Drzewo Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Witam, Wiadomo coś na temat tego cacuszka ? Jak ma się do emek od G&P i ICS ? Jak jest z wykonaniem części zewnętrznych ? Trudno cokolwiek znaleźć coś na forum o tej emce; gdyby już taki temat się gdzieś znajdował to przepraszam nie zauważyłem ;-) . Quote Link to post Share on other sites
tymidus Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Tu jest trochę opisane o tej replice. http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_polski:_...oyote_asg/1814/ Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 "LiPo Ready, czyli replika dostosowana do baterii LiPo (maksymalnie 11.1v 20C);" Aha:D Czyli na lipolce 11,1 1000mah 21C będzie już po gwarancji, a na 11,1 5000 mah 20C wszystko będzie ok? Mimo tego, że ta 2 da prawie 5x wyższe natężenie prądu... Quote Link to post Share on other sites
Master Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) mAh nie oznacza natężenia, tylko pojemność. Edited February 4, 2010 by Master Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Co znacząco wpływa na natężenie prądu, które liczy się ze wzoru: pojemność ogniwa w ah * C Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Nie do końca gdyż jest to wzór na wydajność prądową, a nie na natężenie, które zależy od oporu silnika i napięcia akumulatora. Wydajność prądowa mówi nam tylko jaka jest maksymalna wartość natężenia prądu. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Co znacząco wpływa na natężenie prądu, które liczy się ze wzoru: pojemność ogniwa w ah * C C to jest pojemność. Więc nie pojemność * pojemność tylko wydajność prądowa = 20C = 20 * pojemność. Co do repliki: Też się nią interesowałem. Tylko, że na polskich forach nie ma żadnych informacji o niej. Czytałem za to dużo for zagranicznych, i w wychodzi na to, że aktualnie jest to replika z najmocniejszym gearboxem v2, najmocniejszymi zębatkami (w stocku wytrzymuje do sp150), najlepszym hop upem (nowy typ gumki, pisali, ze dalej niz marujce leci). Sądząc po zdjęciach wnętrza raczej to jest prawda. I jak na razie, jeżeli w przeciągu najbliższych 2 miesiecy nic rewolucyjnego/rewelacyjnego nie wyjdzie, to na pewno kupuję tę replikę. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 C to jest pojemność. Więc nie pojemność * pojemność tylko wydajność prądowa = 20C = 20 * pojemność. Od kiedy wydajność prądową wyraża się w Ah? :???: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 To jest temat o replice,nie o bateriach, prądzie i wzorach-od tego są inne działy. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Z M4A1 jestem bardzo zadowolony (przynajmniej byłem, zanim body nie zmieniłem), więc M16 też zamówiona. Przetestuję zasięg na stockowej lufie i na systemowej, bo na zachodnich forach/sklepach/youtubach wypisują cuda. Zobaczymy jak części wewnętrzne wypadną. W gen. 1 body pękło mi po mocno obciążającej strzelance. Do tego rozerwało mi antyrewersala i jeden ząb do niego na zębatce silnikowej. Za to body gearboxa gen. 2 jest tak powzmacniane, że inne niż kwa-owe body trzeba piłować. Szczególnie rzuca się w oczy wzmocnienie na froncie, czyli tam gdzie właśnie pękają gearboxy. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Lekki zawód. Pierwsza generacja KWA, której gdzieś się pozbyli na rzecz generacji drugiej, trafiła do nas jako super nowość. Główna różnica jest w gumkach HU. Nowa gumka niesie o wiele dalej. A tu trzeba się zadowolić stockową, bo komora nie dość że niestandardowa dwuczęściowa z dedykowanym wcięciem w body, to jeszcze ciaśniejsza (a stockowa gumka cieńsza) - wymienić lufy i gumkę jednocześnie jeszcze mi się nie udało. Chociaż przyznaję, że dawno nie próbowałem i robiłem to z dystanserem w komorze. Stopka kolby jest z kompozytu, co jest raczej zaletą. Sama kolba przyjemnie chropowata, tylko łączenie połówek wymaga zeszlifowania. Przednie okładziny bardzo przyjemne w dotyku, lepsze od tych z M4; bez żadnego luzu. Body gładkie, w stylu chinoli, tyle że bez tych malutkich niedolewek. Customowe body G&P zdecydowanie lepsze, ale nie mam jak porównać ze stockowym. Ale przynajmniej nie ma tego obleśnego napisu KWA. Magazynek świetny, kolorystycznie unikalny, na jednym podkręceniu daje ok. 32 kulki. Mógłby siedzieć ciut ciaśniej. Duży wtyk na batkę, odgłos wystrzału po prostu zacny, na jednej batce 8,4V strzela bez problemu, ale druga, gorsza nie naciąga sprężyny (a na chinolu z M120 daje radę). Zasięgu jeszcze nie zbadałem, ale skoro M4 lekko wyciąga 50m przy krótszej lufie i 380fps, nie może być źle. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 qurcz, bo nie za bardzo zrozumiałem, ty w poście wyżej opisałeś generację drugą, czy pierwszą? Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 W casg jest pierwsza :/ Gdyby tak gumki 2 generacji jeszcze sprzedawali... Zasięgiem zbytnio nie przebija stockowego kurza galaxy Quote Link to post Share on other sites
grnape Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 a M4A1 w casg jest 1 czy 2 gen.? Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 To można stwierdzić dopiero zerkając na szkielet GB. Bardzo nieprawdopodobne, żeby mieli część replik gen. 1, a część gen. 2 (szczególnie że łącznie mieli jakiś 3 repliki KWA) Quote Link to post Share on other sites
hieyan Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 W casg jest pierwsza :/ ??? Ok 2 tyg temu wysłałem im maila z pytaniem czy to G2X, odpisali, że: Witam, Repliki KWA w naszej ofercie są drugiej generacji. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Ta.... http://img13.imageshack.us/img13/3870/kwa.jpg od razu widać brak napisu KWA i wzmocnienia w przedniej części szkieletu GB Nawet nie miałem jak zmierzyć osiągów - na pierwszej spokojnej strzelance coś poszło w GB, zasięg maksymalny 20m??? Pech, pech, pech grrrr Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Wyniki testów na świeżym powietrzu, stosując optykę x4, strzelając bez usztywnionej repliki. Na kulkach 0,25 G&G zarówno na stockowej lugie 6,05x509mm, systemie 6,04x590mm i systemie z czarnym dystanserem H Elementa (chyba kopia Deep Fire) osiągi były mniej więcej takie same. Czyli zasięg efektywny (co najmniej 80% trafień w sylwetkę) 40-45m, zasięg maksymalny (celując w głowę dostaje po nogach) ok 60m. Kulki lecą prosto, ale po 40m zaczynają wariować, niezależnie od wiatru. Zdecydowanie 0,25 to za lekkie kulki, przy najbliższej okazji wypróbuję 0,28. Cały układ komory HU jest dobrze spasowany, dystanser nie ma luzu, po wyjęciu gumki nawet sam nie wypada. Komora jest węższa niż standardowa, a gumka chudsza. Kiedyś próbowałem wcisnąć gumkę Systemy i nie dało rady, ale na zachodnich forach/sklepach wypisują że wcisnęli gumkę Prometheusa, która jest wyjątkowo gruba. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Zalej komorę i gumkę (od zewnątrz) silikonem i wejdzie też systema, tylko trzeba jej obciąć jakieś 2mm, bo inaczej C-clipa nie założysz. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Rzeczywiście weszła. Ale gumka, która jest parę mm krótsza od stockowej, naciąga się tak, że parę mm trzeba jeszcze przyciąć. Ał Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Sprawdziłem kilka kombinacji. Problem z gumkami jest taki, że albo nie wchodzą wcale, albo mocno się rozciągają. W tym drugim przypadku występuje problem z podkręceniem kulki. Systema daje radę na 0,25, przy 0,28 trzeba skręcić HU na maksa, żeby w miarę podkrecał, cięższe lecą w dół. Przy białym madbullu i jeszcze jednej gumce (nie wiem jaka, ale pasowała) na 0,25 przy maksymalnie skręonym HU nie podkręca wystarczająco. To wszystko na twardym dystanserze H Elementa. Na miękkim sharku H madbulla wcale nie kręci (do tego jest on nadwymiarowo szeroki). lufa prometheusa 509mm + gumka systemy + dystanser H elementa g&g 0,25 - skuteczny 50m - maksymalny 57+/-2m g&g 0,28 - skuteczny 53m - maksymalny 55+/-2m Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Lufa Prometheus + gumka stockowa + dystanser H Madbulla to jak na razie optymalna kombinacja. G&G 0,25: efektywny 45-50m, maksymalny 70m G&G 0,28: efektywny 61m, maksymalny 69m Guarder 0,36: efektywny 61m, maksymalny 61m 36-tki na skraju zasięgu mają tendencję do skręcania w lewo. 25-ki po 45m nosi na wszystkie strony, 28-ki wypadają najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Czy ktoś może sprawdzał magazynki metalowe PJ (low-cap) jak się sprawują w tej replice? Czy w ogóle pasują i podają kulki? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 http://www.trinityairsoft.com/p-1474-barre...polar-star.aspx EDGI robi lufy do KWA pozwalające stosować normalne gumki HU. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Te metalowe low-capy PJ nie pasują nawet po piłowaniu, bo są mocno napuchnięte, a wejście na magazynek w replice ciaśniejsze, niż w innych replikach. Plastiki wchodzą ładnie. Idealnie wchodzą midcapy JG, które działają dobrze przy nabiciu do połowy, potem pusto, 2 kulki, pusto, 2 kulki. PMAGi są ciasne, ale wchodzą i ładnie podają. Ciekawe te lufy. Na szczęście po wymianie dystansera kręci dobrze na stockowej gumce. No i jeszcze za oceanem ponoć mają coś takiego jak gumki G2X. Porównałem G&G 0,28 z KSC 0,3 i te drugie strasznie nosi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts