Doktor P Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 poszukuje czegoś dużego, silnego i szybkiego. co z tych 2 waszym zdaniem bardziej sie opłaca kupić? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-a_ns-1018.html http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-26...orowy-SR25.html Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 To m14 jest ciężkie jak jasna cholera. Ale bardzo wygodne. ;-) SR25 to raczej na snajperkę się robi... Quote Link to post Share on other sites
Doktor P Posted December 23, 2009 Author Report Share Posted December 23, 2009 sr 25 to bardziej na karabin wyborowy tylko że nie wiem czy to nie pułapka. słyszałem opinie że stockowa replika aeg szybko sie rozleci jak ma 440 fps. co otym myślicie. czy ten sr 25 to jakiś bubel ?czy może podziała dłygo? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Po prostu gearboxy v.2 stosowane w emkach są słabsze niż np. v.3 (AK, G36...) czy v.7 (M14). I faktycznie mało które gearboxy wytrzymają w emkach te 440 fpsów (M130). Zależy też jeszcze, czy to SR25 ma standardowy gb v.2, czy specjalną dla tego modelu v.2 Long, którą trudniej dostać i jest droższa. IMHO chińskie emki do jeden wielki BUBEL :) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Mam SR25 ACM po tuningu u krakmana na 520fps... wynik trudny do osiągnięcia dla M14 przy podobnym nakładzie kosztów. SR25 ma długiego V2, wymiana części na markowe to wydatek przekraczający cenę repliki i to sporo niezależnie od modelu. Co do wygody użytkowania to i jedna i druga jest ciężka i długa. W SR mniej rzeczy lata ogólnie jest sztywniejsza. Tyle że SR'ki chińskie maja mała przypadłość w postaci łatwo pękającego zaczepu body, równie łatwo to naprawić ale lepiej wiedzieć żeby nie było niespodzianki. SR 25 od krakmanów już lekko tuningowana Edited December 28, 2009 by tafi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts