Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kulka skręca w lewo

Recommended Posts

Witam, koło października zakupiłem replike aks74u cm.035 używaną. Zasięg był dobry, ale kulka skręcała w prawo, myślałem, że to wina gumki hop-up. Po zakupie i montażu silikonowej, jasnej guardera, problem skręcania kulki nie zniknął. Poczytałem troche na forum, ludzie pisali, że częstą przypadłością w tym modelu jest krzywa lufa.

Uzbierałem i kupiłem Systemy 363mm i do tego tłumik, celność się poprawiła, ale kulka nadal skręca. Tutaj pojawia się moje pytanie, co może być tego przyczyną? Replike i komore rozkręcałem już kilkadziesiąt razy, kombinowałem z różnymi dystanserami (od guarder'a, z wkładu od długopisu, standardowy, oraz w akcie desperacji użyłem nawet stoperów wędkarskich) oraz ich różnym położeniem, kilka razy na nowo zakładałem gumke hop-up, problem ciągle się powtarzał.

Edited by GiaL

Jak możesz to wyjmij komorę hopa razem z lufą, patrząc na coś jasnego dociśnij dźwigienkę i zobacz jak się układa gumka w środku (staraj się trzymać równo, a najlepiej oprzyj np. o biurko). Jak jest krzywo tzn., że albo problem z komorą albo źle zakładasz gumkę. Jeśli jest prosto to postaraj się przetestować na innych kulkach (może jakaś felerna partia?).

Edited by Phoesis

Dzisiaj jeszcze się pobawiłem z repliką, ale nie mogłem jej dobrze przetestować bo wiatr strasznie wiał.

Mam za to pytanie czy opłaca się kupić dystanser typu h elementa, poprawia on coś? czytałem już o tych dystanserach, ale opinie były podzielone.

U mnie czarny podciągnął zasięg w porównaniu do stocka i samoróbki ;P

Szczerze to jak za 6,80 (Specshop) no to bierz.

Osobiście polecam, w porównaniu do stocka zobaczysz różnicę.

Pzdr.

A biały zgubiłem to się nie wypowiadam ;/

Edited by bamper12