Jacek GROT Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 (edited) Jak w temacie... Próbował ktoś? Da radę jakoś to zrobić? Wkład od low-cap-a lub Mid-a, a skorupka od oryginału... I czy po takim apgrejdzie magazynek wejdzie :D P.S. Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie, proszę o wybaczenie i przeniesienie postu do odpowiedniego działu... Edited January 19, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Znajmy takie coś robił w AK47. Musiał spiłować szczęki i podpiłowac miejscami ale działa! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 19, 2010 Author Report Share Posted January 19, 2010 No tak, ale 47 a 74 to chyba jednak się różnią... Chodzi o to że mam okazję tanio dostać magi od beryla, tylko po co mi one jak nie będa pasować :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 powinno się dać przerobić. Szlifierka, młotek, obcęgi itp i jazda. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Mogą się przydać do reko+zdekowana amunicja. :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Jest to dość kłopotliwe - gdyż wkład do AK74 jest lekko pod innym kątem niż mag berylowski - ja próbowałem to zrobić wyszło dość pokracznie. O wiele lepiej wychodziło to z np. magazynkami bakelitowymi lub tak jak wcześniej wspomniano ze "staluchami" Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 (edited) Kombinowałem z tym - jednak projekt zarzuciłem, bo nie mam na to już czasu. Z moich wstępnych pomiarów wynika, że wkłady od magazynków do G36 powinny pasować prawie idealnie. Trudność w dopasowaniu będzie polegać na tym, że podajnik kulek w G36 jest w nieco innym miejscu jak w AK/Berylu i trzeba będzie go przemieścić dokładnie tam, gdzie jest wsadzona zaślepka blokująca sprężynę. Innymi słowy - powinno dać się zrobić. Jakby się postarać, to będzie +10 do lansu za szpanerskie atrapy amunicji w przeźroczystym magazynku. Powodzenia! Edited January 20, 2010 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 Myślę nad tym, zeby wsadzić wkład z krótkiego maga (low-cap) od ak-47 do przezroczystego od beryla. Miejsce które zostanie, wypełnić atrapami... Więc jeśli się uda, na pewno się pochwalę. Najpierw fajnie by było berylowską kolbe w miare tanio znaleźć... I zimę jakoś przetrwać xD Jak coś, to czekam, może (i daj boże) komus już się udało... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 zapomnij - wkład od AK47 na 101% nie podejdzie. Musisz szukać od midów P&J lub CM - do AK74 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 skoro masz tanio dostęp to weź jednego i próbuj najwyżej jak Ci się nie uda to będziesz miał się czym lansować :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts