Jacek GROT Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Ot fajnajly werszyn mojego "mini": Wszystko usztywnione i dobrze dokręcone- czyli jest to co było mi potrzebne- replika do treningów i biegania po rosomakach przypominająca mini, jednocześnie nie kosztująca zbyt wiele pieniędzy i pracy. Tłumik płomienia samoróba. Gdyby ktoś potrzebował proszę o PW. Edited February 18, 2013 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 No, Jacek, aligancja francja ;D Mój miniaczowy gwizdek będzie robiony z tłumika M4 dociętego i stockowego rumcajsa. Quote Link to post Share on other sites
Cznadel Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Ładny ,ładny :). Mógłbyś powiedzieć jak "upchnąłeś" naboje w magazynku ? Bo wkład rozumiem że jest ?:) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Obstawiam że są wydrukowane na papierze :P Bardzo fajna robota,szacunek. Czepnął bym sie podstawy szczerbiny jednak :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Nie są drukowane. To wystrzelone ślepaki w oryginalnej skorupie. Magazynek jest dekoracyjny. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 I nas pozaginał wszystkich :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Cznadel Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 A szkoda ,bo już myślałem że jest jakiś prosty sposób połączenia lansu i funkcjonalności :icon_mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 a to te drukowane są be ? Quote Link to post Share on other sites
Cznadel Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Jednak wsadzenie prawdziwych było by lepsze,czyż nie ?:) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 a to te drukowane są be ? Są cacy, dopóki nie polecą w śnieg. Mnie się na jednej strzelance wsadziło magazynek w zaspę i tyle było z lans drukowanych patronów :(. Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Czy miał już ktoś styczność z tak modyfikowaną obsadą kolby KLIK. Nie jest to za delikatne jak na potrzeby asg? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Jest wytrzymalsze, niż ogony od replik. Co do naboi, to swego czasu eksperymentowałem z imitacją nabojów z tanich magazynków od G36 (takich od repliki za 39,90), problem jest jedynie z wkładem, ale wychodziło to całkiem dobrze. Co do podstawy szczerbiny, jakby miał to być Mini Beryl, to bym się czepiał, ale skoro ma to jedynie "przypominać" mini, to efekt jest bardziej niż zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Jako z jestem zielony w te klocki i nurtuje mnie pewne pytanie który też tyczy się Beryla , a więc czy szyna montażowa krótka od beryla jest montowana na szczerbince , jeśli nie to w jak i sposob jest ona montowana ?? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Montowana jest w otworach w PODSTAWIE szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Są cacy, dopóki nie polecą w śnieg. Mnie się na jednej strzelance wsadziło magazynek w zaspę i tyle było z lans drukowanych patronów :(. A jak by wydrukował i zalaminował, wtedy by było cacy w zaspie ? :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Mój miniacz ma już tłumik :D Tokarz trochę zwalił sprawę, ale poprawiłem własnoręcznie. Łoże w moim mini będzie prawie jak ostre, pozgrzewany plastik + śrubki. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Zdjęcie porównujące oryginalne łoża ak74m (czyli prawie jak tantal, z resztą na sprzedaż :icon_wink:) i miniacza/onyksa. Mam nadzieję, że pomogłem konstruktorom :icon_smile: Edited February 25, 2013 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Panowie, zastanawiam się nad kompletnym upodobnieniem korpusu mojego już raczkującego mini do orginału. Mam już założoną kolbę od M4, zaszpachlowane niepotrzebne otwory, środkową pozycję selektora, oznaczenia selektora oraz oznaczenie Iżmasza. Od kolegi wyżej zamówiłem selektor, oraz jestem w posiadaniu orginalnych pinów (ścięte z montażu). Czy opłaca się wbijać te atrapy pinów? Boję się o zmniejszenie wytrzymałości korpusu (King Arms AK-74 z alu). Quote Link to post Share on other sites
Cznadel Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Wie może ktoś gdzie (albo u kogo )mógłbym dostać bezpiecznik z dodatkowym skrzydełkiem ? O taki jak tu http://img.archiwumallegro.pl/?599934724 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Problem jest dostać ten zwykły, ze skrzydełkiem to już w ogóle nie do dostania. Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) A jak drodzy Panowie rozwiązali sprawę dźwigni bezpiecznika od prawdziwka, bo na pewno trzeba cos tam poprzestawiać, a a nie chcę sam kombinowac bo może ktoś już ma jakiś patent? Co do magazynka z atrapami nabojów, na alledrogo można dorwać styrane low'y od giety za 8zł za sztuke;D Edited March 4, 2013 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 W temacie gdzieś było, przerabiali trochę przy GB i borowali nowy czy powiększali otwór na selektor. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 A jak drodzy Panowie rozwiązali sprawę dźwigni bezpiecznika od prawdziwka, bo na pewno trzeba cos tam poprzestawiać, a a nie chcę sam kombinowac bo może ktoś już ma jakiś patent? Co do magazynka z atrapami nabojów, na alledrogo można dorwać styrane low'y od giety za 8zł za sztuke;D Było w temacie ale już ni ma. Foty odparowały. I trzeba poprzestawiać i przerobić blokadę w GB. Borować nie trzeba jedynie zapadkę która blokuje spust przerobić. Atrapy od gieni nie wejdą mam i niestety nie ma tam już miejsca na nie ( w oryginalnym magu po wsadzeniu mida) Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 (edited) No właśnie wszystkie fotki i misterne instrukcje zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach :zastanawia: A na pewno nie jednej osobie by się przydały, żeby wyszedł beryl a nie karabin z zamkiem skałkowym :teeth: Edited March 6, 2013 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 http://www.fotosik.pl/u/griph/album/722351 wery plis Beryl kolegi... Dark_Griph? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts