iNTER Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Witam, ostatnio stałem się posiadaczem HK416 firmy AGM pełny stock. Jako, że wychodzę z założenia, że precka to podstawa to od razu na taką lufę też wymieniłem. Nowa lufa jest dłuższa od starej o jakieś 80-90mm. Komora HU jest dzielona. Stara lufa - strzela dość celnie i daleko Nowa lufa - kulki lecą na kilka metrów lub wypadają z lufy oczywiście w obu przypadkach HU na 0 i wszystko ładnie dobrze poskładane stara lufa chyba 6.08 nowa lufa 6.04 kulki 0.25g G&G proszę o podpowiedzi w temacie dlaczego na dłuższej lufie jest taka kicha Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Cylinder pewnie typu 1-2 a powinien byc 0. Mozliwe ze zle skladasz cos. Ciezko powiedziec. Quote Link to post Share on other sites
iNTER Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 (edited) Cylinder pewnie typu 1-2 a powinien byc 0. Mozliwe ze zle skladasz cos. Ciezko powiedziec. Składane na pewno jest dobrze, zakładam jedna lufę, jest OK, zakładam drugą, jest kicha, zakładam z powrotem pierwszą i jest OK Czyżby 80mm robiło aż taką różnicę? I czy do długości 381mm jest potrzebny cylinder typ 0? Edited December 18, 2009 by iNTER Quote Link to post Share on other sites
cczosnekk Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Myślę że to problem z cylindrem, Lecz może być problem w czymś innym . Daj link do kulek . Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Do 509 potrzebny jest typu 0. Rozumiem ze masz lufy 30 i 38 cm ? Moze uzywasz nieprecyzyjnych kulek i w stocku dzialaja a w precce sie tna i dlatego tak slabo leca ? To plus nieodpowiedni cylinder ... Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Stawiam na komorę bo miałem tak samo u siebie. Objawy identyczne, ustąpiły zupełnie po wymianie komory na metalową + gumka Systemy. Do starej (dwudzielnej plastikowej nie mogłem odpowiednio założyć gumki bo stockowa jest krótsza). Po wymianie wszystko działa jak trzeba :ok: Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Żeby nie robić miliona tematów spytam tutaj: W moim HK416 od AGM mam lufę długości 310mm ,a chcę wstawić preckę w okolicach 490-510mm. Czy wiąże się to z wymianą cylindra? Na typ 0 czy inny? Jaka firma będzie najlepsza? Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Żeby nie robić miliona tematów spytam tutaj: W moim HK416 od AGM mam lufę długości 310mm ,a chcę wstawić preckę w okolicach 490-510mm. Czy wiąże się to z wymianą cylindra? Na typ 0 czy inny? Jaka firma będzie najlepsza? Z góry dziękuję Tja, musisz dać typ0, do tego cylinder DF'a bo tani i dobry, lufka systemki, jak masz więcej kasy to KM Head/Prometheus, nie pożałujesz na pewno ;-). Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 http://www.gunfire.pl/product-pol-11521915...450-590-mm.html czyli taki cylinder ,do tego precrurka od systemy Oprócz cylindra nic wymieniać nie muszę? Dzięki za szybką odp :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Przy tym cylindrze głowicę tłoka, głowicę cylindra oraz dyszę. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Dałeś linka do cylindra bore up, więc jak bardzo Ci zależy to musisz jeszcze głowice tłoka i cylindra też na bore wymienić no i dysza również. Bierz tego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1386 i po kłopocie. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Ach, faktycznie - nie doczytałem Dziękuję wam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts