GiaL Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 (edited) Witam, koło października zakupiłem replike aks74u cm.035 używaną. Zasięg był dobry, ale kulka skręcała w prawo, myślałem, że to wina gumki hop-up. Po zakupie i montażu silikonowej, jasnej guardera, problem skręcania kulki nie zniknął. Poczytałem troche na forum, ludzie pisali, że częstą przypadłością w tym modelu jest krzywa lufa. Uzbierałem i kupiłem Systemy 363mm i do tego tłumik, celność się poprawiła, ale kulka nadal skręca. Tutaj pojawia się moje pytanie, co może być tego przyczyną? Replike i komore rozkręcałem już kilkadziesiąt razy, kombinowałem z różnymi dystanserami (od guarder'a, z wkładu od długopisu, standardowy, oraz w akcie desperacji użyłem nawet stoperów wędkarskich) oraz ich różnym położeniem, kilka razy na nowo zakładałem gumke hop-up, problem ciągle się powtarzał. Edited February 28, 2010 by GiaL Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 A zawsze przestrzeliwałeś gnata przy bezwietrznej pogodzie i na bardzo dobrych jakościowo kulach, tj. G&G/Guarder/TM? Quote Link to post Share on other sites
GiaL Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 Bezwietrzna nie zawsze była, ale kulki zawsze skręcały, kulki jakie używam to Guardera 0,25. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 A nie jesteś jednym z tych, którzy lubią psikać do komory olejkiem silikonowym? Inna rzecz, to dźwigienka która dociska dystanser jest jakaś krzywa, albo krzywo osadzona, nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
GiaL Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 (edited) A nie jesteś jednym z tych, którzy lubią psikać do komory olejkiem silikonowym? Nie, raczej nie ;] Jutro coś z tym ak pokombinuje, dzięki za rade. Edited February 28, 2010 by GiaL Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 (edited) Jak możesz to wyjmij komorę hopa razem z lufą, patrząc na coś jasnego dociśnij dźwigienkę i zobacz jak się układa gumka w środku (staraj się trzymać równo, a najlepiej oprzyj np. o biurko). Jak jest krzywo tzn., że albo problem z komorą albo źle zakładasz gumkę. Jeśli jest prosto to postaraj się przetestować na innych kulkach (może jakaś felerna partia?). Edited February 28, 2010 by Phoesis Quote Link to post Share on other sites
GiaL Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 Dzisiaj jeszcze się pobawiłem z repliką, ale nie mogłem jej dobrze przetestować bo wiatr strasznie wiał. Mam za to pytanie czy opłaca się kupić dystanser typu h elementa, poprawia on coś? czytałem już o tych dystanserach, ale opinie były podzielone. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 (edited) U mnie czarny podciągnął zasięg w porównaniu do stocka i samoróbki ;P Szczerze to jak za 6,80 (Specshop) no to bierz. Osobiście polecam, w porównaniu do stocka zobaczysz różnicę. Pzdr. A biały zgubiłem to się nie wypowiadam ;/ Edited March 1, 2010 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Albo spróbuj lekko przekręcić lufę z komory w odwrotną stronę w którą kulki skręcają... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts