Panek_71 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Mam problem bo chce wymienic w mojej cymce plastikowe cześci na drewniane . Mam problem ze znalezieniem tech części , może beda pasowac akcesoria z innej firmy ? Czy trzeba bedzie przerabiać kolbe zby włożyć baterie ? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Jeśli chcesz kupić oryginalne to czeka Cię duuużo piłowania. Najmniej chyba z kolbą, a najwięcej z chwytem pistoletowym. A innych firm drewna są, tylko zależy jakiej firmy, bo są takie dwa powszechne standardy: TM i VFC. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 (edited) Z oryginalnymi jest dokładnie na odwrót - najwięcej zabawy z kolbą ;) . Edited December 19, 2009 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię (mini, wchodzi prawie bez problemu). A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy. Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Widzę, że piszesz o tym samym w dwóch tematach jednocześnie. Jeśli sprawa jest aktualna to atakuj na PM, wkrótce na sprzedaż pójdzie u mnie kpl oryginalnych (z Cymy) drewienek z mojej CM.36A (łoże góra/dół + kolba). Stan oceniam na 5+ Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię(...) Mocowanie kolby w ostrym AKM'ie i replice (w tym wypadku w systemie TM) jest zupełnie inne. W oryginale kolba posiada przedłużenie, które wchodzi do komory zamkowej. Natomiast w replice takowe przedłużenie niejako jest częścią komory zamkowej i wchodzi do kolby - zupełnie na odwrót. Innymi słowy z kolbą jest sporo dłubania, żeby pasowała do zabawki. Łoże wchodzi już łatwiej - nie trzeba bawić się dłutami - jedynie spiłować trochę w miejscach mocowań. (...)A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy.(...) Co to jest "rączka"? O chwyt pistoletowy chodzi? W AKMach takowe były wykonane z bakelitu - w replice jest to zrobione z jakiegoś kiepskiej jakości tworzywa sztucznego, ale oryginał imituje całkiem dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Koledze chodziło o chwyt pistoletowy drewniany od AK47 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Koledze chodziło o chwyt pistoletowy drewniany od AK47 Chwyt pistoletowy od AK-47 w CM.036? Bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Sorki, co do chwytu zwracam honor. Zapomniałem, że cm.036 to replika AKMa. Quote Link to post Share on other sites
Panek_71 Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 To jest tak , w oryginale AKM ma chwyt pistoletowy z tworzywa . Machnolem się z tym chwytem , nie potrzeba mi . Boje się o kolbę , mianowicie wiercenie wielkieko , ogromnego miejsca na wielka i bojowa baterie zęby bujnac sprężynę M130 ( bo taka jest montowana seryjnie) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Wierć śmiało. Drewna od ostrej są cholernie wytrzymałe, o wiele wytrzymalsze niż drewna stockowej cymy i o niebo wytrzymalsze od plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Panek_71 Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Nie ma to jak oryginał , ale i tak zabezpieczę go żeby mi nie pękło bo była by niemiła heca . Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Zasugeruje użycie jakiejś Li-PO, albo LI-Fe - niektóre są płaskie (...). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts