cyku02 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Witam. Tak jak w temacie , szukam osłony przeciwsłonecznej na lunete 56mm Nie udało mi się jej niestety znaleźć w żadnym sklepie. Może ktoś się z tym spotkał?? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4648 Chodzi mi o coś takiego. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 ciężko ci będzie znależć rurę dla obietywu o tej średnicy szukaj też w sklepach myśliwskich i w sklepach dla strzelców wiatrowych Quote Link to post Share on other sites
Jedenasty Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Albo po prostu na alledrogo. W tej chwili są chyba tylko osłony FlipUp, ale przed świętami widziałem też osłony antyrefleksowe, przeciwsłoneczne. Niestety nie mam już w historii, bo podałbym nazwę użytkownika... . Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Nie ma takich osłon. Jak są to w takich cenach że Ci się zrobi źle. miałem taki sam problem, co się naszukałem to głowa mała. Obecnie używam lunety czterdziestki razem z tą osłoną KA, efekt zajebiaszczy. http://img215.imageshack.us/i/dsc00016tg.jpg/ EDYT: 50 osłonę jeszcze dostaniesz, to co udało mi się znaleźć lecz z kompletem http://www.ebairsoft.com/tasco-39x50mm-ill...scope-p-45.html Najlepiej to idź do tokarza, weź odkręć nakrętkę z lunety tą z miejsca gdzie nakręca się osłonę i ustal długość jaka ma być osłona. Jednak dla snajpera taka krowista luneta tylko przeszkadza ;) Edited January 12, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
cyku02 Posted January 12, 2010 Author Report Share Posted January 12, 2010 Mam 40 stke w chacie. A te osłony są na czterdziestki :D W sensie jest ich dużo. Racja że na takie lunety nie robią tych osłon bo sam szukałem przez 2 dni.. Szkoda bo wtedy to byłby kolos na karabinie xDD Jak zrobię coś z czterdziestką to napisze. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Weź lunetę, albo osłonkę obiektywu, idz do Castoramy, dobierz odpowiednią rurkę, pomaluj sprejem na czasrno, załóżnja lunete i lej na ludzi, którzy wywalają 100 zeta na osłonkę, żeby być PRO :) I masz na 2 dodatkowe magi. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Tez mialem ten problem... Oslona do jakis perfum stalowa akurat o srednicy 56, pocieta z odpowiednia krzywizna - wcisnieta na lunete dala rade. No i oczywiscie pomalowana odpowiednio ;) 50 tke znajdzie sei za koszmarne pieniadze... 56 wogole nie znalazlem w polsce. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Weź lunetę, albo osłonkę obiektywu, idz do Castoramy, dobierz odpowiednią rurkę, pomaluj sprejem na czasrno, załóżnja lunete i lej na ludzi, którzy wywalają 100 zeta na osłonkę, żeby być PRO :) I masz na 2 dodatkowe magi. I myślisz ze nawet tam nei byłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts