Kecaj Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Chce kupic dobry i niezadrogi spiwor. :D dobra. ale to by bylo za proste... :twisted: 1. nie ma to byc typ "mumia" 2. (i tu raczej udogodnienie) niekoniecznie moro czy cus, bo to w namiot ma wejsc... :D A wiec co panowie specjalisci polecaja ??? :D Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Hm... Nie wiem dlaczego to ma nie być mumia, to teraz najbardziej rozpowszechniony i wg. mnie najwygodniejszy kształt śpiwora, ale jeśli koniecznie ma to być koperta to z nowych spiworów widziałem śpiwory firmy Mil-Tec. Kolor Khaki lub Woodland, z poduszka i kapturem do którego chowasz zwinięty śpiwór. Cena koło 150zł. Jeśli wolałbyś jednak mumię to polecam holenderskie wojskowe śpiwory. Quote Link to post Share on other sites
Kecaj Posted September 14, 2004 Author Report Share Posted September 14, 2004 nieeeee no spoko... :D ja za mumia jestem... jak najbardziej... :P tylko to nie do konca dla mnie a dla gatunku przeciwnego (KoBiEtA) ktora niewiedziec czemu nie trawi mumci... :? :D i po prostu I`m looking for good śpiwór... :P :D Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Jeśli to ma być śpiwór dla twojej Kobiety, to proponuję zakup 2-óch identycznych śpiworów mumii, ale jednego z zamkiem lewym a drugiego z prawym. Po połączeniu ich razem niebywały komfort i niezapomniane wrażenia :lol: Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Po połączeniu ich razem niebywały komfort i niezapomniane wrażenia Oj taaak... Wielkie sory za OT, ale nie moglem nie powstrzymac Quote Link to post Share on other sites
lacio Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Polecam firmę wolfgang Quote Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 polecam bundeswehry, te zielone z "rękawami" mumie z pokrowcem przeciwdeszczowym zakres temperatur +40/-60 oC kosztuja ok 70 zł pytaj w demobilach najlepszy spiwor jaki do tej pory kupilem i za smieszne pieniadze polecam Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 zakres temperatur +40/-60 oC heeeee?? czy oby napewno taki zakres :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 tak napisane jest na metce nie sprawdzalem na sniegu:) ale bardzo cieply latem czesto nie rozkladalem namiotu i spalem w nim na ziemi no i w Janowie w nim spalem i bylo spox mimo ze ludzie sie trzesli no moze dlatego ze sie grzalem od srodka Quote Link to post Share on other sites
Kecaj Posted September 15, 2004 Author Report Share Posted September 15, 2004 no ten bundesow calkiem niezly sie wydaje... :D terza pozostaje wyszukac go w jakims demobilu... :D i oby bylo latwo... :P ps zaopatrywal sie ktos (Torun, Bydzia i okolice) w demobcu znajdujacym sie przy starej jednostce wojskowej ??? a konkretniej jak sie wjezdza do Toronto od strony Chelmna... :D Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 no ten bundesow calkiem niezly sie wydaje... :D terza pozostaje wyszukac go w jakims demobilu... :D i oby bylo latwo... :P ps zaopatrywal sie ktos (Torun, Bydzia i okolice) w demobcu znajdujacym sie przy starej jednostce wojskowej ??? a konkretniej jak sie wjezdza do Toronto od strony Chelmna... :D ja byłem w tym AMW na Polnej, ogólnie mówiac szału nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 teraz napisze cos sensownego :) Mozna znalezc dobry spiwor za dobra cene. Tylko trzeba poszukac i zazwyczaj jest to jeden spiwor na 100. Ja swojego Alpnusa (-2~ +22) kupilem za 99 zlotych. Jeli w zime jestem odsloniety od wiatru to spie na bokserkach, z tym ze ja dobrze znosze niskie temperatury. Sam szukam spiwora Budneswery, ale tego calego ogumionego co bym na sniegu mogl spac. A co do AMW na polnej to mozna tam kupic pasy wojskowe i tym podobne rzeczy :( a szkoda... Quote Link to post Share on other sites
Kecaj Posted September 15, 2004 Author Report Share Posted September 15, 2004 o wlasnie. :D na polnej... :wink: a ze szalu nie ma to sie domyslam... :D z tym wyjatkiem ze maja (podobno) obuwie WP za 50 pare zlotych, a to oferta jak dla mnie ciekawa... :D Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Kecaj jasne, czasem nawet mniej niż 50 zł, ALE za buty np remontowe jakieś takie pod kostkę, huju muju. W AMW mozesz kupić agregat sobie fasę, troki lub lotnisko, zadnego wyposazenia wojskowego tam nie znajdziesz. Co do śpiwora. Polecam śpiwór US Army Cold weather, podgumowany, duzy cięzki, CIEPŁYYY. Nawet przy lekkich opadach i witrze. Jak zapodasz do tego ponczo to jest cieplutko jak w domku. A jak ma być pod namiot to idz do sklepu alpinistycznego na ŁAZIENNEJ i Kup coś w promocji w okolicy posiadanych środków i tak bedzie dobre. Na mostowej sprzęt masz lepszy ale i droższy. A śpiwór wojskowy to na allegro powinieneś być dostać. Ja swoj kupiłem jakoś 2 lata temu za 70 czy 80 zł. Niedawno widziałem podobne. pozdrawiam wilku Quote Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted September 16, 2004 Report Share Posted September 16, 2004 Dale- ja wlasnie taki opisuje ten gumowy pokrowiec mozna zdejmowac, ma on wielki kaptur/pokrowiec ktory umozliwia spanie w deszcz (nie kapie ci woda do buzi :) ) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted September 16, 2004 Report Share Posted September 16, 2004 A tak nawiazujac do tematu... Nie znacie moze dojscia do gumowanych pokrowcow na nowszy model spiwora bundeswehry (ten pikowany)? Ronin Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 A ja mowilem o takim starym akurat co jest ogumowany na stale. Widzialem taki kiedys w Lumpeksie za... 25 zlotych ale byl tak zdezelowany ze chyba moglbym go trzymac w piwnicy bo smierdzial niemilosiernie :( Ale taki nowszy sobie sprawie Quote Link to post Share on other sites
miruś Posted September 20, 2004 Report Share Posted September 20, 2004 Starszy kupił mi w Makro śpiwór :D firmy Dunlop model Teide 300. Typowa mumia zakres temp. min. -5, komfort +10, wypełnienie (wsyp) "300G/SM SILICONIZED HOLLOW FIBER". Wydaje się cieply, jak się w nim leży, ale jak sie sprawdzi w akcji, nie wiem ? Jakieś opinie na temat śpiwora, ktoś sie spotkał z nim ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts