mander14 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Jak w temacie, zakupiłem komorę z CA i problem jest taki że kulki spadają na dół nawet na maksymalnie podkręconym hopku :/ Gumkę mam z G&P silikonową i jest cała, Wyciągnąłem całą komorę z precką i popatrzyłem do środka, kręcąc zębatką widzę jak gumka się wysuwa ale hmmm widocznie za płytko :/ Już sobie nerwy wypruwam rozkładając i składając tę M4 po raz 5... Jakieś sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Dystanser. Zapomniałeś o nim. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Albo zapomniałeś dystansera albo jest za mały. Quote Link to post Share on other sites
mander14 Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 Zapomniałem dystansera :-F Dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Piotrek LzD Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Witam, a ja mam problem z tym, że kulka skręca mi konkretnie w prawo lub w lewo co kilka normalnych prostych strzałów i nie wiem co jest tego przyczyną czy zużycie gumki, dystanser (samoróbka z wkładu od długopisu) a może dysza lub coś innego? Edited September 10, 2010 by Piotrek LzD Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Witam, a ja mam problem z tym, że kulka skręca mi konkretnie w prawo lub w lewo co kilka normalnych prostych strzałów i nie wiem co jest tego przyczyną czy zużycie gumki, dystanser (samoróbka z wkładu od długopisu) a może dysza lub coś innego? Albo kulki, brudna lufa, uszkodzenie mechaniczne lufy... można tak jeszcze trochę wymieniać, warunki atmosferyczne. Szukaj i eliminuj po kolei... Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Z warunkami to będzie ci ciężko :D A lufa przypadkiem ci się nie rusza? Miałem coś takiego i bardziej "ucisnąłem" lufę w wewnętrznej. Nie wiem co tym powodowało ale wystarczy nawet nakleić coś na nią żeby ciaśniej siedziała i może problem zginie. Quote Link to post Share on other sites
Jedenasty Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Możliwe, że jest to spowodowane tym, że lufa z gumką jest w komorze przekręcona trochę w prawo/w lewo i kulka dostaje rotacji na ukos. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 (edited) Ja bym kupił dystanser typu H i pokręcił lufą tak jak napisał Jedenasty. Bo u mnie było podobnie pokręciłem lufą(delikatnie) i kulki zaczęły prosto lecieć. Czasami jeszcze uszczelniam gumkę teflonem ale to już inna bajka. Edited September 14, 2010 by Rechot Quote Link to post Share on other sites
Piotrek LzD Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Dystanser H pomógł. Przepraszam za taką długą odpowiedź, ale totalnie zapomniałem! :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts