benizo Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Witam. Mam okazję ściągnąć szpej z tego sklepu (rodzinka). Zainteresowała mnie ta oferta : http://www.armyissue.com/cube/index.php?ac...p;productId=652 Ale że nie znam dobrze angielskiego to wolę spytać tu bo może jakiś haczyk. No i jeszcze czy IBA ma rozmiar uniwersalny ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. ps. jak ktoś jeszcze coś ciekawego znajdzie to się nie obrażę :D Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 IBA występuje w 5 rozmiarach (XS-XL), tak samo kołnierz do niej (chociaż rozmiarów XS i XL nie widziałem), a najajnik w dwóch rozmiarach (XS-M oraz L-XL). Jedynie nagardzielnik ma rozmiar uniwersalny. All are Large for size 41-46 Tu facet sprzedaje same kondony (główne body bez dodatków) IBA w rozmiarze Large od 41" do 46" w klacie, bez wkładów kevlarowych ani płyt. W dodatku pisze bzdury: Also features a Hydration bladder cavity on the back panel. Czyli że niby kamizelka ma z tyłu kieszeń na camela. Jedyne co ma tam prawo się znajdować to kieszeń na SAPI. Na upartego włoży się tam camela ale wątpię w sens takiego rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted December 8, 2009 Author Report Share Posted December 8, 2009 VIMES Dzięki za info, wiem że sama szmata, wkłady kupię albo zrobią jakiś 'wypełniacz' i na szyję ochraniacze kupię, więcej mi nie trzeba :) Co do 'głupot' to może jakiś gość kulawy :D Napisałem do kuzyna żeby się dowiedział więcej, czy z Point Black itp. Rozmiar 41"-45" na polskie to ile ? Bo w klecie to mam tak średnio duży (mięsień piwno-tłuszczowy stale karmiony) :mrgreen: A wzrost koło 180. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 41 cali = 104.1408 cm 45 cali = 114.3009 cm używanie google nie boli... Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Czyli 41'-45' to rozmiar 104-114 cm, w klacie jak dobrze rozumuję. A ogólnie może ktoś powiedzieć czy to dobra cena (biorąc pod uwagę fakt że za przesyłkę nie płacę) i czy jest możliwość że to nie oryginał ? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 nie mogę już edytować... Czy jak 41-45 to rozmiar w obwodzie to na wysokość wszystkie są takie same ?? Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 W ibach wzrost nie był wyznacznikiem rozmiaru Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Dzięki za info. ps. Można w Polsce kupić to ochraniacze na barki ? czy jak to się zwie ? Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted February 13, 2010 Author Report Share Posted February 13, 2010 No mam już kamizelkę, pasuje juk ulał, no i chciałem się wypowiedzieć bo do kieszeni na camela, bo takowa jest. " "Also features a Hydration bladder cavity on the back panel." Czyli że niby kamizelka ma z tyłu kieszeń na camela. Jedyne co ma tam prawo się znajdować to kieszeń na SAPI. Na upartego włoży się tam camela ale wątpię w sens takiego rozwiązania. " płyty SEPI wkłada się od środka tak ? A u mnie od zewnątrz jest na górze w ' klepce' dziurka na rurkę no i pod klapkę kieszeń na bukłak. No chyba że to nie kontrakt, nigdzie nie znalazłem ibnfo że to PB, ale metki wyglądają 'koszernie' pisze że to interceptor, jest serial, contrakt... itp Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted February 19, 2010 Author Report Share Posted February 19, 2010 ? nikt mnie nie oświeci ? :-P Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Bo tu nie ma co oświecać. Jak juz wczesniej było mówione - TO NIE JEST KIESZEŃ NA CAMELA. To jeste kieszeń na SAPI. A ta dziurka w klapce... cóż, nie wiem do czego ona jest, ale nie na rurkę od camela :) Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 A ta dziurka w klapce... cóż, nie wiem do czego ona jest, ale nie na rurkę od camela :) Dziurka na piorunochron??!! :wink: Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Może niech kolega zrobi tego fotkę i wstawi , to ułatwi sprawę. Bo tak to możemy gdybać i gdybać... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Co tutaj jest do gdybania? To nie jest kieszeń na camela, a otwór nie służy przeprowadzaniu rurki od niego. Zdjęcie z aukcji Bosskiego: http://photos07.allegroimg.pl/photos/orygi.../75/923577562_1 Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 Czyli to musi być dziurka na antenę żeby móc w Iraku odbierać CNN ;D widzicie, zawsze można jakoś logicznie wytłumaczyć rozwiązania w sprzęcie US Army :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts