ptaq1234 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 sprężyna zmieniona na lepszą a właściwie dorzucona druga i jest już trochę lepiej, ale to jeszcze nie to. Jak będę miał czas to jeszcze nad tym posiedzę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Trzeba zwiększyć masę "suwadła" (el. który będzie naciągany), wtedy większa energia i odgłos jaki wydaje. Uważaj żeby nie przesadzić, bo takie el łatwo pękają, szczególnie że w P90 jest to ZnAl... Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) Tylko jeszcze jest minimalna różnica w dźwięku jak podaje nabój a jak chodzi na sucho :) Także chyba starania na nic ... Edited March 5, 2010 by Karol_K Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 ...wyciszone tłoki... Jest takie coś? Może o głowice ci chodziło? A tak z innej beczki to załóż sobie np w V2 płaską metalową głowicę przy np. M150, będzie głośno ale szkielety będziesz zmieniał bardzo szybko. Quote Link to post Share on other sites
rain Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Siema. Ja też już jakiś czas temu wymieniłem w P90 sprężynę na mocniejszą, ale nie dało to wiele. Nieco lepiej jest po zamontowaniu metalowego receivera od G&P - nie jest już tak plastikowo. I wcale się koledze nie dziwię że chce poprawić odgłos przeładowania, kto miał P90 wie że to jedna z najgorszych rzeczy w tej replice ;) Od dźwięku oryginału (który wcale taki plasticzany nie jest) różni się znacznie. Jeśli ktoś chce to poprawić, to czemu nie? P.S. Najlepszy w AEG jest jak dla mnie jest dźwięk przeładowania w M14 G&G ;) Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 7, 2010 Author Report Share Posted March 7, 2010 Powiem Wam że po załadowaniu drugiej sprężyny, nie wymianie na mocniejszą jest całkiem całkiem. Wsadziłem tam taką 5 cm metalową obręcz (nie pamiętam skąd ją miałem ale pasowała idealnie) i nałożyłem sprężynę o większej średnicy tak, że obręcz ją przytrzymuje. Chodzi prawie idealnie zwłaszcza jak się pociągnie zamek kawałek dalej (bo w korpusie jest wydrążony rowek, po którym porusza się zamek i po pociągnięciu go kawałek dalej rączka wyskakuje z niego i daje w miarę charakterystyczny odgłos kliknięcia). Niestety minusem jest fakt, że rączki przeładowania już niedługo się zużyją dlatego szukam gdzieś takich metalowych. Póki co moje poszukiwania nic nie dały, bo tej części nigdzie nie mogę znaleźć, ale pochodzę po szczecińskich sklepach i popytam, może ktoś będzie miał. Jak będę miał czas to nakręcę również filmik i pokażę Wam jak to działa i jak to mniej więcej zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts