jw801 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Chodzi o ten typ: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2892 Jakiej firmy kulki polecacie do tej precki? Dotyczy kulek o wadze 0.25 lub 0.28 g. Na jakich kulkach "tnie się" najmniej? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 ics 0,25g zero zacinek było. excele spoko tez ciut gorzej latały. G&G też ok guardery też spoko jak najbardziej :) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 G&G 0,25 zero zacinek,ale co do samej precki mam już mieszne odczucia. Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 ale co do samej precki mam już mieszne odczucia. Mianowicie? Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Ja z DFa 6,02mm strzelałem nawet Pestkami i P&J bez zacinek. I tak jak Sebi_S uważam, iż marne to lufy (na lepszych kulkach też z tego strzelałem ;)) Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 P&J bez zacinek. PeJoty są strasznie małe, mniejsze od precyzyjnych. Mają bodajże 5.9mm, przy czym większość precyzyjnych 5.95mm. W mojej precce KM Heada 6.03 też nigdy się PJy nie zacięły. Quote Link to post Share on other sites
ebola Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 hej, jeśli to nie problem to prosiłbym też o kilka słów na temat luf DF. Planuję zakup 590mm do sr 25 i wahałem się między Systemą a DF właśnie... dzięki z góry! Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) PeJoty są strasznie małe, mniejsze od precyzyjnych. Mają bodajże 5.9mm Mają od 5,9-6.1 mm :F Ja z mojej DFki strzelałem guarderami i się cięły. Na szczęście miałem takie bebechy, że nic poważnego się nie stało. jeśli to nie problem to prosiłbym też o kilka słów na temat luf DF. Planuję zakup 590mm do sr 25 i wahałem się między Systemą a DF właśnie... Te lufy są bardzo dobre do mało inwazyjnej lewatywy. Jeśli chcesz natomiast lufę precyzyjną, to się kiepsko nadają, bo są mało precyzyjne. Jeśli jeden maniak strzela PJami i nic, a drugiemu tną się guardery, excelle i TMy, to coś jest nie tak. Poza tym gdzieś tu na forum jest temat o tych lufach. Niezbyt przychylny zresztą. Dodatkowo, jeśli chcesz to wsadzić do parasnajpy/SR25, to na lufę zbieraj długo, boleśnie i odkładaj każdy grosz. Prometheus to moim zdaniem jedyna droga. Od biedy KM head. Systema się zrysuje i zrucha po jakimś czasie, a KM czy promyk będą dalej jak nowe. Pozdrawiam Mortis Edited January 9, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) Mam i używam precki DF-a z początku byłem zachwycony- w porównaniu ze stockiem było rewelacyjnie, jednak z czasem zauważyłem, że giwera zrobiła się fochata (raz strzelała, raz cięła się na morgi) i doszedłem do wniosku, że chyba jednak wydać parę złotych więcej na lufę rzędu km head czy promyk lub od biedy systema. Myślę, że byłbym bardziej zadowolony. Dodam ze DF siedzi w mp5. Edited January 9, 2010 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts