Ziorko Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 (edited) Witam zastanawiam się jaką broń wybrać M16 A1 JG 3generacji czy M4 A1 BOYI. Nie miałem z żadną z tych broni styczności, dlatego zwracam się do was z pytaniem którą wybrać? M16A1:http://allegro.pl/item865495537_asg_karabin_m16_a1_iii_generacja_jg_440_fps.html M4A1:http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/bi-3681_full_metal_p_j_boyi-1082.html Linki są tylko po to aby było wiadomo o co chodzi. Podoba mi się M16A1 ale M4A1 boya jest prawie całe z metalu. I teraz zastanawiam się która replika pożyje dłużej i która ma lepsze osiagi. Także zdajcie relacje o tych replikach. Z góry dzięki :) Edited January 1, 2010 by Ziorko Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) hmmm moim skromnym zdaniem weź emke od Boyi.Te repliki które podałeś moim zdaniem są prawie takie same tylko różnią sie tym ze M4 ma metalowe body bo gearbox to chyba jedno wielkie G****.takie jest moje zdanie nie kieruj się tylko moim postem poczekaj na inne opinie. Edited January 2, 2010 by kubek22 Quote Link to post Share on other sites
Ziorko Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 Co o tym myślą inni? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 JG. Miałem doświadczenia z obiema firmami (te same generacje - najnowsze) i JG spisuje się o niebo lepiej niż BOYI. Zasięg Boyi nie zachwycił mnie w stock, natomiast z JG bardzo długo byłem zadowolony. Taki stock (wnętrze) chodziło mi w hk416 JG przez pnad rok, po czym zamontowałem m140 (500 fps) i po pół roku pękł mi szkielet. Wsadziłem szkielet GP i na dniach pęknie replice już 2 rok. Polecam JG, są świetne, niezawodne i podatne na tuningi, czego o wyrobie Boyi nie mogę powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Ziorko Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Czyli lepiej wybrać m16a1 JG 3 generacji? czy może M4A1 JG 3generacji też jest dobre? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 To samo tylko inny front i kolba. Bebechy identyczne. Polecam JG, są świetne, niezawodne i podatne na tuningi, czego o wyrobie Boyi nie mogę powiedzieć. Poprę kolegę. JG III gen. ma wytrzymałe gearboxy (chyba najlepsze z chińskich v.2) oraz mocarne zębatki. Co do BOYI: moim skromnym zdaniem - złom z zewnątrz, w środku ujdzie, ale... Quote Link to post Share on other sites
Ziorko Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Aha czyli jednak skuszę się na JG III generacji. Dzięki za odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts