92marcin Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Elo mam problem z repliką m14 kart, mianowicie kiedy strzelam na pojedyńczym leci co druga, trzecia kulka, na auto nie leci żadna czasem tylko pierwsza reszta to puste strzały. Rozkręcałem go już dziś kilka razy ale ciągle to samo, rozbierałem komorę, strzelałem na hi capie i lowie, pryskałem silikon w komorę i magazynek, wymieniałem gumkę na stockową i systemy no i ciągle to samo. Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów. Z góry dzięki ps. z gb jest na pewno wszystko w porządku Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 17, 2009 Author Report Share Posted December 17, 2009 dziś jeszcze spróbowałem strzelać trzymając karabin "magazynkiem do góry" i wtedy lecą wszystkie kulki na pojedyńczym i ciągłym. Jeśli ktoś wie o co chodzi temu karabinowi :D to proszę naprawdę o pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 zapomniałem o strzelaniu precyzyjnymi kulkami przy precyzyjnej lufie :D (wcześniej nie miałem hehe). Strzelałem kulkami g&g 0,25g i na pojedyńczym strzela dobrze na auto już nie. Ktoś wie teraz co może być ? Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Może to wina magazynków? Kiedyś do swojej M14 - stki kupiłem takiego low capa od TM że co drugi strzał był pusty. A na low capie cymy śmigały wszystkie kulki... Quote Link to post Share on other sites
PORTOSIX Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Nie potrafię podać dokładnej przyczyny i nie wiem dlaczego tak się działo ale ostatnio jak bawiłem się trzema M14-stkami Karta, to każda miała taki sam problem na stockowych bateriach które dołączają do zestawu, przy podłączeniu lepszego pakietu wszystko powracało do normy w każdym z trzech egzemplarzy. Może spróbuj na lepszej baterii się pobawić, nic więcej nie mogę doradzić ponieważ nie miałem możliwości rozebrania tej repliki, więc nie chcę zgadywać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 22, 2009 Author Report Share Posted December 22, 2009 problem prawie rozwiązany bo po zmianie magazynka działa lecz czasami ma jeszcze puste strzały (nawet częściej niż czasami :D), a baterię mam 9,6 firefoxa sprawdzałem jeszcze na baterii g&p to samo :roll: Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Witaj!! Jeżeli jest tak, jak mówisz, że odwrócona go góry nogami strzela dobrze, to do głowy przychodzi mi tylko jeden wniosek. Musisz kombinować z magazynkami, bo to ewidentnie wina niedosłania kulek. Smarowałeś kiedyś tego lowa?? Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 22, 2009 Author Report Share Posted December 22, 2009 już strzela na pojedyńczych normalnie na auto ma puste strzały, magazynek smarowałem Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Powiedz, od kiedy Ci się tak dzieje?? Coś wymieniałeś? Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 23, 2009 Author Report Share Posted December 23, 2009 karabinek mam od tygodnia, ma on wzmocnione części w gb sprężyna m110, wymieniłem w tym tygodniu gumkę hopa na systemy sylikon i kulki g&g dalej nie bardzo chce strzelać na auto, czasami pójdzie krótka seria i przestaje strzela na pusto, puszczę spust, wcisnę znowu krótka seria reszta puste Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 23, 2009 Author Report Share Posted December 23, 2009 temat do zamknięcia. problem rozwiązany Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 To może napisz co było przyczyną ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Nie potrafię podać dokładnej przyczyny i nie wiem dlaczego tak się działo ale ostatnio jak bawiłem się trzema M14-stkami Karta, to każda miała taki sam problem na stockowych bateriach które dołączają do zestawu, przy podłączeniu lepszego pakietu wszystko powracało do normy w każdym z trzech egzemplarzy. Może spróbuj na lepszej baterii się pobawić, nic więcej nie mogę doradzić ponieważ nie miałem możliwości rozebrania tej repliki, więc nie chcę zgadywać. Pozdrawiam Ale kable powinien na sylikonowe zamienić, co? Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 wymieniłem gumkę na nową i lepsze kulki :D, na lowie lecą wszystkie na auto natomiast na hicapie tylko pojedyńcze ale to już pewnie wina maga :) takie standardowe problemy, a ja ich jakoś nie rozwiązałem ale to głównie była wina kulek :D Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 dziś trochę lepiej przestrzelałem, jednak ciągle jest coś nie tak pluje po dwie kulki... Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 to nie wina kulek , w moim kałaszku 74 cymy miałem identyczny problem okazało się że to wina magazynków, ponieważ magi od 74 strzelały identycznie jak u Ciebie a normalnie tylko do góry nogami , a przy magach od 47 strzelał już normalnie bez potrzeby odwracania . Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 problem z podawaniem już rozwiązany :) teraz co jest że strzela po dwie kulki nie zawsze ale dość często na auto wszystkie lecą normalnie na semi już nie, co trzeci strzał leci z dwoma kulkami Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 hmm . wyjmowałeś komore hu ? to raczej coś z komorą teraz jest . Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 wyjmowałem przy wkładaniu gumki (doszczelniłem teflonem czy to ma jakiś wpływ?), ale wsadziłem tak jak trzeba Quote Link to post Share on other sites
PORTOSIX Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Ale kable powinien na sylikonowe zamienić, co? Tego nie wiem ale jak masz ochotę znowu ponabijać sobie posty to nie ze mną, zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) Ale kable powinien na sylikonowe zamienić, co? To mu dojechałeś, nie ma co. a kable silikonowe mam ze złomu za 50gr :lol:, a izolację robię sam. Sylikonem z biedronki :-F Dobra koniec OT. playerpl zmieniałeś magazynek/magazynki? Dało to coś. Wiem, że masz kulaski g&g. Może po prostu z magiem coś nie tak. Edited January 15, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 na dwóch magach to samo(standardowy hi cap i low deep fire, tak jak pisałem podają już dobrze lecz wali podwójną kulką na semi, nadal nie rozwiązałem problemu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts