Jaro-man Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Mam dylemat, którą lufę wybrać do Sniper Seta MB-01 z WELLy zastanawiam się nad tą : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5328 oraz tą: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6051. Która waszym zdaniem jest lepsza i dlaczego ? Za wszelkie informacje z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Do tej 6.01 musisz używać extremalnie idealne kulki żeby przycinek nie było :) Taka mała podpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Ma ktoś tą lufe 6.01, jak z wykonaniem ? A co do kulek to i tak większość osób używa kulek guarder, madbull, g&g, a takie nie powinny się zacinać więc tragedii nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Jak wyżej - G&G czy madbulle nie będą się cieły w lufce 6.01, chyba, że ktoś nie czyści lufy przed każdym użyciem repliki, a kulki podnosi z ziemi ;). Pamiętajcie, że nie średnica się liczy, a powtarzalność jakości wykonania na całej długości lufy. Nie mam tej lufy, nie czytałem nawet recenzji, ale sądzę, że zwykła lufka 6.04 systemy będzie dawała podobną celność, bo JBU nie popisało się przy lufach ze średnicą 6.03 to i tu nie będzie Bóg wie czego... Edited December 2, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 musisz używać extremalnie idealne kulki żeby przycinek nie było Raczej nie. Te tanie kulki typu PJ (bo nie mówię o takich z odpustu jednak) są niefajne nie dlatego że są jakoś nierówne czy coś w sensie garbate tylko że mają małą średnicę (np 5,9 zamiast 5,95mm) i niecentralnie umieszczony środek ciężkości. Nie zacinają się w preckach ale latają w zasadzie gdzie chcą. To dlatego są złe :D Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Dosłownie 2 linijki niżej wisi temat jak byk: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=35182 Tak ciężko było tam napisać, że musiałeś taki sam temat zakładać? Ehh. Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Mam podobny dylemat co kolega Jaro-man. Tylko że ja nie wiem czy kupić Lufę precyzyjną z Mad-bull 499mm która by pasowała idealnie, czy n.p. z Classic Army która ma 600mm lub 650mm ,oczywiście musiałbym wybulić na tłumik lub wykonać go samemu . Co o tym myślicie będzie jakaś różnica miedzy 499 a 600 w osiągach (pomijając już markę ) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Mam podobny dylemat co kolega Jaro-man. Tylko że ja nie wiem czy kupić Lufę precyzyjną z Mad-bull 499mm która by pasowała idealnie, czy n.p. z Classic Army która ma 600mm lub 650mm ,oczywiście musiałbym wybulić na tłumik lub wykonać go samemu . Co o tym myślicie będzie jakaś różnica miedzy 499 a 600 w osiągach (pomijając już markę ) To głupie założenie dosyć: pomijając markę lufy. No cóż, ale jeśli to znaczy, że rozpatrujemy tutaj lufy o danych długościach jednego producenta to różnica jakaś będzie, ale niewielka. Sęk w tym, że przy lepszych producentach luf jak KM Head czy Prometheus różnica z pewnością będzie znikoma, a przy średnich i kiepskich producentach różnica może być większa tak jak i na niekorzyść jak i na korzyść na rzecz dłuższej lufy, po prostu zbyt słaba powtarzalność jakości w produkcji luf tych producentów ze średnich i niskich półek. Inna rzecz, to fakt, czy taka 650mm wejdzie do tego gnata (mając na myśli stosunek sprężanego powietrza z cylindra do objętości lufy), upewnij się o tym fakcie, bo nie znam tej repliki na tyle dobrze by mieć co do tego pewne informacje. Edited December 28, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) A co sądzisz o marce "Mad-Bull" lub "JUB" ? Edited December 28, 2009 by dino2411 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Z tych 2 to systema. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 A co sądzisz o marce "Mad-Bull" lub "JUB" ? Tak jak Piotro pisze, tak jak i niejeden pisał już na tym forum i niejeden napisze - nie masz zbyt wiele kasy na prec rurę to bierzesz systemę, jak nie masz nawet na systemę to zainwestuj lepiej w dobre kulki i gumkę, wyjdzie taniej i na to samo, może nuż lepiej. Tak czy na wspak, to JBU a nie "JUB" ;-). Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 A pozwólcie że zadam wam pytanie, bo mam stockową M4 Boyi z wymienioną komorą na G&P i gumką systemy i tu problem, bo mam okazje kupić zestaw tuningowy ale nie mocowy, tylko uszczelniony, i tu problem, bo mam w karabinku lufę długości 350mm, i w zestawie tuningowym jest cylinder typ 0, przeznaczony do M16 (do dłuższej lufy), i tu pytanie, czy zamontowanie cylindra typu 0, może obniżyć kilka fps'ów? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 (edited) Jeśli to nie zestaw BU wstaw wszystko oprócz cylindra i po sprawie, oczywiście zostawiając stary ;-) Edited December 29, 2009 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Zestaw "BU"? chyba JBU No nie wiem, daje link: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2623 Czyli jak? Jeśli to kupię, to po prostu włożyć do gearboxa wszystkie części z zestawu czy jak? bo nie mam w tym doświadczenia :D Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Zestaw "BU"? chyba JBU Chodziło mu o BU czyli boru up , zestaw poszerzonego cylindra ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Dokładnie jak wyżej (bore up), po prostu zostaw cylinder który masz i po sprawie, będzie banglać. Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Aha, dzięki chłopaki za info ;) A jeśli był dokupił tłumik dźwięku i wstawił precke ale o te ok. 15cm dłuższą? to wtedy wstawiam cylinder z zestawu tuningowego czyli typ 0, tak dobrze rozumiem? :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Aha, dzięki chłopaki za info ;) A jeśli był dokupił tłumik dźwięku i wstawił precke ale o te ok. 15cm dłuższą? to wtedy wstawiam cylinder z zestawu tuningowego czyli typ 0, tak dobrze rozumiem? :) Tja. Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 No tak ... Systema... oki tylko w tym problem że nie mogę znałeś żadnych luf "Systema" do replik APS 2 , APS96. Czy ma to jakieś znaczenie jak jakbym chciał zamontować lufę precyzyjną przeznaczoną do np. m16 do repliki APS 2 ? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Nie. Poprostu producenci podają do jakich replik były robione, chodzi o długość, żeby nie wystawały. Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Aha to spoko . pytam bo spotkałem się z takimi opisami jak "Długość: 499mm Lufa pasuje do oryginalnej komory Hop-Up modeli replik APS2, APS 96, L96, Warrior i podobnych" lub " Pasuję do komór hop-up PDI" Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3475 Co panowie myślicie o tym ? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Jedna z lepszych, jak nie najlepszych luff. Śmiało polecam, chociaż zastanawiał bym się jeszcze nad Prometheusem 6.03mm. Quote Link to post Share on other sites
dino2411 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 trochę mam pech bo Prometheus w długości 500mm jest nie dostępny . Ale dzięki za opinie Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Napisz do nich z zapytaniem kiedy będą mieli :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts