wiesiu Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Witam bardzo serdecznie szukam opinii o tej replice z góry dzięki. http://www.casg.pl/product-pol-139-VFC-Defender.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 1, 2009 Author Report Share Posted December 1, 2009 Witam po raz kolejny to może ktoś ma jakieś inne filmiki na temat tej repliki oprócz tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=LKftN_sHbRc&translated=1 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Mam SCARa VFC, więc o ile siedzi tam ten sam GB to o osiągi możesz być spokojny. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 I jak sprawuje się GB ? Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 U mnie na 9.6 ma kosmicznego ROFa w stocku. Jedynym mankamentem jest plastikowa prowadnica sprężyny ale to nie robi jakiejś różnicy. No i komora HU też plasticzana. Generalnie kultura pracy wysoka, wróżę mu długą karierę. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Dorzucam mowy filmik o tej replice http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...ezentacje/1720/ jest to ostatni filmik :) Mam jedno pytanko dotyczące fps-ów tej repliki na stronie http://www.casg.pl/product-pol-139-VFC-Defender.html Sklep podaje moc 320 - 340 fps a na filmiku widzimy ,że moc jest znacznie większa.Moje pytanie brzmi , czy sklep może zaniża moc fps-ów? Jeżeli ta replika ma tyle fps-ów co w tym filmiku to bym nie wydawał kasy na tuning bo te 320 fps to trochę za mało z uwagi na to , że strzelam się na otwartym terenie .Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Dorzucam mowy filmik o tej replice http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...ezentacje/1720/ jest to ostatni filmik :) Mam jedno pytanko dotyczące fps-ów tej repliki na stronie http://www.casg.pl/product-pol-139-VFC-Defender.html Sklep podaje moc 320 - 340 fps a na filmiku widzimy ,że moc jest znacznie większa.Moje pytanie brzmi , czy sklep może zaniża moc fps-ów? Jeżeli ta replika ma tyle fps-ów co w tym filmiku to bym nie wydawał kasy na tuning bo te 320 fps to trochę za mało z uwagi na to , że strzelam się na otwartym terenie .Pozdrawiam Zmierzone na kulkach KSC 0,20g: 325-330 fps przy niewyzerowanym hopie. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Nie znam się tak na zależnościach między kulkami a a hopem ,czyli na jakich kulkach mam strzelać aby osiągać takie wyniki jak na filmiku ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Nie znam się tak na zależnościach między kulkami a a hopem ,czyli na jakich kulkach mam strzelać aby osiągać takie wyniki jak na filmiku ? Pozdrawiam 0,12g? ;-) Wszystkie VFC E-Series wychodzące z fabryki mają około 1J. Nie wiem dlaczego wersja RW ma więcej. Piszę jak jest - po wyciągnięciu z pudełka. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 0,12g? ;-) haha :) :lol: Rozumiem czyli podsumowując naszą rozmowę to i tak nie wiadomo czemu w tym filmiku jest taka moc repliki najwidoczniej musi to być jakaś II generacją tej repliki . Jak ktoś by wiedział o co tu chodzi to bym był wdzięczny za info. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Nic mi nie wiadomo na temat "generacji drugiej" replik VFC. Wszystkie z którymi dotychczas się spotkałem, także z ostatnich dostaw - miały około 1J. Wątpię aby VFC zaczęło robić repliki o większej mocy. Jedyny wyjątek to SCAR SSR produkowany na rynki inne niż Japonia - moc w tym przypadku jest większa. Faktem jest że wystarczy zmienić sprężynę w przypadku VFC aby uzyskać taki wynik. Edited December 10, 2009 by Vintersky Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 aha . Zastanawia mnie fakt , czy warto tuningować tą replikę w sklepie http://www.casg.pl/ za ok. 300 zł i osiągnąć ok 400 fps ? Jak wystarczy wymienić tam sprężynę na mocniejszą i osiągnie się podobny wynik plus do tego wymienił bym lufę na dłuższą preckę ( niby w tej replice jest lufa o długości ok 20 cm , czy jest to prawda ? ) Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Spokojnie można wymienić na M110 - wtedy uzyskamy na takim "króciaku" około 350-360 fps. W przypadku zmiany lufy warto pamiętać o odpowiednio dobranym cylindrze. Lufa dłuższa niż stock = potrzeba zamaskowania jej np. tłumikiem. Przy dłuższej lufie wyniki fps także będą lepsze - na M110 podskoczy do 360-370. W przypadku tuningu na M120 proponowałbym już trochę wnętrzności wymienić... dla świętego spokoju. Jednym VFC na M120 i stockowych wnętrznościach działa bez problemu rok, innym zdarzają się niezbyt miłe "przypadki". Przypuszczam że na filmiku ten E-Series miał M120 w środku. Wyniki na chrono na to wskazują. EDYTA: zauważyłem także różnicę w oznaczeniach, a właściwie ich braku w przypadku tej repliki na filmiku. Edited December 10, 2009 by Vintersky Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 To już pewne ze wstawię tam lufę ok. 40 cm i sprężynę m110 co zrobić z cylindrem ? Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Jeżeli lufka 40 cm to pewnie dobrać odpowiedni cylinder do tego. Lufę chcesz zamaskować tłumikiem zapewne? Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 Zgadza się lufa będzie ukryta w tłumiku :) Jaki cylinder wybrać? Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Zgadza się lufa będzie ukryta w tłumiku :) Jaki cylinder wybrać? Zależy co lubisz: typ B do M4A1/SR16 produkcji Modify lub na przykład typ B Prometheus. W obydwu przypadkach 400 mm jest dolną wartością. Zapewne będziesz wsadzać lufkę standaryzowanej długości, czyli np. 407 mm. W takim przypadku cylindry wymienione przeze mnie powyżej będą idealne. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 Wybiorę typ B Prometheusa Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Witam ponownie mam pytanie jak bym nie zamontował odpowiedniego cylindra do lufy 407mm tylko został przy tym ,który jest seryjnie w replice to co by się stało ? Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Witam ponownie mam pytanie jak bym nie zamontował odpowiedniego cylindra do lufy 407mm tylko został przy tym ,który jest seryjnie w replice to co by się stało ? Mały spadek celności (aczkolwiek i tak duży przyrost przez długość lufy) oraz niewielkie wachania FPS związane z nieodpowiednią ilością sprężanego powietrza. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Dzięki wielkie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts