Nathir Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Witam! Musze kupic nowa baterie, gdyz po lekkiej modyfikacji bebechow i bardzo glupim uzytkowaniu starej baterii - nie daje ona juz rady i mam bardzo, bardzoo czeste zacinki Przetestowalem baterie kolegi, nie pamietam firmy, w kazdym razie miala 9,6V i eMka chodzila bez problemu Aktualnie mam stara batke 8.4V ktora juz wysiadla Mysle nad ta z alledrogo http://www.allegro.pl/item935879126_bateri...ogniwa_asg.html Sa jakies opinie? Ewentualne sugestie? Nie chce wydawac wiecej niz 130 140zl Nie wiem tez co z ladowarka Czy dobra bedzie 9,6V/300mA [prad polowkowy] Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Ja ci polecam FIREFOXA, tą co podałeś. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 (edited) Dobra bateria , dobra , cena , sam się chyba skuszę na 1 bo pod ręką mam ten sklep ;-) Edited March 2, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Załatw sobie za tą cenę używane Sanyo albo GP. Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Dokładnie - za tą cenę nie warto. Mogę Ci polecić batki Firefoxa, ale na małych ogniwach 1500mah - te są świetne. Gdzieś w komisie są bodajże dwie za ok. 60 zł / szt. ( od dwóch różnych gości ) w bdb stanie - szukaj, szukaj :) Za 120~ zł możesz mieć 2 x 9,6 firefox 1500 na małych ogniwach i to już jest coś :) Mleczaj~ Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Bierz tą co podałeś w linku, warto. Mam też taką i jestem z niej zadowolony. Odnośnie używanych baterii to nigdy nie wiadomo jak była eksploatowana i ile cykli jej zostało. Co do ładowarki to ciężko stwierdzić... podałeś tylko parametry ładowania. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Mam te same ogniwa, tylko w innym kształcie i nie jestem zadowolony z tej batki. 1.)Sanyo 2.)GP 3.)G&P coś z tego Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 mówicie że sanyo to najleprze akumulatory a na taiwanie piszą tak Pakiety FIREFOX dają większą szybkostrzelność od innych akumulatorów o tym samym napięciu i pojemności. Są bardziej wydajne od pakietów SANYO lub KAN. co o tym myślicie?? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 sranie w banie za przeproszeniem. chcesz mi powiedzieć ze aku mini będzie wydajniejszy od sanyo RC ni-cd 2400 ? :) wiesz co to jest chłyt marketingowy ;) ? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Od KAN może będą lepsze, bo oni ścierwo robią a nie akku ;) Ja osobiście KANów używam, ale do zasilania modelu, pakiet 4.8V o pojemności 250,350 lub 450 mAh. Niestety inne firmy nie produkują takiej drobnicy ;P Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 wiesz co to jest chłyt marketingowy ;) ? Chwyt marketingowy, a zwykłe oszukiwanie klienta to 2 różne rzeczy :lol: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 GP (NIE G&P) i Sanyo to jest czołówka jak jest możliwość to brać ;) Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 G&P też daje radę;) Nie ma porównania z Firefoxami. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 (edited) Ja widzę różnicę w czymś, co "daje radę", a czymś, za co dam przysłowiową rękę uciąć :) Edited March 13, 2010 by Agata Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 a jaka batka może zastąpić tą batke ?? http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-850.html Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 (edited) Zauażyliście, że w opisie aukcji podanej w pierwszym poście jest napisane, że to 2000mAh NiMH, problem w tym, że na zdjęciu bateria ma jak byk "Nickel-Cadmium" Edited March 14, 2010 by Agata Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 :wink: na baterii jest napisane CADIUM... Ja ze swojej strony mogę polecić baterie typu LiPo- małe rozmiary no i 7,4v ma taką wydajność jak hmmm 9,6v takiego FF, cena też całkiem rozsądna. Za ok 40-50 zł można mieć nowego!! lipolka, fakt, że do tego trza mieć lepsiejszą ładowarkę, Ale jak i tak stoisz przed dylematem zakupu ładowarki, to bierz imax-a b6 i ładujesz nią każdy pakiet jaki obecnie stosuje się w asg. A i cena takiej ładowarki jakoś nie powala...idzie za 150 zł na allegro nową wyrwać (nowa "mikroprocesorowa to wydatek jakichś 120 zł) Różnica 30 zł a komfort dużo większy ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts