf Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 no to nie pozostaje nic jak tylko czekać Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 I prosić żonkę o dyspensę :D Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 I prosić żonkę o dyspensę :D :uśmiech: w moim przypadku jest akurat tak że moja szanowna małżonka wybiera się prawie zawsze z nami i kurde chcąc nie chcąc rozwala wszystkich dookoła swoim D400 :wink: Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 A ja powiem ze sie szykuje cos duzego w wrzesniu tylko dla osob w mundurach i bronia ww2, i co ma wieksze dymencje niz 10 na 10 ;) a i jest mniej wiecej w srodku polski Ciekawie się zapowiada, mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej? Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Witam :-F Ja także chciałbym dowiedzieć się coś więcej na ten temat może chociaż dokładniejszą datę i lokalizację. No chyba że jeszcze nie jest to dokładnie ustalone. Wtedy pozostaje tylko czekać ale zapowiada się bardzo ciekawie. I napewno dwóch niemiaszków z podkarpacie przybędzie. Pozdrawiam HerGuli :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts