Apam Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Jaka klamke polecacie do 100zl??Najlepije zeby byla mocna ale i wytrzymala.PRosil bym o rzetelne informacje. EDIT (Davidoff): Wątek wyczyszczony, temat zmieniony przez moderatora. Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Ja polecam klamkę żeliwną. Jest bardzo mocna, po prostu nie do zdarcia. A i cena zachęcającą - około 35 zł w Castoramie. Sprzedawca zażartował czy nie chodzi mi przypadkiem o pistolet ale odparłem że gdybym szukał pistoletu to bym się go nie pytał tylko kliknął na przycisk „Szukaj” u góry forum lub zajrzał do zbrojowni na wmasg.pl Pozdrawiam! [ten post zostaje dla potomnych bo faktycznie jest bardzo zabawny :lol: - Zjawa :wink: ] Link to post Share on other sites
Davidoff Posted September 1, 2004 Report Share Posted September 1, 2004 desert eagle z uhc ale on nie jest za dobrze wykonany. Hmm... A co jest w nim źle wykonane, jeśli mogę spytać? Używałem go często i gęsto przez niecały rok, teraz już kolejne dziewięć miesięcy używa go mój kumpel z team'u... Zero problemów z czymkolwiek... Mocna konstrukcja, brak jakichkolwiek niedoróbek, ładny i wytrzymały ABS (mówię o wersji ciężkiej)... Ale to tak tylko przy okazji :wink: Tak więc, ogólnie bardzo polecam. Pozdrawiam PS. A teraz trochę statystyki (żeby było śmieszniej :lol: ): to dopiero 3 (słownie: trzeci 8) ) post na temat w tym topicu :lol: 8) PS2. Wielu może się z powyższym nie zgodzić, gdyż Apam naprawdę napisał "klamkę", ale niech ktoś mi pokaże człowieka, który na tym forum pytałby się o zwykłe klamki (czyli nie-pistolety 8) ), a na dodatek w dziale "Sprężynowe"... Chyba lepszym działem byłoby "Mundur i oporządzenie" :wink: :lol: :lol: :lol: Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 1, 2004 Report Share Posted September 1, 2004 Moim zdaniem DE UHC jest wykonany solidnie i ładnie. Jednak pod pojęciem ładnie mam na myśli spasowanie wszystkich elementów(choć widać trochę „szew na łączeniu połówek szkieletu u wylotu lufy, da się tam zauważyć nawet niewielką szparkę), brak nadlewek i ogólnie ładnie wyglądający ABS. Nie zmienia to faktu że inne guny są wykonane ładniej np. USP. Po prostu przy tak dużych rozmiarach widać ze mamy doczynienia z kawałem plastiku a nie z prawdziwą bronią. Inna sprawa ze odwzorować szkielet pistoletu który w oryginale jest metalowy jest znacznie trudniej niż np. szkielet glocka czy usp ale to już problem techników techników UHC a ja jako klient oceniam tylko ich produkt. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Davidoff Posted September 1, 2004 Report Share Posted September 1, 2004 A mówisz o USP od TM? Oglądałem ostatnio ten pistolet w sklepie, trzymałem, przymierzałem się... Wrażenia? Za lekki, jak na taki duży pistolet, ślicznie wykonany, ale ewidentnie plastikowy :wink: Tam też widać na praktycznie pierwszy rzut oka, że nie jest to prawdziwy gun. Ale chyba przyznasz, że w zakresie do 100zł (USP kosztuje pod dwie setki) DE jest niezłym wyborem? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 1, 2004 Report Share Posted September 1, 2004 Ja pisałem akurat o USP UHC(w kwesti wyglądu prawie identyczne - opinia z zagranicznych forów, z resztą wiele razy pisałem że UHC lobi "podruby" gunów TM). Ale chyba przyznasz, że w zakresie do 100zł (USP kosztuje pod dwie setki) DE jest niezłym wyborem? Jak najbardziej :D . To właśnie jego poleciłem koledze i jest bardzo zadowolony. Nie zmienia to jednak faktu że są ładniejsze i mniej plastikowe guny. Pod pojęciem plastikowe mam na myśli to co pisałem wyżej – to kawał ABS’u nie to żę wyglda jak pistolet z kiosku za 5 zł które są zrobione z taniego plastiku. Ogólnie guny UHC i TM mają wadę(a może raczej brak zalety) w postaci braku funkcjonującego zwalniacza zamka(zamek nie zostaje z tyłu po wystrzeleniu ostatniej kulki). Z kolekcjonerskiego punktu widzenia to spory brak dlatego na początek początek cenie do 100 zł polecił bym wybrać to co się nam podoba i nie oczekiwać fajerwerków. Zawsze będziemy mieli replikę wymarzonego pistoletu z ciekawymi funkcjami użytkowymi(zwalniacz zamka daje dużo frajdy). Kolega od DE z góry założył że nie dba o bajery odwzorowujące oryginał(nie jest pasjonatem broni), chciał solidną, niezawodna i możliwie jak najdalej i jak najcelniej strzelającą broń dlatego poleciłem mu właśnie DE i jest bardzo zadowolony(ja z resztą też jestem pełen podziwu dla tego guna). Ostatnio 2 moich kolegów kupiło sobie glocki 17 UHC. Im również nie zależało na zwalniaczu ani na oznaczeniach producenta czy nawet na otwieranym oku wyrzutnika łusek za to bardzo lubią glocki i stąd ich wybór. Muszę przyznać że strzelają świetnie. Niestety nie miałem okazji porównać ich z DE, ale na oko strzelały naprawdę bardzo podobnie. Dwie wady jakie zdążyłem już w nich zauważyć to: wypadanie 2 kulek przy wyciąganiu magazynka(w 1 modelu jest to częstsze niż w 2) oraz lekkie rozchodzenie się muszki(zamek zrobiony jest z 2 połówek). Dużą zaletą glocków jest też bardzo niska cena 84 zł – 10% rabatu to naprawdę tanio. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Recommended Posts