tomterenty Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 dopiero co kupiłem g36k od jg. postrzelałem sobie, no i patrzę, że zasięg nawet nawet, ok, 45-50m (fajnie jak na 360mm i ok. 380 fpsów), ale celność jest jakaś taka nietypowa...KULKI LATAJĄ JAKBYM NIMI PIES Z PADACZKĄ PLUŁ!...przepraszam, że sie unosłem...oddaje serię tak z 10 kuleki każda (dosłownie każda) leci gdzie indziej. giwera jest jeszcze stokowa, ale widziałem ja już w akcji na stoku i w puszkę dało się trafic z tych 45m. a u mnie zasięg celny to "z przyłożenia". myslicie, że jak założe inną gumke i preclufę to zacznie działać sprawnie? pomóżcie. dzięki Quote Link to post Share on other sites
tennessee Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Rozbierz ją, zerknij do środka lufy i sprawdź czy nie jest porysowana. JG daje do replik bardzo marnej jakości hop upy - najprawdopodobniej twój jest uszkodzony. Kup hop up systemy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) Smar na gumce HU. Amen. Rozbierz ją, zerknij do środka lufy i sprawdź czy nie jest porysowana. JG daje do replik bardzo marnej jakości hop upy - najprawdopodobniej twój jest uszkodzony. Kup hop up systemy. Może i tak, aczkolwiek... :poddanie: Edited March 16, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) Weż porządna miare i nie pisz że ze stoka (380 fps) trafiasz z 45m w puszkę :wink: ,jakieś dziwne miary macie ,jak widze takie teksty to mnie krew zalewa ,ty wiesz ile to jest 45 metrów i wiesz jak wygląda puszka z takiej odległości ? Nie wiem jak wy to robicie ale ja mam 530 fps ,lufe 509mm i nie rzucałbym na lewo i prawo że z 45 metrów w puszke trafiam , replika M4 G&P po duzych modyfikacjach, i prosze ie piszcie że bzdury pisze ,po prostu jak czytam o snajperach co na 70 m w pudełko od zapałek trafiaja z AEG to smiac mi sie chce :wink: Edited March 16, 2010 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 ale ja mam 530 fps ,lufe 509mm i nie rzucałbym na lewo i prawo że z 45 metrów w puszke trafiam A ja mam Chińczyka, jakieś 400-420 FPS, też precke 509mm. I z 45m jestem w stanie przy bezwietrznej pogodzie trafić w puszkę ;) Choćby raz na 5 strzałów. I jest mi z tym bardzo fajnie. I wiem że możliwe jest to samo na stockowej giwerze. replika M4 G&P po duzych modyfikacjach Duże modyfikacje i nawet najlepsza replika nic nie da, jeśli strzelec jest... :) Właśnie :) jak czytam o snajperach co na 70 m w pudełko od zapałek trafiaja z AEG to smiac mi sie chce hahaha.gif Daj mi link gdzie było to napisane. Też się pośmieje. Quote Link to post Share on other sites
tomterenty Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 ja żem normalnie w puszke trafiał z dokładnie 48m(najdalej jak umiałem) chiniolem. co prawda nie w stoku...gumke zmieniłem i jutro idę przestrzelać. napiszę czy coś dało. ale podczas wymiany chciałem założyć precke od guardera, tyle że nie chciała przejść (przez ten kawałek lufy gdzie jest przymocowane przedłużenie z g36c do g36). to wina preclufy? jak zamątuję inną to wejdzie? Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Ok żyjcie se w świecie z gumowymi miarami ,widzisz na tyle na 45 m puszke żeby ja trafić :wink: Nie napisałem że strzelałeś z 70 m ,tylko że smieszą mnie taskie wypociny (napisałem w przenośni) Bardzo chętnie zobaczyłbym trafianie do puszki z 45/48 m . Quote Link to post Share on other sites
tomterenty Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 pogadaj z ludźmi na kombatach...yotube...no ale wracając do tematu. otóż założyłem gumke i śmiga. ale precki to ja już nie włożę jak pisałem powyżej. macie jakieś propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Może w środku przedłużki jest taki "dynks" który trzeba spiłować tak jak to ma miejsce w chińskim SPR Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 pogadaj z ludźmi na kombatach...yotube...no ale wracając do tematu. otóż założyłem gumke i śmiga. ale precki to ja już nie włożę jak pisałem powyżej. macie jakieś propozycje? Rozwierć tłumik płomienia... A co do strzelania w puchę na 45m, to nie jest to problem przy stockowym chinolu, markowym zespole lufy i markowych kulach (np. G&G). Zależy wsio od tego jak się strzela do tej puchy. Jak się człek położy, zrobi stabilizację pod gnata (np. worek z piaskiem) i skupi się to myślę, że możliwe jest 9/10 strzałów trafienia w taką puchę przy konfiguracji wyżej (np. cm.028 + lufa prometheusa 455mm + guma systema + dyst. H + 0,25 G&G), ale jak ktoś stanie i nawet się nie skupi, zacznie walić byle jak to co? Jeszcze czynniki atmosferyczne, ale to pomijam. Quote Link to post Share on other sites
tomterenty Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 ani w przdłużce ani w tłumiku nie ma nic. do przedłużki wchodzi gładko tylko do jednego małego kawalątka, przy gwincie na przedłużkę, nie chce wejść. tam właśnie w środku spiłować? Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Gogin mowa była o stocku z 380 fps na pokładzie , a lufa Promyka + guma itp. to juz nie jest stock i ni grzyb nie uwierze o trafianiu w puszke z takiej odległosci. Troszkę czasu już sie bawie w ASG i w tuning replik i bajki o strzelaniu ze stocka (380fps) do takich celów na takie dystanse to w buty se mozna wsadzić . Ale oczywiście moge sie mylić ,nie wszystko widziałem pewnie ,jeśli macie takie gnaty to ok szacun , tylko zaczynam powątpiewac po co ja wsadziłem lyle hajcu w swoja replike :lol: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 (edited) tylko zaczynam powątpiewac po co ja wsadziłem lyle hajcu w swoja replike :lol: Czasami nie pieniądze, a ilość poświęconego czasu i pracy przez odpowiednią osobę nad repliką. Choć dobrych części do AEG'a z piwnicy się nie wyciągnie :-F. Ze stocków które na 40m trafiać będą w puszkę to tylko marujce. Edited March 17, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 A tak w temacie: wyczyść lufę. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 A tak w temacie: wyczyść lufę. Przecież napisał, że zmienił gumkę i bangla... Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 i trafia w puszkę z 45 metrów ? (ludzie litości) Gogin zgadzam się co do tego że "wszystko trzeba dopieścić" ale po kilku postach twórcy tematu stwierdziłem że powinien pisać bajki ..w temacie dla zielonych lub w pamiętniku :P ps:ile fps miało to coś czym ktoś z 48 m trafiał w puszkę ? (1 strzał a nie pół hajkapa i .."któraś trafiła ") Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Przecież napisał, że zmienił gumkę i bangla... Pardon, gorączka nie służy. ; ) Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Bangla...że strzela czy że trafia zawsze w puszki z xx m ..bo jak na razie się nie wypowiedział i możecie mu "zbangklać" :/ I o to mi w poście chodziło :F Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Podłączę się do tematu, bo mój kolega ma podobny dylemat. Kulki robią bardzo duży kwiatek już na 20-30 metrach. Nie wiem co może być przyczyną. Lufa wyczyszczona, gumka stockowa - kwiatek, stockowa była dupna, to włożyłem moją CA, problem się powtarzał. Może jakaś nieszczelność np. dysza-gumka? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Może źle ułożony dystanser? Quote Link to post Share on other sites
tomterenty Posted March 19, 2010 Author Report Share Posted March 19, 2010 odnosze wrażenie, że źle mnie zrozumieliście. jeżeli tak, to zrozumieliście to tak, że sobie stoje, widzę puszke, załączam semi i trafiam. no nie, nie do końca o to mi chodziło. chodziło mi o to, gdy sobie ustawimy giwerę, skupimy się, i nie, że trafiam za pierwszym cynglem bo to bez farta niemożliwe (jedynie ze snajperką chyba). a przy auto to taka pucha może już sie żegnać z oznaczeniami ColaCoci... ale jeżeli zrozumieliście mnie tak jak chciałem, żeby mnie zrozumiano...cóż... Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Może źle ułożony dystanser? Raczej tą opcję wykluczam, bo to nie pierwsza komora jaką rozkładałem. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Podczepię się do tematu, gdyż miałem podobny problem, nowa precka systemy w giecie a mimo to kuleczki po 30-40 metrach latały sobie na lewo i prawo. Pierwsze co pomyślałem - brudna lufa, źle ustawiony hu, dystanser za bardzo dociska kuleczki. Oczywiście nic nie pomogło, przyczyną była dziadowska komora hu, po jej wymianie wszystko śmiga cacy. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 W JG często się to zdarza. Kilka razy w ARach, a teraz już nawet G36. Kiepsko odlewają te komory. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Dlatego wymiana komory na CA jest całkiem na miejscu. Do tego wykałaczka w dystanser i jest dobrze (a nawet bardzo). Do stockowej komory lufa + guma (Systema) ledwo wlazły. Grunt to dobrze to poskładać. Na komorze CA w końcu jest normalna regulacja HU. Komora JG łapała regulację dopiero od połowy. Teraz zakupiłem dystanser typu H - zobaczymy co się zmieni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts