Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Która lufa precyzyjna lepsza ?

Recommended Posts

Jak wyżej - G&G czy madbulle nie będą się cieły w lufce 6.01, chyba, że ktoś nie czyści lufy przed każdym użyciem repliki, a kulki podnosi z ziemi ;).

Pamiętajcie, że nie średnica się liczy, a powtarzalność jakości wykonania na całej długości lufy. Nie mam tej lufy, nie czytałem nawet recenzji, ale sądzę, że zwykła lufka 6.04 systemy będzie dawała podobną celność, bo JBU nie popisało się przy lufach ze średnicą 6.03 to i tu nie będzie Bóg wie czego...

Edited by Gogin
musisz używać extremalnie idealne kulki żeby przycinek nie było
Raczej nie. Te tanie kulki typu PJ (bo nie mówię o takich z odpustu jednak) są niefajne nie dlatego że są jakoś nierówne czy coś w sensie garbate tylko że mają małą średnicę (np 5,9 zamiast 5,95mm) i niecentralnie umieszczony środek ciężkości. Nie zacinają się w preckach ale latają w zasadzie gdzie chcą. To dlatego są złe :D
  • 4 weeks later...

Mam podobny dylemat co kolega Jaro-man. Tylko że ja nie wiem czy kupić Lufę precyzyjną z Mad-bull 499mm która by pasowała idealnie, czy n.p. z Classic Army która ma 600mm lub 650mm ,oczywiście musiałbym wybulić na tłumik lub wykonać go samemu . Co o tym myślicie będzie jakaś różnica miedzy 499 a 600 w osiągach (pomijając już markę )

Mam podobny dylemat co kolega Jaro-man. Tylko że ja nie wiem czy kupić Lufę precyzyjną z Mad-bull 499mm która by pasowała idealnie, czy n.p. z Classic Army która ma 600mm lub 650mm ,oczywiście musiałbym wybulić na tłumik lub wykonać go samemu . Co o tym myślicie będzie jakaś różnica miedzy 499 a 600 w osiągach (pomijając już markę )

To głupie założenie dosyć: pomijając markę lufy. No cóż, ale jeśli to znaczy, że rozpatrujemy tutaj lufy o danych długościach jednego producenta to różnica jakaś będzie, ale niewielka. Sęk w tym, że przy lepszych producentach luf jak KM Head czy Prometheus różnica z pewnością będzie znikoma, a przy średnich i kiepskich producentach różnica może być większa tak jak i na niekorzyść jak i na korzyść na rzecz dłuższej lufy, po prostu zbyt słaba powtarzalność jakości w produkcji luf tych producentów ze średnich i niskich półek.

Inna rzecz, to fakt, czy taka 650mm wejdzie do tego gnata (mając na myśli stosunek sprężanego powietrza z cylindra do objętości lufy), upewnij się o tym fakcie, bo nie znam tej repliki na tyle dobrze by mieć co do tego pewne informacje.

Edited by Gogin

A co sądzisz o marce "Mad-Bull" lub "JUB" ?

Tak jak Piotro pisze, tak jak i niejeden pisał już na tym forum i niejeden napisze - nie masz zbyt wiele kasy na prec rurę to bierzesz systemę, jak nie masz nawet na systemę to zainwestuj lepiej w dobre kulki i gumkę, wyjdzie taniej i na to samo, może nuż lepiej. Tak czy na wspak, to JBU a nie "JUB" ;-).

A pozwólcie że zadam wam pytanie, bo mam stockową M4 Boyi z wymienioną komorą na G&P i gumką systemy i tu problem, bo mam okazje kupić zestaw tuningowy ale nie mocowy, tylko uszczelniony, i tu problem, bo mam w karabinku lufę długości 350mm, i w zestawie tuningowym jest cylinder typ 0, przeznaczony do M16 (do dłuższej lufy), i tu pytanie, czy zamontowanie cylindra typu 0, może obniżyć kilka fps'ów?