Gordon116 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Witam! Chciałbym wiedzieć czy ta koszula Marpat to kontrakt czy helikon. Gdyż te naszywki zmyliły mnie doszczętnie :P... Galeria ze zdjęciami: Zdjęcia Z góry dzięki :) Edited December 26, 2009 by Gordon116 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 wydaje mi się że kontrakt możesz zrobić wyrażniejsze zdjęcie dużej zielonej naszywki Quote Link to post Share on other sites
Gordon116 Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Niestety żadne nie wychodzi bo naszywka jest nie wyraźna. Ale przepisałem to co odczytałem: (pomijam tutaj rozmiar itd.) BLOUSE WOODLAND MARPAT CAMOUFLAGE MCCUU (coś z materiałem chyba... ciężko odczytać) NYLON CONTRACT: QAAD16-D1-D-GUG8 (nie mam pewności czy dobrze ten kod odpisałem) AMERICAN APPAREL. INC. ________________________ (coś chyba o sposobie czyszczenia) A jeżeli na spodniach nie mam żadnych innych naszywek poza podobną metką... to też Kontrakt?? Edited December 26, 2009 by Gordon116 Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 A na oryginale nie powinno być przypadkiem małych znaczków USMC na wzorze co jakiś czas? Quote Link to post Share on other sites
Gordon116 Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Właśnie się przyjrzałem i znalazłem z tyłu koszuli na kamuflażu właśnie taki mały znaczek. Pisze USMC i ich logo. Jednak na spodniach nie. Czyli wychodzi na to że koszula kontrakt?? Edited December 26, 2009 by Gordon116 Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Tym logiem korpusu to nie wiem czy jest sens sie sugerowac, bo ja miałem kopie Helikona i tez były loga korpusu. Ja stawiał bym, ze góra jest kontraktem, nie wiem czemu ale ta metka przy kołnierzu przekonuje mnie do tego bo na kontraktach taka własnie wystepuje, bo na kopiach jest w tym miejscu tylko rozmiar i skład materiału. Pozdrawiam BTW. Opisz jaka droga go nabyłes to troche moze ułatwic rozszyfrowanie jego "autentycznosci":D Quote Link to post Share on other sites
Gordon116 Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 Kupiłem w Army Shop'ie (zwykły sklep stacjonarny) za 150zł wraz z spodniami. Przez to właśnie miałem dylemat czy to kontrakt. Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Jak za kontrakt to dosyć tanio zapłaciłeś . Cały komplet Helikona kosztuje ~180zł. Te naszywki na mundurze Caldwell i U.S. Marines już były jak kupiłeś mundurek ?. Edited December 26, 2009 by huxley Quote Link to post Share on other sites
Gordon116 Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 Tak były. Może sprzedawca nie wiedział ile takie coś jest warte. Sam nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Tak były. Może sprzedawca nie wiedział ile takie coś jest warte. Sam nie wiem... Jeżeli były, to po prostu bluza jest używana , Caldwell to nazwisko poprzednika . Stąd ta cena. Jeżeli głupoty gadam to poprawcie mnie Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Hmm ciezko stwierdzic co i jak, ale ja stawiałbym na oryginał...moze sprzedawali zestaw jako używka?? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Kontrakt. AA nie szyje kopii, a Helikon Nie wstawia metek Z EGA. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Helikon na materiale ma także loga EGA, za to ich metka tego nie ma. Poza tym kolorami różni się od helikona. No i na koniec: BLOUSE WOODLAND MARPAT™ CAMOUFLAGE MCCUU (coś z materiałem chyba... ciężko odczytać) NYLON CONTRACT: QAAD16-D1-D-GUG8 (nie mam pewności czy dobrze ten kod odpisałem) AMERICAN APPAREL. INC. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 To jest kontrakt. Jeśli rozmiar przy kołnierzu znajduje się na naszywce z logiem korpusu to na pewno jest to kontrakt. USMC ma patent na MARPAT i MCCUU, co oznaczane jest właśnie tą metką(dlatego sporo ciuchów odrzuconych z powodu jakichś wad ma połowę tej metki obciętej). Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 100%kontrakt Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Poza tym, Helikon nie ma wydziarganego US Marines nad kieszenią na klacie. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Poza tym, Helikon nie ma wydziarganego US Marines nad kieszenią na klacie. Nametape można se przyszyć, jak również i odpruć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts