Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Kupuję replikę. Chcę kałacha, więc wybrałem CM.048M, ponieważ jeżeli chodzi o wygląd wizualny, to jest świetna. Oczywiście będę zmieniał różne rzeczy w środku, takie jak np. lufa precyzyjna. Wybrałem LayLax - Prometheus. Poniżej link:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3199

Ale czy to jest najlepsza precka, czy są jeszcze lepsze?

Pozdrawiam : )

Ludzie Promyki polecają, podobno świetne. Kilku znajomych ma, i sobie chwali. Ja jeszcze jej nie montowałem nigdzie, ani na warsztacie nie miałem.

Co do Systemy - jest dobra, ale nie nabieraj się na mit o jej zajebistości. Dla mnie, chodzi ciutkę (co w moim mniemaniu znaczy tyle co nic) lepiej niż Madbulle które są tańsze, i równie dobre.

Z czystym sumieniem mogę ci polecić Madbulla właśnie. Stosunek cena/jakość jest wypasiony. Co do gumek, to tutaj jest tylko jedna odpowiedź - Systema, dopiero później Madbulla czy G&G naprzykład...

• 4 weeks later...

Co do tematu - Gumka HU: Systema vs Prometheus

To zależy od repliki. Gumka Systemy zawsze będzie działać co najmniej dobrze, z Promykiem różnie bywa (ogólnie lepiej się spisują w mocniejszych replikach - ale nie jest to reguła).

Do słabszej repliki niż 400 fps Deep Fire (wg mnie niekwestionowany lider - czasem wymaga jednak podłożenia podkładki pod dystanser) lub Systema/G&G Zielona.

Co do luf precyzyjnych

Testowałem wiele: JBU,CA, DF, G&G Silver, Systema, Prometheus - stwierdzam że Prometheus jest zdecydowanie spośród nich najlepszy i wart swojej ceny.

Warunek - trzeba używać dobrych kulek (Bioval, KSC, G&G, ICS ew. Madbull)

Edited by Wolfi