NFZ Miro Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Cześć Mam mały problem ,nie wiem którą pare wybrać :roll: X-One czy I-Vo Obydwie pary są dostępne na firearms.Czy ktoś mógłby mi doradzić? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Ja używam I-VO i jestem bardzo z nich zadowolony. Ostatnio mniałem ubrane X-ONE i było mi w nich troche dziwnie :-) Napisz do uvex.pl czy oni by Ci nie mogli sprzedać tych okularów. Różnica w Cenie FA co do UVEX.pl wynosi około 20 PLN ;-) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Oba wytrzymują qlke ? Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 tak. Quote Link to post Share on other sites
Chris Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 To czy wytrzymaja rozumiem bylo testowane? Z czego? Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 16, 2004 Author Report Share Posted August 16, 2004 Dzięki za odpowiedż.Czyli mam rozumieć Sharpek ,że swoje I-Vo kupiłeś na uvex.pl za 29 zł? Jeszcze jedno ,jak jest z parowaniem szybek w obydwu typach Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 witam co to jest qlka ?? IVO kosztują 29.99 NETTO u dystrybutora, uvex.pl raczej Tobie ich nie prześle (1 pary). Nie parują wytrzymują strzały z gazówki na CO2 (110m/s@.20g) na kulce .28. XONE odpuściłem sobie po rozmowie ze sprzedawcą. podobno szłu nie robią, choć podobają mi sie bardziej niż IVO więc zamowiłem tez i te. One z kolei kosztują 14,3 NETTO u dystrybutora. pozdrawiam wilku Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 jak jest z parowaniem szybek w obydwu typach Wiesz wszystko ci zaparować może. Mi one zaparowały dwa razy ale jak ich nie mniałem założonych na oczach tylko na głowie (podniesione tak w góre) To czy wytrzymaja rozumiem bylo testowane? Z czego? Dużo osób używa tych okularów i je testowało poszukaj na forum. Ja swoje testowałem z stockowego M733 i nie było żadnej ryski. Pozdrawiam EDIT. Nie pisałem że kupiłem tam te okulary, tylko że tam można kupić te okulary. Kiedyś ktoś na forum pisał że kupił je tam. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Kupiles tam okulary w takiej cenie ? Jesli tak to mnie zdziwiles bo jakos dziwnym przypadkiem sa tam chyba przedstawione ceny sa netto - z watem cena np I-VO wynosi 36.47. Czyli juz jakby nie patrzac nieco drozej niz tobie sie wydaje. Uvex sprzedaje oczywiscie dla detalistow + jeszcze trzeba doliczyc do tego koszt przesylki. Polecam uwazniejsza lekture i wypowiadanie sie jesli sie sprawdzilo wszystko. Kontakt z firma Integra Safety S.A (to jej strona wlasnie www.uvex.pl , przedstawicielem na Polske firmy UVEX Arbeitsschutz GMBH jest bardzo dobry. Osoby tam pracujace sa rzetelne i bardzo pomocne. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 IVO w Uvex kosztuja niecale 37 pln jak bylo napisane. Generalnie nie sprzedaja detalicznie chyba, ze maja malo roboty albo gdy sie ladnie poprosi - akrat mam do nich 400 metrow wiec ja tam kupuje detalicznie, lecz osobiscie. Ivo spokojnie moga zaparowac i na nosie. Wystarczy polozyc sie w upal na wilgotnej sciolce i okutac szmata :). Przy doborze pamietac nalezy ze okulary nie pasuja do kazdej twarzy. Mi np. Xone nie pasuja - za duze szpary, IVO zas pasuja swietnie. Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 na uvex.pl jest lista dystrybutorow pozatym mozna je zamowic w prawie kazdym powazniejszym sklepie BHP. Tak zrobilem - poprostu dopisali mnie do najblizszego zamowienia. Telefon, ze juz sa i gotowe. Zamowilem od razy dwie szybki... bo przezroczysta dobra do asg, a i przeciwsloneczna godna jest tego by lazic w nich po cywilu :wink: pozdr Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 19, 2004 Author Report Share Posted August 19, 2004 Mam jeszcze pytanko dotyczące tych golgli uvex , czy są lepsze od okularów , nie paruja ? Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 to zalezy przedewszystkim jak bardzo sie poczisz.. maja powloke przeciw parowaniu Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted August 22, 2004 Report Share Posted August 22, 2004 zeby nie smiecic pytanko czy ktos czegos takiego z was uzywa? (chodzi o goscia z M60) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts