Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SureFire vs. Inova

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam sie nad zakupem latarki "taktycznej".

Mam dylemat, zetknalem sie z inova tactical X5 (niestety tylko wirtualnie) i bardzo spodobal mi sie ten model, jednak renoma firmy surefire mowi sama za siebie. Prosze uzytkownikow (lub kogos z dobrym sercem :lol: ) w/w modeli (w przypatku surefire-a chodzi mi o jakis model w podobnej cenie) o jakies uwagi dotyczace tych latarek.

PS.

Gdyby ktos sie pytal to mam zamiar uzywac latarki w czasie strzelanek ale takze ogolnie na survivalu i w domu.

przede wszystkim iNova jest diodowa co ja dyskwalifikuje jako swiatlo taktyczne, ma duzo za slaby strumien swiatla

po drugie watpie czy uzyjesz SF jako latarki "domowej" - silne, oslepiajace swiatlo, a baterie (komplet kosztuje ok 30-40zl) wystarcza na ok 50-60min swiecenia... ja nosze przy sobie stramlighta ale uzywam go sporadycznie (z powyzszych powodow).

najlepiej kup SF do walki i jakas diodowke (moze byc czolowka) na biwaki i do domu

Zastanawialem sie wlasnie, dlaczego wszyscy (autorzy artykulow ktore cztalem) przedstawiali inove jako swietna latarke taktyczna z bardzo jasnym i mocnym swiatlem (jasnym moze tak).

A co do SF to jaki model bys mi polecal i o jakiej sile (w lumenach)?

W przedziale cenowym ok. 300- 400zl.

nie widzialem jeszcze ani nie slyszalem o latrace diodowej ktora jasnoscia dorownywalaby nawet malym latarkom z zarowkami xenonowymi

pomysl o Streamlight'cie... ja mam Scorpiona i jestem zadowolony, jest tanszy od SF a taka sama jakosc. importerem jest www.mactronic.pl moze tam jest .com. nie pamietam...

Z SF sproboj popatrzec na FA bo cos mieli...

pytanie czy chcesz miec latarke montowana na bron czy do reki... jelsi na bron to wez pod uwage ze bedziesz musial (no, nie usial, ale tak wygodniej) dokupic koncowke z kabelkiem, a o kosztuje ok 80zl chyba

tu sobie popatrz co Ci pasuje: http://www.surefire.com/maxexp/main/co_dis...r/362/sesent/00 a o ceny nie pytaj bo nie znam, nie interesowalem sie :)

o ile pamietam w ASG P6 jest uzywana

Podepnę się pod ten temat ze swoim pytaniem: na ile godzin świecenia wystarcza jedna żarówka w SF dajmy np. P6? Słyszałem że to naturalny element eksploatacyjny który często trzeba wymieniać i stąd moje pytanie. Nie jest w sumie tak całkiem OFT bo jeśli zużywają się szybko to może to oznaczać plusa dla diodówek.

Pozdrawiam!