Blondi pl Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Witam wszystkich Jak w temacie chciał bym się dowiedzieć jak wymontować płytkę selektora z gearboxa v3. Powód - mam zamiar kupić nowy gearbox cymy i jest konieczność zmiany płytki selektora aby pasowała do mojej repliki (UMP). Link: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich..._3_cm-1651.html Edited December 2, 2009 by Blondi pl Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Szczerze mówiąc to sam nie wiem, przy rozkręcaniu GB i jeśli zachodzi potrzeba wymiany, po prostu się ją wymienia, sama wychodzi ;) Jak chcesz to zrobić "na dzika" czyli bez wyciągania przerywacza to może się udać. Link to post Share on other sites
seger Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 normlani to trzeba by gb otworzyc aby własnie wyjać przerywacz ;) można spróbowac ominac ten proces, podważajac płytkę ( moze peknac acz niekoniecznie ;) ) musisz też odkręcić śrubę od półksiężyca przy płytce ( śruba jest po drugiej stronie) i od orczyka z półksiężycem tez (też druga strona na środku tak w miarę nad spustem). :P Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Jestem dziwny, bo zawsze udaje mi się wyciągać i wkładać z powrotem płytki selektora czy do w V3 czy V2 - do tego celu nie trzeba rozbierać GB. Nigdy żadnej nie uszkodziłem, przynajmniej do dnia dzisiejszego, ale na dobrą sprawę to rzadko się wyciąga te płytki. Edited December 2, 2009 by Gogin Link to post Share on other sites
seger Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 no chyba ze ktos rozwali ja a to tez trzeba byc zdolnym :) ;) Link to post Share on other sites
Blondi pl Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 Płytkę już mi się udało wyciągnąć na oba sposoby. Przy pierwszym jest zbyt dużo rozkręcania ale płytkę wyciągnąłem, natomiast drugi sposób... w każdym razie płytka nie pękła i dała się wyjąć :mrgreen: Dzięki wszystkim za rady :mrgreen: Link to post Share on other sites
Recommended Posts