MoreLike Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Wieki nie bylem na bednarach a o samych schronach nawet nie wiedziałem, być może są w części okrążonej płotem należącej do Szkoły Doskonalenia Jazdy... Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=89841497&postcount=7 Takie coś znalazłem. Jeżeli faktycznie się nadaje, się wam podoba i lubicie CQB, to radzę się pospieszyć, bo jakiś developer chce tam postawić mieszkania. Ale to jeszcze nie w tym roku. Teren jest na Dębcu. Quote Link to post Share on other sites
micho14 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Gdzie to ? Jestem z Dębca a nigdy tam nie byłem Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ale strzeliłem w stopę.;p Tematu nie było. To ten browar na Kobylimpolu. Quote Link to post Share on other sites
mr_amok Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Wacol teren całkiem Si tylko podaj jakieś namiary Quote Link to post Share on other sites
GRZYWACZOS Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 (edited) teren ogrodzony - ochrona na bramie (przynajmniej tak było przez ostatnie 2 lata ale nie byłem tam od rozpoczęcia się zimy więc może jakimś cudem ...) tam gdzie zaczynają się ulice ul.Browarna i ul.Majakowskiego (na tym ostrym zakręcie) http://maps.google.pl/maps/myplaces?hl=pl&ll=52.393503,17.016122&spn=0.003211,0.008256&gl=pl&ctz=-120&t=h&z=18 Edited March 27, 2012 by GRZYWACZOS Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Nie nadaje się niestety. Zaraz obok masz drogę i płot, za którym stoją domy. Już był kilka razy wałkowany, a z tym Dębcem to miałem chyba jakieś zwidy. Quote Link to post Share on other sites
GRZYWACZOS Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 (edited) owy płot jest z płyt betonowych i całkowicie zasłania to co się dzieje na terenie :blush: sor.. może jakiś fragment był rzeczywiście z siatki nie pamiętam ale jak już ochrona i miejsce 100 razy lepsze niż szkoła na pią-pią Edited March 27, 2012 by GRZYWACZOS Quote Link to post Share on other sites
GRZYWACZOS Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 a to już było ? http://maps.google.pl/maps?q=mapa+pozna%C5%84&ie=UTF8&ll=52.416539,16.891201&spn=0.001605,0.004128&oe=utf-8&client=firefox-a&hnear=Pozna%C5%84,+Wielkopolskie&gl=pl&t=h&z=19 stara fabryka konserw czy jakoś tak Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Filmy nakręcił jakiś gość, który chce tam sobie zamieszkać. A co do tej fabryki, co wrzuciłeś (POZMEAT) to było. Nadaje się na strzelanki tylko nieco mniej niż Stary Rynek.;] Quote Link to post Share on other sites
GRZYWACZOS Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 no nic... szkoda . Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie: http://wikimapia.org/#lat=52.57397&lon=16.7388939&z=16&l=0&m=b&search=29%20doar http://wikimapia.org/#lat=52.5377348&lon=17.0338323&z=15&l=0&m=b&search=trzaskowo http://wikimapia.org/#lat=52.3338441&lon=16.6433858&z=14&l=0&m=b&search=trzcielin Quote Link to post Share on other sites
Zalmen Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Pierwszy link już ogarniam z właścicielem. Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 tak sobie czytam i czytam i co do Rusałki to na większe strzelanie owszem się nie nadaje ale na przystrzelanie początkujących jako strzelnica stacjonarna bądź mało obszarowa się nadaję w miarę przynajmniej tam aktualnie staram się wstrzelać ekipę ze szkoły bo z uczelni mamy tam blisko . =) a co do organów ścigania nie mieli nic przeciwko bylebyśmy się w miarę izolowali od cywilów :P Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 tak sobie czytam i czytam i co do Rusałki to na większe strzelanie owszem się nie nadaje ale na przystrzelanie początkujących jako strzelnica stacjonarna bądź mało obszarowa się nadaję w miarę przynajmniej tam aktualnie staram się wstrzelać ekipę ze szkoły bo z uczelni mamy tam blisko . =) a co do organów ścigania nie mieli nic przeciwko bylebyśmy się w miarę izolowali od cywilów :P Będę się czepiał ale czy Twoja wypowiedź powinna mieć jakieś znaki interpunkcyjne? Bo już nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Pletwa Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Wieki nie bylem na bednarach a o samych schronach nawet nie wiedziałem, być może są w części okrążonej płotem należącej do Szkoły Doskonalenia Jazdy... Późno odgrzewam kotleta, ale napiszę jak sprawa wygląda z lotniskiem na Bednarach. Nie ma tam żadnych schronów. To, co na mapie z Wiki jest opisane jako schrony - to po prostu obwałowania polowych stanowisk samolotów. Są one w części należącej do szkoły jazdy, druga sprawa lotnisko jest użytkowane przez strefę zrzutu oraz Aeroklub Poznański. Teren raczej nie nadający się do ASG. Wiem co piszę, ponieważ mimo iż jestem z Poznania, to pochodzę z Pobiedzisk i lotnisko na Bednarach odwiedzam regularnie (spottersko). Quote Link to post Share on other sites
Duńczyk Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie: http://wikimapia.org...earch=trzcielin Przerobiono koszary na Dom Pomocy Społeczne w Lisówkach ale za nim w lesie,jest teren godny uwagi.Pacjenci domu nie wychodzą poza teren który jest ogrodzony,jedynie kto może pojawić się tam to żelki(czyli farbiarze)widać ślady ich pobytu lub tubylcy.Gdy bedę tam następnym razem zabiorę aparat i zrobię fotki.Miejscówka oddalona około 28 km od Poznania. Quote Link to post Share on other sites
junior1988 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Chyba nici z miejscówki bo z tego co się orientuje jest to teren Parku Narodowego:-/ Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Do parku narodowego to kawałek od tej miejscówki jest.;p Osobiście byłem tam raz, 4 lata temu i w stosunku do Mieczewa jest to pewien powiew świeżości. Quote Link to post Share on other sites
junior1988 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Trzeba więc się tam wybrac:-) Edited August 28, 2012 by junior1988 Quote Link to post Share on other sites
McOwiec Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Trzeba więc się tam wybrac:-) Niedaleko mieszka rodzina, w któryś łyk-end wybiorę się i rozejrzę :maniak_OK: . Edited August 29, 2012 by McOwiec Quote Link to post Share on other sites
arfil7397 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 (edited) Późno odgrzewam kotleta, ale napiszę jak sprawa wygląda z lotniskiem na Bednarach. Nie ma tam żadnych schronów. To, co na mapie z Wiki jest opisane jako schrony - to po prostu obwałowania polowych stanowisk samolotów. Są one w części należącej do szkoły jazdy, druga sprawa lotnisko jest użytkowane przez strefę zrzutu oraz Aeroklub Poznański. Teren raczej nie nadający się do ASG. Wiem co piszę, ponieważ mimo iż jestem z Poznania, to pochodzę z Pobiedzisk i lotnisko na Bednarach odwiedzam regularnie (spottersko). W ramach późnego odgrzewania :icon_smile: Na KLZ Bednary spędziłem 3 miesiące w czasie kiedy było to jeszcze lotnisko zapasowe Powidza. Teren jest w znakomitej większości odkryty a schrony są - nieduże ale są, właśnie na szczytach obwałowań, o których pisałeś i właśnie ta część lotniska moim skromnym zdaniem nadawała by się. Będę tam jesienią /jak pozółkną liście/ to postaram się zorientować dokładnie co do kogo obecnie należy i czy ma coś przeciw. Edited September 12, 2012 by arfil7397 Quote Link to post Share on other sites
N0mad Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 (edited) Jest takie miejsce na Fabianowie: https://skydrive.liv...42D4E55C2CC!132 Okoliczne budynki są użytkowane, jednak te w zielonej i czerwonej strefie wydają się leżeć odłogiem. W strefie zielonej znajdują się stare zardzewiałe hale; nikt z nich juz raczej nie korzysta, wśród nich stoi tylko jedna przyczepa kempingowa (pewnie stróż na złomiarzy). Budynki w czerwonej wydają się być pustostanami, które by się do cqb nadawały + kawałek krzaków nad stawem. Widoczny nie-stary dach przy strefie czerwonej to jakaś ?przepakownia surowców wtórnych, na podwórzu mają często popakowane paczki z odpadkami. Ogólnie mały ruch jest w tamtych okolicach, mieszkańców mało, pytanie jak z pracownikami pobliskich hal i ze strażnikiem. Teren wymaga szczegółowego zbadania, jednak wiele razy przechodziłem obok tych stalowych hal i mnie bardzo tam ciągnęło; gdyby udało się należycie go zabezpieczyć to miejscówka byłaby świetna :icon_razz:. Żadnych ruchliwych dróg w pobliżu, nawiązując do tegorocznej propozycji która okazała się niewypałem. Jeśli macie jakieś informacje o tym terenie to się podzielcie, ja sam mam wielką ochote pójść tam na zwiady i zobaczyć co i jak; tyle że jest obawa czy jacyś strażnicy/ćpuny się tam nie kręcą. Jeśli ktoś ma ochote na wspólny rekonesans to zapraszam :icon_smile: http://maps.google.c...d=0CCAQ8gEwAA (wystarczy podjechać kawałek do góry i będzie) Edited November 20, 2012 by N0mad Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 oby wypaliło. daj znać co uda ci się ustalić z tym terenem. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Podpiąłem do właściwego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts