kulka Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 Kilka zdjęć butów marki "Tapi". Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 jak na moje - typowe glany, a to ze w czyms co przypomina foto kamu, nic nie zmienia. Jestem na 90% pewien ze maja te same wady co glany, uzywane jakos obuwie "taktyczne" - ot, chociazby wage i wygode noszenia... Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 a jak to to wypastowac? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 ghost666 jeżeli zainwestujesz w glany tyle co w normalne buty wojskowe to różnicy nie poczujesz (czytaj 300-400-500). Po prostu sa glany i "glany" :) Ah aż mi się lezka zakręcila w oku ... moja kochane, nanodze lezaly jak skarpetki :( Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 To Ci powiem ze dales bardzo duzo za te papcie ja za swoje opinacze z 3 lata temu dalem 25zl. Pozatym w Poznaniu w military shopach sa po 100zl na allegro czasem od 25-50 a AMW ma je tez ponoc tanio ale nie wiem dokladnie ile. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 19, 2004 Report Share Posted September 19, 2004 Ja obecnie tez mam opinacze. Czarne, rozmiar 42 - koszty ok 50 pln. Sa wygodne itd... mimo wszystko zawsze sie patrze przez pryzmat stosunku ceny do jakosci. Jednak wolalbym cos znacznie pozadniejszego. Takie butki za 400 :) a co najmniej Bundeswehry (250). Quote Link to post Share on other sites
kulka Posted September 19, 2004 Author Report Share Posted September 19, 2004 Ghost666 masz racje to są glany, tylko bez blach w środku, z w miare realną ceną (150zł), a ciekawa jest w nich skura z tym czymś co przypomin kamuflaż (a właściwie to jest kamuflaż, może nie potrzebny ale fajnie wyglądający, akurat na naszą polską złotą jesień). Powiedz mi ile butów z taką skurą widziałeś :?: Bo wydaje mi się że nie widzi się takich butów w każdym sklepie :evil: Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted September 19, 2004 Report Share Posted September 19, 2004 KRA_Wukasz - buty Bundeswehry sa zaje biste. Miekka i cicha podeszwa, dobra skora, jak pastujesz to Ci nie przemokna (stalem 5 min po kolana w wodzie i mialem zamoczone skarpetki max 2cm ponizej lini gdzie sie but zaczynal a kolesie a utach marines i innych mieli bajorko). Sczerze polecam. (ps. pastowane corcorany 2 tez przemokly) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted September 19, 2004 Report Share Posted September 19, 2004 Te buty na zdjeciach to wygladaja jak produkcja z lat 60-70 dla hipisow :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 19, 2004 Report Share Posted September 19, 2004 KRA_Wukasz - buty Bundeswehry sa zaje biste. Miekka i cicha podeszwa, dobra skora, jak pastujesz to Ci nie przemokna (stalem 5 min po kolana w wodzie i mialem zamoczone skarpetki max 2cm ponizej lini gdzie sie but zaczynal a kolesie a utach marines i innych mieli bajorko). Sczerze polecam. (ps. pastowane corcorany 2 tez przemokly) Wiem, ze sa swietne. Przeciez docenilem je biorąc pod uwage :) Jednak nie opowiadaja moim gustom. Opinacze kupilem z przymusu (bo glany po ponad 4 latach sie rozpadly) - kolejne buty chce miec z wyboru. Jeszcze nie wiem jakie dokladnie... na razie Bundeswehry sa na koncu listy (ale na niej sa :D ) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Glany bez blachy w srodku to nie glany, nie mozna uzyc w wypadku samoobrony :) A tak serio - but jak but, moze i w camo, ale widac ze budowa podobna do "glana". Chodzilem w czyms takim 5 lat, po 3 latach juz noga normalnie sie czuje :) Jednak po przerzuceniu sie na buty BW, glany nosze tylko na koncerty :D pozdro -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted September 24, 2004 Report Share Posted September 24, 2004 Sowiet możesz mi coś więcej napisać na temat tych butów Bundeswehry, bo nie jestem zorientowany?? Mam już ze 3 lata kamasze WP i chyba niedługo trzeba będzie je wymienić, tą zimę chyba jeszcze pociągną :) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 24, 2004 Report Share Posted September 24, 2004 http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=6932...32&highlight=bw http://www.ngt.pl/?p=test&nr=94 -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted September 25, 2004 Report Share Posted September 25, 2004 Wielkie dzięki Rzez, po przeczytaniu wielu (samych)pozytywnych opinii chyba się skuszę. A V2 mam pod nosem, więc może poniedziałek zachaczę. Pozdrawiam, Zaitsev :) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 25, 2004 Report Share Posted September 25, 2004 Jezeli o mnie chodzi, to kupowalem w demobil.pl (Demobil Recondo), poniewaz kumpel zna wlasciciela, a po drugie, sklep miesci sie 200 m od mojego domu :) Musze jeszcze zalatwic sobie dobre skarpety i bedzie wszystko gralo :) ps. ktora z firm wyrabia najlepsze mundury (bluzy i spodnie w MARPAT) RTX, FOSTEX, TRU? (cena gra role...:)) pozdro -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted September 25, 2004 Report Share Posted September 25, 2004 Zdaje sie ze to wszystko chinczyki Rzezniczku 8) Watpie by koles z Demobilu sprzedawal orginaly za taka cene. A co do butkow BW... dla mnie wygladaja jak pletwy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 26, 2004 Report Share Posted September 26, 2004 No to przyznam, wyglad moze nie imponuje, ale sa za to praktyczne, wygodne i wytrzymale :) Zreszta, sam za pierwszym razem gdy zalozylem (rozmiar 47), to serio wygladalo jak pletwy... A na orginal MARPAT'a mnie nie stac. -- Rzez To you, I am past, a story to tell tell it! Quote Link to post Share on other sites
OSI Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 W gliwicah w Yprzedazy widzialem buty bardzo podobne do pokazanych tez glanowate:) ale w moro troche glupim bo brazowo-czrnym. Quote Link to post Share on other sites
Fox_The_Killer Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 ja zakupilem sobie buty s.w.a.t konkret. lekkie , moze 500gr, wygodne jak by sie w nich chodzilo z rok. nie slizgaja sie i maja metalowy ochraniacz na kostke. skora. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts