Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynek Beryl + Wkład od mid-cap-a

Recommended Posts

Jak w temacie... Próbował ktoś? Da radę jakoś to zrobić? Wkład od low-cap-a lub Mid-a, a skorupka od oryginału...

I czy po takim apgrejdzie magazynek wejdzie :D

P.S. Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie, proszę o wybaczenie i przeniesienie postu do odpowiedniego działu...

Edited by Jacek GROT

Jest to dość kłopotliwe - gdyż wkład do AK74 jest lekko pod innym kątem niż mag berylowski - ja próbowałem to zrobić wyszło dość pokracznie. O wiele lepiej wychodziło to z np. magazynkami bakelitowymi lub tak jak wcześniej wspomniano ze "staluchami"

Pozdrawiam!

Kombinowałem z tym - jednak projekt zarzuciłem, bo nie mam na to już czasu.

Z moich wstępnych pomiarów wynika, że wkłady od magazynków do G36 powinny pasować prawie idealnie. Trudność w dopasowaniu będzie polegać na tym, że podajnik kulek w G36 jest w nieco innym miejscu jak w AK/Berylu i trzeba będzie go przemieścić dokładnie tam, gdzie jest wsadzona zaślepka blokująca sprężynę. Innymi słowy - powinno dać się zrobić.

Jakby się postarać, to będzie +10 do lansu za szpanerskie atrapy amunicji w przeźroczystym magazynku. Powodzenia!

Edited by dark_griph

Myślę nad tym, zeby wsadzić wkład z krótkiego maga (low-cap) od ak-47 do przezroczystego od beryla. Miejsce które zostanie, wypełnić atrapami...

Więc jeśli się uda, na pewno się pochwalę. Najpierw fajnie by było berylowską kolbe w miare tanio znaleźć... I zimę jakoś przetrwać xD

Jak coś, to czekam, może (i daj boże) komus już się udało...

• 2 weeks later...