Moses Posted August 14, 2004 Report Share Posted August 14, 2004 Na stronie Colta znalazlem fote i opis rkmowej wersji M16 oto i ona od M16 rozni sie ciezka lufa wraz z nowym systemem chlodzenia (chyba dobrze zrozumialem co tam napisali) dodatkowo widocznym na zdjeciu dwujnogiem oraz chwytem pod lufa. Szybkostrzelnosc broni to 600-700 strzalow na min. Ladowany ze standardowych magazynkow od M16 a takze z magazynkow typu "C". strzela kazda amunicja 5,56. waga zaladowanej broni 6.24 kg, dlugosc lufy 51 cm 6 bruzd o skoku 178mm Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 14, 2004 Report Share Posted August 14, 2004 Pytanie, wiesz w którym roku pojawił się pierwszy Colt HBAR? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 14, 2004 Author Report Share Posted August 14, 2004 dokladnej daty nie wiem ale musial jais czas temu jezeli jego licencyjnej wersji uzywaja Kanadyjczycy, a pozatym moze ktos jest kto nie wie ze taka bron istnieje, chyba przestepstwa nie popelnilem teorzac ten post :) Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted August 14, 2004 Report Share Posted August 14, 2004 chyba przestepstwa nie popelnilem teorzac ten post :) Przestepstwa nie, ale naraziles sie sie panu Remov`owi ;P ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 14, 2004 Author Report Share Posted August 14, 2004 chyba przestepstwa nie popelnilem teorzac ten post :) Przestepstwa nie, ale naraziles sie sie panu Remov`owi ;P ;) czym ?? 8O Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 14, 2004 Report Share Posted August 14, 2004 czym ??Mnie się nie pytaj. Mnie tam się niczym nie naraziłeś :wink: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 14, 2004 Author Report Share Posted August 14, 2004 czym ??Mnie się nie pytaj. Mnie tam się niczym nie naraziłeś :wink: hehe warto wiedziec :) Remov zauwazylem ze jestes tutejszym znawca broni czy mozesz cos wiecej o tej broni napisac bo nic wiecej nie wiem oprocz tego ze istnieje, ze produkuje je kanadyjskie Diamacoi ze jest uzywana przez kanadyjczyków :? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 15, 2004 Report Share Posted August 15, 2004 Rok 1963 A co do opisu H BAR'a to mam tu ponizej. http://www.galleryofguns.com/shootingtimes...les.asp?ID=1205 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 15, 2004 Author Report Share Posted August 15, 2004 Artykul do ktorego linka dales opisuje cywilna "wyborowa" wersje M16 :? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 15, 2004 Report Share Posted August 15, 2004 Artykul do ktorego linka dales opisuje cywilna "wyborowa" wersje M16 :? To byl przyklad - wiecej odnajdziesz uzywajac tajemniczego linku www.google.pl . Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted August 21, 2004 Report Share Posted August 21, 2004 Ummm, myslalem, ze w tym dziale jest sens zakladac topici o czyms, co raczej ciezko znalezc albo nie wyszukuje tego google... No ale okej, niech bedzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts