SlayerASG Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 (edited) Pytanie odnośnie zamontowania rączki taktycznej do ak74 (black, czyli z kompozytowym łożem). Czy nawiercenie i przykręcenie szyny ris od spodu ma sens, czy łoże nie pęknie i czy nie będzie to wyglądało co najmniej dziwnie? Ktoś to już może robił? Jak tak to prosiłbym o zaproponowanie jakiejś szyny ris, która ładnie się wpasuje. Edited March 11, 2010 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Miałem tak zrobione, ale na drewnie, jak znajdę zdjęcia to wrzucę Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 O ile nie dasz plastikowego risa to wytrzyma i będzie służyć, zadbaj również o odpowiednie śruby. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 13, 2010 Author Report Share Posted March 13, 2010 nie no oczywiście ris metalowy a od środka łoża oczywiście ładnie na podkładkach śrubę. Tylko powiedzcie mi czy w ostrych wersjach też się tak robi? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 (edited) Nie spotkałem się jeszcze żeby było tak w ostrej wersji. A nie lepiej kupić coś w tym stylu http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1765 i zamontować tylko dolną część. Link dałem z pierwszego lepszego sklepu, oczywiście są tańsze odpowiedniki. Edited March 14, 2010 by ORMO Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 To już bym chyba prędzej wolał łoże od beryla chociaż chciałbym zachować 74 normalnym stanie, a nie robić z niego "składaka" ;P Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Gdybyś wstawił tylko dolną część to AK był by w normalnym stanie takie w ostrych stosują. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 czyli mówisz że będzie to normalnie wyglądać z łożem od berylka? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Nie chodziło mi o łoże od beryla tylko oszynowane od AK z linku, który wcześniej podałem (można je taniej dostać na allegro). A te od beryla nie najlepiej będzie wyglądać przy kałaszku. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 (edited) Link do zdjęcia mojego starego CM031 z założoną konwersją na AK104 z tym właśnie łożem które podał ORMO, z tym że łoże P&J (u Krakmanów za 59zł bodajże)a nie G&P. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5fab7ac1618e0b9.html Sam oceń czy Ci się to podoba. Edited March 14, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 Średnio mi się to widzi. 74 traci trochę swój urok z tym łożem ale to tylko moje zdanie. Przemyślę to jeszcze. Chyba kolega ma łoże od beryla przy 74 to zobaczę jak mu to leży. Jak nic nie wymyślę to zostanie standardowe łoże. bo przeżyje bez rączki. A w przypadku gdybym chciał tylko latareczkę założyć to są jakieś pierścienie umożliwiające zamocowanie latarki do, a nie do risa? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Są montaże na lufę. Chociażby u Krakmanów masz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts