Foka Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Wczoraj o 20:00 na TVN Turbo zostal wyemitowany pierszy odcinek programu dokumentalnego o oddzialach CT i AT na swiecie. Wczoraj byla mowa o Izraelu - Szin Bet, Yamas itp ciekawe wywiady, troche pokazali szkolenia itp... ogolnie ciekawe... trwalo to ok 20 min... o ile pamietam w telegazecie Turbo nazywalo sie to Turbodokument czy jakos tak... polecam powtorke i kolejne odcinki :) z zapowiedzi wynikalo ze w kazdym odcinku bedzie o innym kraju Link to post Share on other sites
Chris Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 No Foka Teraz tos Towarzyszu pokazal:) Wielkie thx za cynk Wiesz moze kiedy beda powtorki? edit: Dzis o 2130h na tvnturbo Sam sobie sprawdzilem:) Link to post Share on other sites
Rainbow Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Oglądałem oglądałem... naprawdę warto ciekawy program, pokazana akcja. Zaraz jak on się nazywa ? Cienka Niebieska Linia ? Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2004 Author Report Share Posted August 16, 2004 o! dokladnie - Cienka Niebieska Linia Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 Program „Turbodokument” jest nadawany kilka razy w tygodniu: Poniedziałek: 11:00, 21:30 Wtorek: 19:00 Środa: 18:30, 1:30 Czwartek: - Piątek: 11:30 Sobota: 13:00, 20:30, 3:30 Niedziela: 20:00, 00:30 Przydało by się „namierzyć” kiedy są nadawane „wersje” o AT. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Foka Posted August 19, 2004 Author Report Share Posted August 19, 2004 wszystkie "obejmuja" :P po prostu jedna z tych audycji jest premiera a pozniej przez caly tydzien leca powtorki Link to post Share on other sites
Foka Posted August 31, 2004 Author Report Share Posted August 31, 2004 wczoraj obejzalem aktualny odcinek :) jest o GSG9 i hiszpanskiej GEO Link to post Share on other sites
Misiek Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 tyż widziałem... Link to post Share on other sites
Foka Posted December 22, 2004 Author Report Share Posted December 22, 2004 dzis o 17:40 na TV Polonia ma byc "Nie tylko dla komandosow". Podobno bedzie niezly material o BOA/ZOA. Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 program ciekawy...podobalo mi sie to ze pokazali bron posiadana przes SPAP. nie podobalo mi sie to ze Straznik Graniczny nie mogl odwolac psa... :| czy ktos mi powie dlaczego At'ecy podczas akcji gdy zatrzymywali poloneza, podbiegajac do niego walili po dachu auta?? :? sluzylo to zdezorientowaniu przeciwnika-terrorysty czy czemu :?: Link to post Share on other sites
Foka Posted December 22, 2004 Author Report Share Posted December 22, 2004 program ciekawy...podobalo mi sie to ze pokazali bron posiadana przes SPAP. nie SPAP tylko BOA. SPAPy az takiego arsenalu nie maja nie podobalo mi sie to ze Straznik Graniczny nie mogl odwolac psa... :| to jest czeste u psow obronnych. czesto na pokazach i szkoleniach widzialem takie sytuacje czy ktos mi powie dlaczego At'ecy podczas akcji gdy zatrzymywali poloneza, podbiegajac do niego walili po dachu auta?? :? sluzylo to zdezorientowaniu przeciwnika-terrorysty czy czemu :?: dokladnie temu tylko nie wiem czy to bylo zastepstwo flashbangow na cwiczenia, czy normalna procedura Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 nie SPAP tylko BOA. SPAPy az takiego arsenalu nie maja dziwne wydawalo mi sie ze mial naszywke spap na ramieniu :| Link to post Share on other sites
Cybul Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 ..i na plecach. Link to post Share on other sites
Kabzior Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 Program b.doby ale zdziwilo mnie gdy przy prezentacji broni gosc nazwal G36C pistoletem maszynowym :roll: :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted December 22, 2004 Author Report Share Posted December 22, 2004 ..i na plecach to byli funkcjonariusze SPAT. Program byl realizowany przez wroclawski osrodek TVP. Na pewno bylo tam duzo roznych zdjec polaczonych w jeden reportaz - BOA' date=' SPATy (wydaje mi sie ze sokol policyjny byl z Gdanska, sprawdze na moich zdjeciach), SG... Arsenal byl BOA. zdziwilo mnie gdy przy prezentacji broni gosc nazwal G36C pistoletem maszynowym tez mnie to zdziwilo :) jedyne co mi przychodzi do glowy (oprocz "e, i tak pismaki nie wiedza jaka jest roznica") to to ze "karabinek" brzmi zbyt wojskowo na policje - poprawnosc polityczna ;) Mam ten program nagrany. zajumje 190MB. nie bardzo sie rozeznaje w zrzucaniu DVD->AVi, sciagnalem jakiegos sharware'a i sam wszystko zrobil, nie wiem jka to bardziej upakowac... rozejze sie czy bede mial gdzie to wysatwic Link to post Share on other sites
Gromek Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 wydaje mi sie ze sokol policyjny byl z Gdanska, sprawdze na moich zdjeciach Jeden sokol by Strazy Granicznej, z drugi z Zarzadu Lotnictwa Policyjnego z Warszawy. Z policyjnego Sokola desantowali sie goscie z ZOA a material byl krecony na warszawskim lotnisku Bemowo. nie SPAP tylko BOA nie BOA tylko ZOA :wink: od czerwca 2004 jest to juz Zarzad a nie Biuro. Link to post Share on other sites
Foka Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 hmmmm wydawalo mi sie ze ten smiglowiec byl na pokazach w Pruszczu Gdanskim. COz moze przylecial specjalnie na pokazy :) i w materiale bylo BOA :P to sa dosc stare zdjecia ;) Link to post Share on other sites
Foka Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 Zrzucony program http://banshee.org.pl/foka/AT.avi (50MB) Link to post Share on other sites
Gromek Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 wydawalo mi sie ze ten smiglowiec byl na pokazach w Pruszczu Gdanskim mogl byc, ale na codzien stacjonuje w Wawie. i w materiale bylo BOA to sa dosc stare zdjecia i tu Cie musze zaskoczyc. material byl krecony bardzo niedawno, wiec to jest najswiezszy material o nich Link to post Share on other sites
Foka Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 CZESC materialu na pewno. ale np. w "scenie w zbrojowni" facet zdecydowanie ma naszywke BOA Link to post Share on other sites
Gromek Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 w "scenie w zbrojowni" facet zdecydowanie ma naszywke BOA akurat to ze ma naszywke BOA nic nie znaczy poniewaz nie maja jeszcze naszywek ZOA :wink: ta scena tez jest "swieza" Link to post Share on other sites
Recommended Posts