GROT_Lotos Posted September 21, 2004 Report Share Posted September 21, 2004 Z litosci nad językiem polskim skasowałem treść tego postu... Chopin Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Jako, że stałem się posiadaczem Modelu z metalowym zamkiem i lufą, zamieszczam foty rzeczonego cudeńka. Nie miałem okazji porównać do Glocka TM, ale napewno pod wzgledem estetycznym bije na głowe produkt KSC/KWA . Testów ze strzelania nie bedzie póki co z uwagi na pore roku ;) . Z wesołych patentów to na Prawej stronie szkieletu widnieje napis "Read Menu Before Use" ;) . Oczywiście walizka była w komplecie :) . Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Dziś był poważny test bojowy. Cała strzelanka na o Glocku. Zasieg skuteczny jakies 25m. Ogólnie bardzo przyjemnie sie z niego strzelało, nie było z nim żadnych problemów. Na jednym nabiciu gazem wystrzeliłem 5 (slownie PIĘĆ ) magazynków ładowanych za każdym razem po 22 kulki, a mam wersje z metalowym zamkiem. Jestem ciraz bardziej zadowolony z zakupu :). Pamietajcie jednak, w wersjach z plastikowym zamkiem lubi on pękać! Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Wyniki robią wrażenie, ale patrząc po zdjęciach nie powiedziałbym, że pod względem estetycznym bije na głowę KSC-KWA. Ma jakieś dziwne żółte coś na chwycie z lewej strony, dziwne napisy w miejscach, gdzie normalnie są oznaczenia. A najgorszy jest spust, ten z bezpiecznikiem to dla mnie jeden ze znaków rozpoznawalnych dla Glocka a z takim zwykłym wygląda makabrycznie... No i bezpiecznik w miejscu blaszki z nr seryjnym, dobrze widoczne miejsce łączenia połówek i stopka magazynka. Gusta są różne, dla mnie wygląda wprost okropnie ;-) Edited March 18, 2008 by Equil Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 (edited) To żółte to jest złote i jest to znak firmowy HFC, który można śmiało sciągnąć. Co do śladów łaczenia to w KSC jest to samo(ogólnie nie przeszkadza ani w tym ani w KSC w użytkowaniu:P). Napisy można usunąć i bedzie wtedy coś na kształt KSC-KWA. Jedyna rzecz jaką zauważyłem na minus do HFC to plastikowa prowadnica sprężyny powrotnej. Zresztą zawsze można zakupić cześci dedykowane go glocka TM, tylko po co :P . Jak już sie czepaimy realizmu to glock za te pieniadze z KWA ma plastiowy zamek a nie jak w oryginale metalowy ;) . Edited March 20, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Ottis Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 (edited) To mówimy o jakim Glocku 17c? Którego producenta? Bo przez skasowany pierwszy post po prostu nie wiem :P Edited March 20, 2008 by Ottis Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Mowa o glocku 17 produkcji HFC. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Co do realizmu a plastikowego zamka to nie do końca tak jest, np. produkty Marushina i Western Arms chyba też, chociaż wykonane w całości z tworzywa świetnie odwzorowują oryginał, są wykonane perfekcyjnie. Znam z resztą parę osób, które wolałyby mieć replikę z plastiku i oznaczenia, niż z metalu i bez nich, ale ja do takich osób nie należę ;-) Pomijając wszystko, chociażby ten Glock HFC miał skupienie jak AEG i w ogóle to bym go nie kupił, głównie przez ten spust. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Sie dyskusja zrobiła HFC vs KSC. Ja go kupiłem bo miałem wcześniej wersje na CO2 ale z plastikowym zamkiem. Miałem też do prównania gloczysława z KSC/KWA tyle, że 19-tego. Mnie sie poprostu wykonanie w tym HFC bardziej podoba. Co do tego spustu to masz racje, jest to jakiś brak jeśli chodzi o właśnie glocka, bo ogólnie jest to taki gloczkowy smaczek, mnie osobiście nie robi to różnicy :) . Co do minusów które zauważyłem to jest dość wrażliwy na zabrudzenia, więc trzeba go czyścić często. Narazie ciężko coś więcej powiedzieć bo mało go używam z uwagi, że boczniak i większość czasu spędza w kaburze w kamizelce. Będzie jakieś klamka party w lecie w klimatach policjantów z miami to sie zobaczy jak w starciu z innymi replikami daje rade ;) . A tu zrobiłem filmika jak działa blow back : http://pl.youtube.com/watch?v=SqHf7Xm5cg4 Zamek nie wraca na zwalniaczu bo sprężyna powrotna jest założona słabsza aby zamek zostawał z tyłu.(to jest wersja na co2 zasilana z maga gg). Jakby kogoś interesowały pomiary z chrono to wyglądaja one tak przy green gazie : 276-284 fps. No i sobie lufe zewnętrzną wyczyściłem z farby, w wolnej chwili wypoleruje, a wygląda to tak : Pozatym Glock sobie działa, nic sie nie zepsuło przez ten czas. Jedyny minus to że złazi z dolnej częśći ta guma którą jest pokryta. ravic, zlituj sie, nie pisz 3 postów pod rząd. Chopin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts