krzysiek55 Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Witam! Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem repliki MP5-dokładnie ta: http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno..._041b-1332.html Ciężko mi mówić o jej minusach, bo takowych generalnienie ma. Mówię generalnie, bo jeden jest i to taki, co utrudnia strzelanki i to bardzo.Mianowicie regulacja hop-upa, która wygląda tak: http://www.baby-gun.com/shop/b/babygun/img...924130915_b.jpg .Przy pierwszej lepszej serii albo jakimś dłuższym biegu i skakaniu się rozregulowuje. Pytanie proste: Czy da się z tym cokolwiek zrobić? Może po prostu ja coś źle robię? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 jeżlei rozsuwa ci sie co chwilę hopek moze skrecic trzeba ? ;) niestety chinskie srubki maja tendencje do wykręcania pod wpływem wibracji (dobrze jest na niektóre śruby zastosować klej do gwintów ale średni lub miękki a nie twardy! ) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Podkładka pod śrubę mocują tą główną zębatkę na komorze HU. Wystarczy taka cienka nawet 0,2mm, których używa się do podkładkowania zębatek w dżirboksie - jedna lub dwie. Edited December 2, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Gogin... Tu nie ma zębatki. To jest system przypominający kałachowy. Po prostu, rozłożyć body i pod śrubkę trzymającą suwak dać kawałek elastycznej podkładki, gumy lub czegokolwiek i mocniej dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Gogin... Tu nie ma zębatki. To jest system przypominający kałachowy. Po prostu, rozłożyć body i pod śrubkę trzymającą suwak dać kawałek elastycznej podkładki, gumy lub czegokolwiek i mocniej dokręcić. Fakt, o tą śrubkę mi chodziło. Już mi się mieszają te wszystkie repliki, ale przyznaję się do błędu ;-). Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Rzeczywiście system podobny do kałachowego. Czasem zdarza się, że plastikowe tuleje(nie wiem jak to inaczej nazwać, ale mam nadzieję, że zainteresowani wiedzą o czym piszę :lol: ), w które są wkręcone śrubeczki są po prostu dłuższe, niż szerokość ramienia od regulacji hopa i nic nie da mocne dokręcanie- efekt będzie taki sam- luźna regulacja. Można podłożyć, jak sugerował podeck kawałek gumy, ale ja po prostu rozłożyłem hopa i zeszlifowałem trochę papierem tuleje tak, że gdy założyłem ramie to plastikowa tuleja nie wystawała poza ramię, a nawet była trochę krótsza. Dzięki temu po wkręceniu kołnierz śrubki mocno dociskał właśnie ramie i nic nie miało prawa się ruszyć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts