blackhayate Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Sprawa wygląda następująco. Nabyłem niedawno replikę, jest po tuningu. Przy podłączeniu baterii 8,4 V replika nie działa(sprawdzone na dwóch różnych bateriach 8,4 V). Coś jakby zaskakuje, ale sprężyna ani drgnie. Za to już na akumulatorku 9,6 V działa dobrze, na lipoli 7,4 V też jest okej. Czy to jest normalne w składakach? Czy może replika ma coś nie tak ze stykami? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Coś nie tak jest z nienaładowaną baterią. Quote Link to post Share on other sites
blackhayate Posted February 6, 2010 Author Report Share Posted February 6, 2010 Niestety nie. Jak już pisałem sprawdzałem to na dwóch bateriach 8,4 V. Ale ogólnie baterie są dobre, bo na replice kumpla MP5 z JG działa wszystko dobrze. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 To może zacznij od opisania dokładnie repliki i jaki tuning został w niej przeprowadzony oraz dokładnego opisania baterii - pojemność, czym i ile razy ładowana, na jakiej replice chodzi dobrze. Quote Link to post Share on other sites
blackhayate Posted February 6, 2010 Author Report Share Posted February 6, 2010 Mogę napisać o tych informacjach o których wspominasz, ale raczej chodziło mi o odpowiedź, czy jest taka możliwość, iż replika może nie działać na baterii 8,4 V, ale za to działać na 9,6V i wyżej. Chodzi mi o to, czy powinna chodzić na każdej baterii(szybciej lub wolniej), czy może nie zawsze tak musi być? Bo np. załóżmy są tam upchane rzeczy, które potrzebują większej mocy. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 jak dajesz 8,4v na małych ogniwach a 9,6v na dużych ogniwach to norma ze pójdize 9,6v jeżlei dasz 8,4v na duzych ogniwach a 9,6v na małych to 8,4v będzie hulac 9,6v bedzie zacinać sie lub leeeedwo strzelac. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Mogę napisać o tych informacjach o których wspominasz, ale raczej chodziło mi o odpowiedź, czy jest taka możliwość, iż replika może nie działać na baterii 8,4 V, ale za to działać na 9,6V i wyżej. Jest taka możliwość. Mało tego, jest to całkowicie normalne i zdarza się bardzo często. Zwłaszcza, jeśli akumulator 8.4V nie jest najwyższych lotów, a replika ma przeprowadzony tuning na ponad 400 FPS. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 albo kable i wtyczki z dupy. Quote Link to post Share on other sites
blackhayate Posted April 5, 2010 Author Report Share Posted April 5, 2010 Powiedzmy, że trochę miałem małe zamieszanie i kupiłem baterie lipoli http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1819.html I teraz pytanie. Czy lepiej zostawić już tą baterie, czy może wymienić na jakaś 9,6 V bo mam taką możliwość. Po prostu boje się, ze wnętrzności mogą się szybko rozwalić. Jeśli jednak może rozwalić się głównie tłok i to na przykład za pół roku, to nie będzie to dla mnie problem Replika jest tuningowana ma ok. 400 fps. Z tego co pamiętam tłok systemy, sprężynę 120. I czy jest sens wkładanie MOSFETa? I ogólnie jak to widzicie. P.S. Z góry przepraszam za pisownie i takie tam XD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts