Eversmann Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 Ja też mam pytanko: czy do tego cuda można kupić metalowy korpus? Czy jakaś firma zrobiła tą część do Thompsona? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Ever Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Są dostępne metalowe komory zamkowe oraz drewniane drewno (;) ) na WGC: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...1_srch_thompson Ps. Wydaje mi się, że to jest konwersja na inny model, bo jest w komplecie z lufą z żebrowaniami i chyba innym tłumikiem płomienia Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Thompson jest ogolnie bardzo metalowy jak na Marui... W tym upper receiver tez jest metalowy, bardzo ladnie zrobiony i nie ma potrzeby go wymieniac! (Thompsona w zyciu na oczy nie widziales, co Kiwi?) A lower receiwer jest co prawda z tworzywa, ale nie rzuca sie to w oczy, czesc jest sztywna, nie skrzypi, nie peka itp i w praktyce nikt tej czesci nie wymienia (o ile w ogole ktos robi metal lower receiver?). Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Parę razy trzymałem ASG (bo chyba nie chodzi Ci o ostrą ;) ) ale nie przyglądałem się zbytnio szczegółowo. Fakt faktem-wykonany jest bardzo dobrze, ale skoro ktoś chce metal... Quote Link to post Share on other sites
Eversmann Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Dzięki Panowie za odzew, zresztą tamten kit z linku to do wersji Thompsona 1928 (chyba jakoś tak się nazywa :P ), no i 220$ :-o . Bez metalu się obejdzie ;-) . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kurt Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Wersja M1A1 nigdy nie miała "okrągłego" magazynka. Pasowały do niej tylko magazynki 20 i 30 nabojowe. Jemu zapewne chodzilo o Chicago typewritter. ktory jest thompsonem ale z inaczej ulozonymi raczkami. Tez to ma swoj klimacik a la godfather :] Widzialem gdzeis do kupienia te drewna. Chiba. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 M1921 i M1928 były zwane potocznie "Chicago Typewritter", i to na ich bazie powstał M1A1, więc nie mów, że to jest to samo tyle że z "inaczej ułożonymi rączkami". Swoją drogą, skoro ma rączki, to gdzie ma nóżki? ;) Quote Link to post Share on other sites
kurt Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 SOLD SEPERATLY :mrgreen: Za blad przepraszam ale jakos spejclanie nie szukalem :] Quote Link to post Share on other sites
saper Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Czy ktoś próbował zwiększyc jego moc? JEśłi tak, to jak to robiliscie? Oczywiście bez zmiany wyglądu zewnętrznego. :D Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Masz na rynku niemal wszystko do poprawy osiagow - poza szkieletem GB - chyba ze sie cos w tym temacie zmienilo. Moj dostal metalowe lozyska, preclufe Prometkeusa, uszczelniona dysze i springa ze stockowego CA Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 (edited) zwykły: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=599 wzmocniony szkielet jest tylko kosztuje 389zł... : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1107 Edited March 18, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
lwipazur Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Witam również posiadam TOMASZKA jest cudowny i niesamowity klimacik pierwsza klasa mam go podkręconego do 380-390 Fps za pomocą zestawu FTK do P 90 poprostu wymiata tyle że teraz musze do niego wsadzić prec lufke bo na większym dystańsie ma duży rozrzut.Pozatym sprawuje się bez zarzutów jak do tej pory polecam wszystkim bo ta replika poprostu jest nie do pobicia pozdrawiam posiadaczy a tych co nie mają albo się zastanawiają nad kupnem zachęcam do zakupienia bo warto. :killer: Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Czy w Thompsonach tez psuja sie (po jakims czasie nagminnie) przerywacze ognia, tak jak w P90? Na końcu pytania stawiamy znak zapytania. Kiwi. Quote Link to post Share on other sites
lwipazur Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Ja osobiście się jescze z takim problemem nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Witam, zakochałem się w tej replice... Będę próbował ją sobie sprawić, ale chciałbym wiedzieć jaki jest jej zasięg skuteczny i czy można ją bezpiecznie tuningować (i czy zwiększy to zasięg)? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Jej zasięg skuteczny nie odbiega od innych replik, podobnie jest z zasadami tuningu (ma ten sam gearbox co P90). Jest za to szalenie celna (zresztą, jak to TM). Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Jej zasięg skuteczny nie odbiega od innych replik, podobnie jest z zasadami tuningu (ma ten sam gearbox co P90). Jest za to szalenie celna (zresztą, jak to TM). Argh, no właśnie. Nie odbiega od innych replik. Czyli ze 45 metrów skutecznego? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Mniej więcej. Jak replika Ci się podoba, to się nie zastanawiaj, bo wykonanie i osiągi są doskonałe. Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Mniej więcej. Jak replika Ci się podoba, to się nie zastanawiaj, bo wykonanie i osiągi są doskonałe. Wow! To teraz bitwa między WGC Custom M4A1 New Type i M1A1 Thompson :D Rozumiem, że po tuningu osiągi wzrosną. Czy jakiś współczesny mundur pasuje do M1A1? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Ten jest niezły Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Ten jest niezły ?? Counter-Strike? A tak serio, to może masz jakiś link? Quote Link to post Share on other sites
Sayko Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Witam, mam pytanie do posiadaczy Thompsona z Tokyo Marui. Jak wygląda sprawa z łamaniem się lufy zewnętrznej na styku mocowania z front gripem? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Mam od prawie półtora roku, lufa nie ma nawet ułamka luzu i nic nie wkazuje, żeby coś miało się wydarzyć. Na wszelki wypadek sprawdzam od czasu do czasu czy wszystko jest mocno dokręcone. Thompson znajomego ma z 4 lata i też wszystko siedzi solidnie. Ja bym nie przejmował się nawet odrobinę, ale może niech wypowie się ktoś, kto takie złamanie zaliczył (osobiście słyszałem tylko o luzach w tym miejscu, nie złamaniach). Quote Link to post Share on other sites
Sayko Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 pozwolę sobie zamieścić zdjęcie z wyszczególnionym miejscem o łamliwość którego pytałem Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Dla potomnych, którym się wyżej wymieniona część złamała, do naprawy znakomicie nadaje się JBWeld lub Distal. Trzyma się po nich jak nowa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts