Frytas Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Witam. Mam pytanie. Czy w ostrej g36 jest możliwa instalacja adaptera magazynków od m4? Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Mnie się wydaje, że jest to wymysł typowo Airsoftowy ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Tak, istnieje. Używa tego parę jednostek SWAT w USA. Źródło: Wiki (i nie tylko). Google.com Twoim przyjacielem. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Potwierdzam. Istnieje "ostra wersja" i nie jest to wymysł czysto airsoftowy :) Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Zdjęcia Sl8 z takowym: http://alpinetek.netfirms.com/guns/SL8/ Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Od razu mówię, ze prototypy G36 miały taki właśnie adapter, jednak potem konstruktorzy zmienili koncepcję i tak powstały niewygodne i nieergonomiczne magazynki G36 :D Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Choisen nie bluźnij ;) Mi magazynki od G36 podobają się najbardziej spośród wszystkich magazynków :D Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Powiedzmy tak - obydwa typy magazynków mają swoje wady i zalety. :) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 i tak powstały niewygodne i nieergonomiczne magazynki G36 :D Które wszyscy kochamy i doceniamy ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Choisen nie bluźnij ;) Mi magazynki od G36 podobają się najbardziej spośród wszystkich magazynków :D Ja tam wolę C-maga. Jakoś tak bardziej pasuje do wyglądy Gietki ;) Quote Link to post Share on other sites
GrOm91 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Witam. Jeśli sami zauważyliśmy , że magazynki do G36 nie są szczególnie wygodne , to co uważają na ten temat żołnierze ??? Czy są\były jakieś próby zastąpienia tych magazynków ?? Pozdrawiam G. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Przepraszam ale w czym one są nie wygodne? Ja znam tylko jedną wadę. Problem z szybkim wkładaniem magazynków do ładownic(haczą się te "dzyndzle") ;) Quote Link to post Share on other sites
GrOm91 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 To jest raz ;-) Wiadomo , że są one najpiękniejsze ze wszystkich magazynków itd. Dla mnie nie wygodnym jest też sposób z czepiania magazynków , a dokładnie to , że czasami lubią się wypiąć . Również niewygodnym\nie praktycznym są ich gabaryty . Ale to moje skromne zdanie . Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Mi gabaryty nie przeszkadzają, gdyż mam odpowiednie ładownice przystosowane do magazynków od G36, co do rozczepiania to mam je dodatkowo spięte ze sobą więc nie doświadczyłem tego ;) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Najpopularniejsze patenty to: - pakiety po złączeniu oblepione Panzertape - ułamanie grzybków I 70% znika. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Kiedys zaslyszalem ze thermoldy lubily sie przegrzewac i wtapiac w gniazdo magazynka (te przezroczyste od emki z tworzyw sztucznych) sa nawet na kilku fotkach pod gietke. Nie slyszalem nic na ten temat o "g36-nagach" Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Dla użytkowników G-36 prezent przygotował Magpul wprowadzając do oferty na 2010 PMAGi 30G Maglevel Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Adapter emkowy w użyciu u KSK: http://h-3.abload.de/img/katalog2a1ewq.jpg (pan skrajnie po lewej) Mam nadzieję, że wprowadzenie adapterów na szerszą skalę oddali projekt wprowadzenia na uzbrojenie niemieckich sił specjalnych HK416 (do tej pory kompatybilność z magazynkami sojuszników była praktycznie jedynym argumentem). Ronin Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Czy mi się wydaje czy w tym G36 z adapterem jest kolba od G36C.. :blink: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Tak, to ta sama kolba co w C. Wersja orisowana dla KSK i Kampfschwimmerów ma właśnie taką kolbę. Ronin Quote Link to post Share on other sites
YARRA Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 z tego co pokazywał mi na jakiejś focie koleś to takie adaptery sa stosowane w G36 używanych przez żołnierzy do FORMOZY Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Formoza testowała gniazda NEA. Czy przyjęto je na stan, nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts