ziober Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 @ Dread - przynajmniej będzie lekka :) też jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w szczegółach Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Adin: Jak zamontować przedłużkę lufy po zamontowaniu ostrej podstawy muszki? Kupujesz w metalowym sklepie gwintownik i narzynkę, po czym gwintujesz i narzynasz jedno i drugie. I wcale nie musi być to gwint lewy i wcale nie musi być to 14, ważne, żeby pasowało. Po przedłużeniu lufy w środek wpuszczasz kleju, żeby lufa trzymała się już na zawsze. Z szynami i farbami do kominka nie miałem jeszcze do czynienia, więc nie podpowiem. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Ja zrywałem farbę z klamki zanim pomalowałem sprayem do kominków, po wizycie w piekarniku wychodzi tak jak na foto jakie wstawiłem wcześniej. Malowanie na starą farbę może zmienić odcień. Ciekawy efekt wychodzi z połączenia farb w kolorach slebrny, antracyt, czarny. Warstwy nanosimy cienko jadna za drugą, po pieczeniu "wycieramy". Szyny UTG przy berylowej podstawie celownika wymagają rury gazowej i okucia z oryginału lub wymodelowania tych dwóch bibelotów we własnym zakresie. Adaptacje seryjnych rur gazowych i okuć z RK wyglądają tak sobie, aczkolwiek są możliwe. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 O i o to mi chodziło! Dzięki;) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Jeśli nie kupiłeś jeszcze szyn UTG to polecam Radomskie oryginały. ...z innej beczki, dokończyłem ciosanie "mini" z AKSU :blink: zestawienie z klamką na "ostrych" klamotach: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Już kupiłem, jeszcze mnie nie pogieło żeby taką kasę za oryginały wydawać;p Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 UTG to "chińszczyzna", więc jak kupiłeś oryginalne z W11 to juz Cię pogieło :wink: jeśli kopia to też chińska :hahaha: w obu wyrywaja sie gwinty mocujące nakładkę. Wszystko zależy od ceny za jaką kupiłeś, bo ta na W11 jest podobna do Radomskiej :wink: Moje szyny kupiłem jako wybrakowane za bardzo przystępne pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Kupiłem kopie szyn UTG z ChRL;p To chyba źle trafiłeś lub źle je traktowałeś;p Ja miałem już jedne, sprzedałem kilka kompletów i co dziwne negatywnych opinii o nich nie słyszałem. Jak za taką cenę to i wykonanie stoi na wysokim poziomie. Edit: A od strony podstawy szczerbiny okucie też musi być od prawdziwka? Edited September 28, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Aerol , bardzo zacne repliki ta na górze : 1 szyna nad komorą jest nowego typu ? skąd masz? 2 kopia Larue uchylna czy lunetka zdejmowana-obracana ? ładniejsza ta na dole pozdro Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Panowie mam pytanie . Czy średnica , obsady łoża od ostrego różni sie od średnicy aegowej obsady ? Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 @ rumak Może faktycznie mam łapy kowala ;) co do okucia to w berylu nie ma go od strony podstawy celownika, polukaj na foty w sieci jak jest oprawiona rura gazowa w podstawie. Jak nic nie znajdziesz to daj na PW adres e-mail- zrobię i wyślę zdjęcia. @ ziober 1 -był wysyp tych szyn na alledrogo, w tej chwili kolega Lesio ma chyba taką na sprzedaż :wink: polukaj w komisie. 2- zestaw jest Walthera, a luneta jest odchylana dolna klamka jest na częściach z Radomia, górna wyciosana na kolanie z AkSU Boyi, pilnikiem, piłką, szlifierą i migomatem. Miało być tanio, bardzo tanio :wink: @ nori104 Średnica lufy beryla w miejscu mocowania okucia łoża jest inna niż w replice Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 AeroL tak zrobię:) Szybkie pytanie: gdzie dostanę okucie i rurę gazową do Berylka?;) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 No teraz to chyba sobie jaja robisz :hahaha: powiem Ci w sekrecie ale nikomu nie mów - FB Radom ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 To to ja wiem;p Ale myślałem, że są jeszcze jakieś alternatywne, tańsze źródła;) A jeśli można wiedzieć jakie ceny są tych części? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Naprawdę tak trudno napisać maila do FB z prośbą o wycenę części? :icon_razz2: Okucie kosztuje chyba coś koło 90 zł, natomiast rura gazowa 80 zł. Ale najlepiej napisz i się dowiedz, bo ceny się zmieniają. :wink: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 (edited) Ale po co mam czekać kupę godzin na odp. jak tutaj ludzie są w tych cenach obcykani? Czyli ceny jak za złoto;) Ok, dzięki;p Edited September 29, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Aerol - linki linki linki pls Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 @ rumak FB ma zmienne ceny np dziś kupujesz za 100 zł, jutro za 140, a za tydzień za 80. Swoją drogą za ile chcesz to kupić ? za 10 zeta? @ ziober Wysyp na alle był i się zmył :wink: tu masz namiar na ogłoszenie Lesia: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/151975 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Za 10zł to może przesada AeroL ale używki zawsze trochę taniej chodzą;p A chcę taniej co by się do kosztów Beryla od Aresa nie zbliżyć;) Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 dzięx Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Mógł by ktoś mi powiedzieć jaka jest długość kolby berylowskiej? Edited October 1, 2011 by Odol Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam, jaka maksymalnie lufa wewnętrzna może wejść do Beryla po zastosowaniu przedłużki? Standardowe długości będą pasować? Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Ja mam lufkę 509mm i jakieś 3cm zapasu, może trochę więcej. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) Ja mam 525mm i zostało jeszcze z 2cm luzu. Tylko przedłużki np z silesia mają to do siebie że im nowsza partia tym dłuższa. Ta ostatnia partia z drugim gwintem zdecydowanie za długa. Edited October 2, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po zamontowaniu szyny nad komorę jest możliwość korzystania ze zwykłych przyrządów celowniczych? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts