Catch22 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Lans "na kretyna"? Możliwe choć mało prawdopodobne. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Dużo jest takich. Chyba mało widzisz ludzi w panterach i do tego cały czarny szpej dokladaja... Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Dość znane zdjęcie http://www.polskiejednostkispecjalne.org/w.../grom/grom8.jpg Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Dużo jest takich. Chyba mało widzisz ludzi w panterach i do tego cały czarny szpej dokladaja... Brak edytuj No rzeczywiście paru takich widziałem http://www.grom.mil.pl/galeria_pliki/a_pliki/36.jpg Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Fajne foto sprzed kilkunastu lat ;p. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Co nie znaczy, że ktoś nie chce się na tym foto wzorować. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Patrz wyżej. Jak nie musisz nie rób głupot, korzystaj z tego że masz wybór. Oni wtedy nie mieli. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 To jest jasne, ale przy przykładowej próbie rekonstrukcji wypada powielić nawet te złe rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Ja mam Camogroma i w połączeniu z kamizelką i kilka innymi rzeczami od Flyy-a nie "gryzie" się zbytnio http://www.flyye.com/ArticleShow.asp?ProdId=0336. Niestety krakmański MC w żółtych okularach barwi się na super różowy kolorek. Ta chest spokojnie można nosić pod plecakiem. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Mam zamiar na mundur Camogrom Helikona powiesić kamizelkę w jednolitym kolorze (army green lub khaki) i na to założyć ładownice i kieszenie multicama z Miwo. Pytanie o kamizelkę jaki kolor będzie najlepszy. I czy faktycznie MC combat shirt różni sie tak bardzo od SF helikona? i czy gdzieś są jeszcze dostępne combat shirt bez tych ochraniaczy ewentualnie gdzie dokupić takie nakolanniki i jak to włożyć w spodnie helikona? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Pytanie o kamizelkę jaki kolor będzie najlepszy. Czy khaki, czy olive, czy AG będzie dobrze wyglądało. Maskowało już średnio ale wyglądać będzie. Najbardziej zblżony będzie CB. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Mam zamiar na mundur Camogrom Helikona powiesić kamizelkę w jednolitym kolorze (army green lub khaki) i na to założyć ładownice i kieszenie multicama z Miwo. Pytanie o kamizelkę jaki kolor będzie najlepszy. I czy faktycznie MC combat shirt różni sie tak bardzo od SF helikona? i czy gdzieś są jeszcze dostępne combat shirt bez tych ochraniaczy ewentualnie gdzie dokupić takie nakolanniki i jak to włożyć w spodnie helikona? Nowy Combat shirt w Camogromie ma odcien taki jak w kroju SF - czyli dupa bo jasny. A tak w ogole to nie MC tylko Camogrom i jest zupelnie inny Jak nie chcesz w combat shircie ochraniaczy to se je po prostu wyjmij ... Napisz po polsku o co Ci dokladnie chodzi z tymi nakolannikami i o jakie spodnie helikona Ci chodzi bo pierw mowisz o combat shircie a nagle o nakolannikach. Interpunkcja to przydatna rzecz, uwierz Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 W zeszłą niedzile miałem okazję porówniania mundurów Helikona swojego SF ze zwykłym im się okazło, że mój jest ciemniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Co to znaczy "zwykły" ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) chyba z MONu :F ale to przecież oczywiste,że helikon ciemniejszy... tak jak pustynna pantera z helikonu jest ciemniejsza od kontraktowej Edited February 2, 2010 by OFF Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 No właśnie jest tak jak pisał Ari- SF Helikona jest jaśniejszy od takiej Kamy na przykład... Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Co to znaczy "zwykły" ? Chodziło mi o ten bez ochraniaczy. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Chodziło mi o ten bez ochraniaczy. To już Cie totalnie nie rozumiem. Piszesz, że porównałeś swojego camogroma SF ze zwykłym bez ochraniczy (czyli wychodzi na to że też SF bo bez ochraniaczy jest SF a z ochraniaczami jest Combat). Chyba, że juz sie sam pogubiles w pisowni i chodzilo Ci o to ze sam posiadasz Combata i porownales go do SF - to wtedy ameryki nie odkryles ;) bo pisalem juz o tym dawno temu. Camogrom Combat kolorem jest bardziej zblizony do prawdziwego MC (ale to i tak jeszcze "nie to") niz Camogrom w kroju SF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts