Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam pisze do was ponieważ mam problem z wyborem repiki gazowej a mianowicie wybór padł na colt chodż nie ostatecznie .Mój wybór to albo colt

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1302

od tm wiem iż body z abs'u lecz to jest tm bądż

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6121

nowa wersja colta od socom gear jest trochę tańszy i full metal ale nie wiem jakie są wady i zalety ich ( dodatkowo mam magazynek do colta od socom gear )

z gory dzięki

pumbishon Napisano 21/1/2010, 12:23

Jeśli nie przeszkadza Ci troszkę wyższa cena to nalepszym rozwiązaniem jest

http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_polski:_...5_guarder/1788/

To ma być 'trochę' wyższa cena?? Ponad 200zł więcej. Za to prawie można już kupić AEG'a I klasy :wink: , moim zdaniem za gaziaka to za dużo. Oczywiście ten TM po tuningu jest lepszy od tego Colta od Socom Gear ale standardowy TM wymięka. Jak zawsze mówię, że co z tego, że dobrze strzela jak jest zrobiony z plastikowego plastiku??

Żeby dobrze wyglądał musisz włożyć w niego jeszcze parę stów :wink:

Edited by rumak

Po pierwsze gościu wyrażaj się bo w domu nie jesteś. Jeżeli już coś piszesz to pisz zgodnie z ortografią. Nie moje, bo ja osobiście klamki nie posiadam. A po za tym czytałem o paru przypadkach pęknięć plastikowego zamka w TM'ach jak i 'Full Metal'.

Ten jak to określiłeś 'gównolit' dotyczy chyba tylko klamek do 300-400zł, chyba że bierzesz pod uwagę także zamki magnezowe?? :roll:

Edited by rumak

Rumak ogarnij twarz, po pierwsze dexterkrak ma od Ciebie o niebo większe doświadczenie, na forum działał jak Ty nie wiedziałeś że istnieje coś takiego jak ASG, szacunku trochę. Wracając do colta, koledzy z drużyny mają je conajmniej po 2 lata i tam się nic nie dzieje, wydajne i niezawodne, inne colty z shitmetalu nie dość że są gazożerne to wiecznie są z nimi jakieś problemy. Jak preferujesz częste odwiedzanie serwisów to weź sobie nawet i bella. Tyle ode mnie.

To może Rumaku najpierw się dowiedz z czego klamki w przedziale większym niż 300-400zł są robione tzn te "full metall". To wszystko jest jeden badziewny odlew. Chyba że kupuje się np konwersje guardera. To jest też badziewny odlew ale wykańczany na maszynkach numerycznych i do tego z zupełnie innego stopu.

Pragnę też przypomnieć że "gównolit" jest szeroko znanym i stosowanym określeniem na to tworzywo (znal). Stosowanym również na tym forum.

Kontynuując-

Nie moje, bo ja osobiście klamki nie posiadam.
A to nam chyba temat wyczerpuje ;]. Kup obie, porównaj. Przez powiedzmy rok. Potem podyskutujmy na temat wyższości klamek z dobrego tworzywa nad klamkami z kijowego "metalu" lub odwrotnie.

Pozdrawiam i miłego weekendu :D

Napisałem, że osobiście nie posiadam klamki co nie znaczy, że nie miałem okazji przetestować i porównać TM, KSC i WE.

Marek Kiljan Napisano 23/1/2010, 09:57

Jak preferujesz częste odwiedzanie serwisów to weź sobie nawet i bella. Tyle ode mnie.

Ty to powiedziałeś. Mi akurat chodziło o Glocka 19 KSC.

Marek Kiljan Napisano 23/1/2010, 09:57

po pierwsze dexterkrak ma od Ciebie o niebo większe doświadczenie, na forum działał jak Ty nie wiedziałeś że istnieje coś takiego jak ASG, szacunku trochę.

W to, że ma większe doświadczenie odemnie nie wątpię, jednak to nie wszystko. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.

dexterkrak Napisano 23/1/2010, 14:56

Pragnę też przypomnieć że "gównolit" jest szeroko znanym i stosowanym określeniem na to tworzywo (znal). Stosowanym również na tym forum.

To wiem, zdaje mi się, że napisałeś to w innym kontekście.

Również życzę miłego weekendu ;-)

W to, że ma większe doświadczenie odemnie nie wątpię, jednak to nie wszystko. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.

To wiem, zdaje mi się, że napisałeś to w innym kontekście.

Szacunek NONAME'a dla "serwisanta" właściwie i tak nic nie znaczy.

Naocznie spotkałem się z identycznym problemem, pistlet wypadł z kabury na beton a zamek pękł. Dla porównania 1911 plastikowy z KSC wypadał ponownie i oprócz rys i otarć nic mu się nie stało.

Marek Kiljan Napisano 24/1/2010, 12:11

Szacunek NONAME'a dla "serwisanta" właściwie i tak nic nie znaczy.

I tu sie właśnie mylisz. Bo od takich 'NONAME'ów' bierze sie opinia o danym serwisancie i ewentualna ocena jego zdolności.

Naocznie spotkałem się z identycznym problemem, pistlet wypadł z kabury na beton a zamek pękł. Dla porównania 1911 plastikowy z KSC wypadał ponownie i oprócz rys i otarć nic mu się nie stało.

I co z tego? :wink: Nie widzisz różnicy w uderzeniu o beton od 'uderzenia' zamka przy blow-backu??To chyba oczywiste, że plastik jest bardziej 'elastyczny' i nie jest tak kruchy jak metal dlatego gdy po upadku na ABS'ie zostają tylko ryski a metal pęka.

Rumak ja na twoim miejscu to bym wziął TM ale HiCapa 5,1. W tym Colcie o którym mówisz jest ten wąski magazynek i on przy strzelaniu do dołu strasznie syfonuje. Poza tym ma małą pojemność na gaz. Jak chcesz mieć w pełni niezawodne rozwiązanie ze stajni '11 to właśnie HiCapa i nic innego. I tylko i wyłącznie od TM.

dexterkrak Napisano 26/1/2010, 13:03

Rumak, czy mi się wydaje czy napisałeś nam z grubsza "Metal jest wytrzymalszy i lepszy ale pęka, ABS jest słabszy i do kitu ale nie pęka" żeby w ten sposób poprzeć tezę o wyższości full metali nad plastikami? To ja chyba czegoś nie rozumiem...

To ja z grubsza proponuję Ci przeczytać to jeszcze kilka razy i przeanalizować:

Nie widzisz różnicy w uderzeniu o beton od 'uderzenia' zamka przy blow-backu??To chyba oczywiste, że plastik jest bardziej 'elastyczny' i nie jest tak kruchy jak metal dlatego gdy po upadku na ABS'ie zostają tylko ryski a metal pęka.

Odnosi się to do tego, że plastik jest 'miększy', 'bardziej elastyczny'( nie wiem jak to jeszcze opisać) i co najważniejsze waży dużo mniej niż metal więc biorac to na logikę uderza z mniejszą siłą o beton.

Idzior jak już pisałem wcześniej nie chce żadnego Colta, chciałem się tylko dowiedzieć w czym plastiki TM'a są lepsze od metalu w innych klamkach, w moim wypadku Glock'a 19 KSC.

Proponuję zakończyć ta dyskusję bo i tak każdy wie i mówi swoje i nic z tego ciekawego nie ma. Pozdrawiam

Edited by rumak

Hmmm no to jeżeli tak sprawę stawiasz to krótko :

TM HiCapa 4,3 z pudełka wyjęta i chodziła jak marzenie. Założyłem szkielet, zamek i lufę od Guardera i zaczęła się zacinać że szok.

TM MEU z pudełka wyjęty bez żadnych problemów. Cały plastik i wali lepiej od niejednego full metal.

HiCapa przełożona spowrotem na plastik bo po prostu lepiej działa.

Tyle w temacie.

Pozdro